Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jedna dvě, Kim Čong-Un si pro vás jde. Doufám, že Fadějevovi dědicové dostanou nějaké tantiémy za už druhou vykrádačku Mladé gardy, která je úplně stejně duševně zralá jako ta první... tam se to dalo omlouvat Brežněvem, který ještě smrděl, ale hrdinná severokorejská armáda, kterou vyřadí z provozu i kus vepřového, je jenom chabou zástěrkou scenáristické demence a režijní neschopnosti. Odporná ukázka nezábavné agitace. Chci víc burgrů, víc válek, víc komoušů, víc srandy. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Původní scénář se vlastně zaobírá zajímavou myšlenkou, remake si ji trošku upravil. Vložil severokorejce, obsadil mladou bandu, která nevypadá vůbec zle - trošku vtipně však ano - a posadí ji na korbu Humvee a nechá vás sledovat jejich devadesátiminutovou jízdu plnou výbuchů, akce a řečí o svobodě. Dle hodnocení jsem to čekal daleko debilnější, ale ve výsledku se mi dostala fajn jízda, u které se sluší vypnout a jen se unášet bojem za svobodou. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bradley je nejsilnější v akci, takže za málo peněz nabízí hodně funkční staromódní eskapády, která k tomu, aby fungovala, nepotřebuje zbytečné pixely. Bohužel mentálně film zaostal o třicet let, takže jsem se ošíval úplně stejně, jako při sledování originálu. Tu teenagerskou partyzánskou válku nejsem při vší vůli ochoten zkousnout, ani přes výše zmíněné. Bradley originál krom výměny Sovětů za Severokorejce nijak neaktualizuje a přitom by stačilo přitvrdit na nadsázce, nebo naopak protáhnout dítka pořádným marastem krve a špíny. Namísto toho se bezbolestně stojí uprostřed a hrdě bije v prsa, zatímco v pozadí vlají prapory s hvězdami a pruhy. Což, při všech technických pozitivech, začne v závěru šíleně nudit. Nevěřím tomu, že ty tři roky to leželo v trezoru jen proto, aby vytřískali více peněz z Hemsworthova jména. Tady evidentně více lidí netušilo, jak s tímhle 70-ti milionovým failem naložit. 2 a ½. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"Red Dawn" nám vypráví o tom, jak i skupina dětí dokáže bojovat, ale je to uvěřitelné jako skutečnost, že Japonci by válku vyhráli, kdyby do armády přijali zápasníky sumo. Herecké výkony tady moc důležité nejsou, snad jen Josh Hutcherson trochu hraje, ale ne že by to bylo ku prospěchu věci. Stále pro mě ještě není tím, kdo má hrát mužné hrdiny, ale spíš ho pořád vidím jako toho kluka. Film nemá moc co nabídnout po stránce příběhu, jde především o akci, která tak nějak funguje. Jenže když je příběh takhle jednoduchý, skoro až stupidní, jen se potvrzuje, že remaky nemají smysl, navíc ne remaky filmů, které jsou napůl zapomenuté. "Red Dawn" je totiž v konečném důsledku poměrně sterilní podívanou, která není dostatečně drsná na to, aby mohla ohromit, není ani kritická, aby mohla přimět k zamyšlení, není ani vtipná, aby se brala trochu s nadsázkou. Prostě jen klasická současná americká produkce. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Tento film je naprostá a zcela nereálná hovadina. Ve skutečnosti by hlavní hrdinové pochcípali během první přestřelky s profesionálně vycvičenými vojáky a neměli by nejmenší šanci. Jediné pozitivum je, že jsem celou dobu mohl nadšeně fandit Severokorejským invazním jednotkám a představovat si jak by to bylo krásné, kdyby k něčemu podobnému skutečně došlo a popravdě Amíci by si to za tu svou otravnou aroganci už konečně zasloužili! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)

Reklama

Reklama