Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 4

Recenze (607)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Jen málokdy se stává, že by "dvojka" byla lepší než "jednička". Zde dvojka možná nebyla lepší, ale svým způsobem jiná, ale stejně skvělá jako první díl. Příběh nijak nenavazuje na Příšerky s. r. o., ale jedná se v podstatě zas o něco jiného, jiné vedlejší postavy, prostředí děje apod. I ve svých 19 letech si myslím, že Univerzita pro příšerky má ambice stát se jedním z mých oblíbených filmů - a nejen těch animovaných. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si snad celou první třetinu šlapala na vedení, páč jsem byla přesvědčená, že sleduju ratolesti Příšerek s.r.o. a ono prdík, film se vrací do minulosti a ukazuje, jak to všechno začalo. A co na to říct, začalo to teda naprosto suprově, film je celou svou stopáž neskutečně zábavný, párkrát mě i překvapil na to, že je předně pohádkou a závěrečná akce krásně prezentuje všechna klišé ze scary movies (teď fakt myslím žánr a né parodickou sérii). Druhý díl podle mě prostě nezůstal prvnímu nic dlužen, bavila jsem se královsky a těším se na 3D verzi. Nejzábavnější pixarovka od dob Toy Story 3. Edit: Po shlédnutí musím říct, že 3D: * je v tomto případě trestuhodně nevyužité, působí jen jako o malinko prostorovější 2D. Prostě jen nálepka na blu ray disku, která má tentokrát asi stejnou hodnotu jako když na nich bývalo napsáno "znáte z tv reklamy". 90% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadužívání slova „hustý“, byl bych v mezích Pixaru spokojen. Děti sice narážky na univerzitní zvyklosti (rituály, bratrstva) moc nepoberou, ale mravní ponaučení o nečestnosti podvádění a důvody k nepotlačování vlastní individuality snad ano a možná i tu marnou naději, že když zůstanete bez titulu, přes kantýnu a uklízení to půjde taky. Zdá se mi, že spolu s prvním dílem našly Příšerky tu správnou rovnováhu dětinskosti a úlitby dospělým pro rodinný film. Kudlanka děkanka fakt hustá.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $268,492,764Tržby Celosvetovo $743,559,607Tržby za predaj Blu-ray v USA $66,228,597Tržby za predaj DVD v USA $66,394,581║ Pixar si mierne napráva povesť za posledné roky, keď ich projekty(Autá 2, Neskrotná) neboli zrovna tými bravúrnými prácami na aké sme boli zvyklí, bola to skôr taká stagnácia na mieste bez posunu vpred ale Príšerky sa vracajú vo veľkom štýle, kde je príbeh premyslený do detailu, netlačí zbytočne moc na humornú notu a popritom dokáže aj príjemne zabávať a hlavné je že dej ani na chvíľu nestratí pevnú pôdu pod nohami a graficky ide o ich klasický prvotriedny štandard. veľká spokojnosť, aj keď tento počin poteší skôr dospelejšie publikum než drobcov /videl v kine: 95%/ __moja recenzia ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička těšila nespočtem nápadů, slovními přestřelkami obou hlavních hrdinů a celkově příjemnou atmosférou. Humoru na rozdávání má i pokračování, ovšem už není tak „sofistikovaný“, kvalitní počítačovou stránku už bereme tak nějak za samozřejmost, příběh neurazí, být mladší, se zaťatými pěstmi našim hrdinům fandím. Je ale patrné, že pokračování mělo přijít krapet dřív. Blbnutí na vysokoškolské koleji potěší spíš malé diváky, lehce se vytratila radost, nápad i spontánnost, výsledkem je spíš univerzálně líbivý produkt, než opravdová srdcovka. Což zamrzí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Auto The Pizza Planet, ktoré sa najskôr objavilo v Toy Story (1995), môžeme vidieť i v tomto filme počas párty u bratstva ROR, zaparkovaný v ľavej časti pred domom. Toto auto je prítomné v každom celovečernom filme spoločnosť Pixar. (chesterko)
  • Ve scéně na stadionu je celkem 5000 postav, což ve své době vytvořilo v rámci animovaných filmů rekord. (jenik71)
  • Ve scéně, kde se Mike (Billy Crystal) a Sully (John Goodman) hádají na zabláceném povrchu, má Mike špinavé nohy, ale když v další scéně sedí, tak už je má čisté. (gecko)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama