Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šerif MacKenna měl štěstí i smůlu v jediném okamžiku. Je poslední, kdo v rukou umírajícího Apače spatřil mapu legendárního Zlatého údolí. Po pokladu přitom touží bandité vedení cynickým lupičem Coloradem i řada lidí z města. Nikdo netuší, co jim jeho hledání může přinést. Když se zkušený MacKenna díky náhodě stane zajatcem banditů, zdá se, že je nic nemůže zastavit. Spojeni chamtivostí a strachem z pomstychtivých Apačů se vydávají vyzvednout obrovský zlatý poklad… Působivý western natočil režisér J. Lee Thompson, který vsadil na silný příběh, prostředí sluncem vyprahlého Monument Valley v Arizoně a Glen Canyonu v Utahu, stejně jako na herecké výkony obou hlavních hvězd – Omara Sharifa v úloze lupiče Colorada a Gregory Pecka, jenž ztělesnil šerifa MacKennu. Mohl se však opřít o propracovaný scénář producenta a scenáristy Carla Foremana, jenž je rovněž podepsán pod proslulým snímkem V pravé poledne. Svoji působivost dodnes neztratily hudba a písnička José Feliciana, stejně jako strhující a nečekaný závěr filmu. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

krasny western, len skoda, ze v 60. rokoch nastala uz westernova inflacia, tocili sa ich stovky ... preto v 70. rokoch western vymrel a v 80. rokoch to bol mrtvy zaner

Uživatel majo25 smazal svůj příspěvek.

LLOYD KAUFMAN

LLOYD KAUFMAN (hodnocení, recenze)

Je to skvely film na svoju dobu. A ja osobne som od 12 rokov platonicky zamilovany do indianky Hesh-ke aka Julie Newmar. :)

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Třebaže divák, a zvláště dnešní divák (namlsaný počítačovými kreacemi), na tom vidí ty švy a logické nedostatkÿ, je toto vpravdě zábavný a dobrodružný western s místy velmi působivou kamerou. Širokoúhlé záběry do autentické skalnaté krajiny a rafinované nadhledy, velmi dobrá hudba dělají z tohoto filmu v jistém smyslu lahůdku. Velmi pěkné jsou zvláště tyto pasáže: úvodní přestřelka s ozvěnami, přejezd přes závěsný most, honička na voru, putující stín nad skalou ve tvaru prstu, souboj Colorada a Mackenny a samozřejmě zemětřesení, chvílemi též dosti věrohodné.

Reklama

Reklama