Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 5

Recenze (607)

Psema 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, nebýt Příšerky od Pixaru, sklízely by výrazně lepší hodnocení, protože mají sevřený a fungující příběh s dostatečnou porcí humoru a tradičně skvostnou animací. Že je to celé velké klišé a jede se až na finále podle mustru? Fuck it, to platí kromě LEGA skoro pro všechno. Příšerky jsou zábavné a o nic jiného nakonec nejde. Kromě tuny nového merchandisingu v Disney Storu. 7/10 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct. Kdyby se jednalo o samostatný animák, který by ještě ke všemu nebyl od Pixaru, šlo by se s hodnocením nahoru. Bohužel v reálu působí Univerzita pro příšerky tak nějak bez větších nápadů, jakoby se Pixar nakláněl více k dětem a přestal tahat do dětského světa dospělé. Zábava na večer je to bezesporu dobrá, bohužel jsem ale čekal víc. 6/10 ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Vzít ta nejprovařenější námětová klišé a narvat do nich svět příšerek nakonec nebyl tak dobrý nápad, jak jsem čekal. Dvojka, totiž navzdory vtípkům a odkazům především na předchozí film, není ani tak zábavná, ani tak svižná jako jednička. Možná i proto, že většina vtípků a vztahů jen recykluje to, čemu se člověk smál v původném filmu. A protože Příšerky patří k mým nejoblíbenějším pixarovským kouskům, mrzí mě, že ačkoli jsem se nenudil, občas se zasmál (relaxační hudba), Mike i Sally stále měli to, pro co jsem si je u prvního filmu oblíbil, a celé to byla fajn zábava bez hluchých míst, tak ve výsledku jsem zůstal k viděnému víceméně vlažný. Nějak to zkrátka nebylo to pravé, co jsem čekal, doufal, věřil. A to přesto, že obecně vzato mu vlastně v jednotlivostech není moc co vytknout. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po Toy Story 3 konečně první Pixar, ke kterému nemám jedinou výhradu. Hlavně tedy nesouhlasím s názory, že filmu škodí, že je to "obyčejný buddy movie" a že dopředu víme, že se Mike a Sully dají dohromady. No samozřejmě, že to víme, ale co je zajímavější, a to mnohem, je dozvědět se, proč Mike Wazowski neskončil jako strašidlo! Vždyť nám ho Univerzita pro příšerky přece od začátku ukazuje jako jednoho z nejnadějnějších studentů, který chce strašit a děsit, připravuje se a téměř všechno nahrává tomu, že se jeho sen vyplní i navzdory všem a všemu nespravedlivému, co je proti němu. Tak co se tedy stane? Proč bude nakonec strašit jen Sully a ne on? Právě to mě tak moc zajímalo - vás ne? Na univerzitě opravdu nevidím sebemenší kaz. Od animace, která v řadě záběrů vypadá nesmírně realisticky (univerzitní areál, autobus... vše jako opravdové), přes spoustu gagů, nová strašidla (sebedestruktivní Art je můj favorit), hon na děsoprase nebo závěrečnou hororovou lahůdku pro všechny fandy žánru, po Newmanovu skvěle šlapající hudbu a díkybohu velmi dobrý český dabing.__P.S. Scéna s disco koulí z traileru ve filmu není.__P.P.S. Hanba všem, kteří odešli před koncem titulků. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Daniel Gerson, Robert L. Baird, Dan Scanlon | Hudba: Randy Newman | Produkcia: Kori Rae | Distribúcia: Walt Disney | Štúdio: Walt Disney, Pixar | Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 724,389,136 $ || Veľmi príjemný prequel k 12 rokov starému, stále vďačnému materiálu. Nové postavy super, hlavne neskutočne odporná ďekanka. Scenár pútavý až do poslednej chvíľe. Chýba tomu len to výnimočné korenie, ktoré od Pixaru pre mňa obsahuje len Ratatouille a Toy Story 3. Ako bonus ale potešil malý krátkometrák o dvoch dáždnikoch pred hlavným filmom :-) 84% | Videno v Ster Century Cinemas, Košice, 7.2013 | ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Ve scéně na stadionu je celkem 5000 postav, což ve své době vytvořilo v rámci animovaných filmů rekord. (jenik71)
  • Sullivan (John Goodman) má na tele animovaných 2,3 milióna chlpov, z čoho každý z nich musel byť animovaný zvlášť. (metal.storm)
  • Predvoľba 510, ktorá sa nachádza na vizitke Dona Carltona (Joel Murray), je totožná s predvoľbou Emeryville v štáte Kalifornia, kde sídli štúdio Pixar. Rovnako tak adresa 1200 Dark Ave je odkaz na adresu Pixaru 1200 Park Ave. Univerzitný campus, brána či hodiny na veži sú odkazom na neďalekú kalifornskú univerzitu s názvom Berkeley. (MikaelSVK)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama