Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (607)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Návrat příšerek po 12 letech na velká plátna, ale bohužel velké zklamání. Po vzoru legendárního a fenomenálního animovaného filmu Příšerky s.r.o. z roku 2001, jsem od nových příšerek očekával skvělou zábavu, krásný příběh o tom jak se Mike Wazowski seznámí a zkamarádí se Sullivanem a další a další. Bohužel se mi pořádně nedostalo ani jedno z toho. Humor byl poněkud suchý a bez šťávy a celé to bylo pojato tak strašně ukvapeně, že už mi to nepřišlo tak kouzelně pohádkové jako první díl. Bylo strašně ukvapené. Řekl bych, že se mohl lépe promyslet poněkud více pohádkovější příběh ze strašící univerzity, než tato velmi akční jízda. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebýt nadužívání slova „hustý“, byl bych v mezích Pixaru spokojen. Děti sice narážky na univerzitní zvyklosti (rituály, bratrstva) moc nepoberou, ale mravní ponaučení o nečestnosti podvádění a důvody k nepotlačování vlastní individuality snad ano a možná i tu marnou naději, že když zůstanete bez titulu, přes kantýnu a uklízení to půjde taky. Zdá se mi, že spolu s prvním dílem našly Příšerky tu správnou rovnováhu dětinskosti a úlitby dospělým pro rodinný film. Kudlanka děkanka fakt hustá.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

14. film studia Pixar. Po loňském šlápnutí vedle s Rebelkou a s hodně nepovedeneným pokračování Aut mě zajímalo zda-li se Pixar dokáže vydrápat zpět na své kdysi vydobyté pozice. Povedlo se to dle mého soudu tak napůl. Univerzita je poměrně hodně dětská a například Toy Story 3 byla místy solidní gangsterka. Vlastně bych řekl že od té doby točí Pixar už jen pro děti. Kdo tento fakt zkousne bude nadšený, protože stále si divák dokáže najít v příběhu veliké množství drobných gagů a v tomto případě odkazů na Příšerky s.r.o. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Je to přeci jen něco jiného než staré dobré příšerky. Časový posun na plátně zpět a v myšlení tvůrců vpřed je opravdu znát. Pořád je to ale náramná podívaná pro diváky jakékoli věkové kategorie. Ústřední postavou se dle očekávání stal malý Majk s rovnátky a už v útlém věku to rozjíždí pěkně ve velkém. Dle názvu jsem předpokládal, že se scénář zaměří na samotný život na koleji, studentský život ve škole i mimo ní, ale opak je pravdou. Žádné večírky se nekonají, celý děj je jeden velký mejdan v podobě dlouhé soutěže s mnoha disciplínami, takže se člověk v žádném případě nenudí. Překvapivě to naopak působí místy až dosti přeplácaně, snaha o vtip na každé druhé vteřině byl znát až příliš. Ovšem když nastal rychle useknutý konec, tak pocit rozmrzení je důkazem, že jsem se opravdu bavil. Takže příšerné to není, ale od příšerek si dám zas na chvíli voraz. 70% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, nebýt Příšerky od Pixaru, sklízely by výrazně lepší hodnocení, protože mají sevřený a fungující příběh s dostatečnou porcí humoru a tradičně skvostnou animací. Že je to celé velké klišé a jede se až na finále podle mustru? Fuck it, to platí kromě LEGA skoro pro všechno. Příšerky jsou zábavné a o nic jiného nakonec nejde. Kromě tuny nového merchandisingu v Disney Storu. 7/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • V úvodnej scéne, keď príšerky idú na výlet do továrne, učiteľka napočíta 19 príšeriek a zistí, že Mike (Billy Crystal) chýba. To dáva dokopy príšeriek 20, no keď sa majú dať do dvojíc, Mikeovi neostane nikto. (redwik)
  • Při závěrečné zkoušce si v jednom z pokojů můžeme na zemi všimnout hračky v podobě zeleného dinosaura Arla z tehdy připravovaného filmu od Pixaru Hodný dinosaurus (2015). (SONY_)
  • Ve scéně na stadionu je celkem 5000 postav, což ve své době vytvořilo v rámci animovaných filmů rekord. (jenik71)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama