Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (213)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Nejobjektivnější zpravodajství na našich televizích, které si jen za to zaslouží hvězdu navíc. Do toho decentní moderátoři, kvalitní studio, slušně zpracované reportáže. Oproti úděsnému zpravodajství na Primě, špatnému (přesto lepšímu než primáckému) na Nově a děsuplnému na Barrandově jde o bezkonkurenční jedničku. ()

kkarx odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jen hodnotit zprávy, které jsou z větší části zmanipulované? Nejlepší je, že si tuhle politicky korektní a lživou propagandu ještě platíme ze svých kapes. Před volbmi se vždy ptám, proč jen vidím ve veřejněprávní televizi pořád ty stejné tupé zlodějské ksichty. Odpověď mi dala v jednom politickém pořadu nartěnkovaná pusinka Moravec. Prý je to proto, že lidi nejvíce zajímá vládní politika. :-)) No není to krása? Kde je pak objektivita, když dostává prostor jen jeden oficiální proud? Ještě se dotknu aktuálního problému, kde Evropu tlačí bota a nepochybně časem bude tlačit ještě mnohem víc. Ano nejspíš hádáte správně, že to jsou imigranti ze třetího světa. Kdo je tu nechce, je dle našich placených zpráv xenofob, rasista, extrémista. Tedy proč by mělo být označení xenofobem něco špatného jsem nepochopil, ale zastavím se u toho na moment. V naší kultuře jsou už malé děti učeny nevěřit cizím lidem. Nebo snad někdo říká svým dětem, že když potkají pána, co jim nabízí bonbónky, hračky, pejska apod., tak mu mají bezmezně věřit a udělat co chce? Říká jim někdo, že jinak jsou extrémisti? Nebo je naopak učíte, že cizím lidem se věřit nemá, že z cizích lidí mají mít strach, že od nich může hrozit nebezpečí. Xenofobie je totiž základem přežití jedince i celé civilizace už od nepaměti. Je vštěpována dětem jako naprostý základ jejich bytí a nebytí. Důvěru si cizinec musí zasloužit svým dlouhodobým jednáním a postoji. Ta není zdarma. Zasloužili si ji imigranti dle zkušeností z jiných evropských zemí nebo ne? Ať posoudí každý sám, já bych řekl, že v žádném případě. K extrémismu. Je zřejmé, že v každé skupině se najde několik radikálních jedinců. Vtip manipulace krom laciného nálepkování toho co je a co není extrémistické, je v tom, že selektivně ukážete výhradně tyto jedince a už ne celou množinu nebo právě naopak, že z radikální skupiny ukážete několik víceméně umírněných jedinců. To co je na ČT, to už nejsou zprávy, ale magie. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Ani nevjem, prečo tomuto dávam jednu hviezdičku, keď som to nikdy v živote snáď nedopozeral. Znôška mozog vyplachujúcich kydov v prospech práve panujúcej obrazovo-slovnej fámy. Zmyslom tejto schémy je zakryť práve prebiehajúce iné deje, ktoré majú ostať viac-menej utajené. Pričom na celom svete je to približne rovnaké. To, že sa Události ČT a na ne nadväzujúce Události, komentáře tvária serióznejšie, ako akási protiváha výplachu súkromných tv kanálov, nemení nič na skutočnosti, že ide o rovnako dôveryhodné slová a obrazy ako česko-slovenské novinové spravodajstvo z päťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Len je to všetko (vďaka navonok prezentovanému informačnému veku, ktorý je však v skutočnosti vekom dezinformačno infantilným) oveľa sofistikovanejšie podávané, navonok sa dokonca mnohým zdá, že sa naozaj čosi podstatné z tohto odpadu o svete aj dozvedia. A tu sa dostávam k dôvodu tej hviezdičky: aj keď ide v prípade tohto typu spravodajstva o svete o naozajstný hnoj a smetie, ktorý v skutočnosti o tom, čo ľudí trápi a teší nepojednáva, ale vyvoláva umelo vytvorené a presne dávkované stavy trápenia, bolesti, strachu, či radosti, netreba to vôbec odcudzovať, treba predsa netriedený odpad uvážlivo recyklovať, no nie? Šak keď sme už tak všetci dneska tuná zrazu v kríze morálgy a za tú potrebu morálnej obrody a revolúcie v nás (hehehe - ďalší z mediálnych žvástvov a grgov dneška), tak k tomu prihodíme aj eko a bio a hlavne všetko konzumovať v zdraví a primerane športovo zaťažený. Priatelia, nie je to na hovno, je to hlavne na zdravíčko! ()

Frog.cz odpad!

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno...to měl snad ještě Žižka obě oči to byla opravdu nezávislá zpravodajská relace,ovšem pomalu a plíživě čt začala ovládat dnes už naštěstí pidi strana na hraně propasti a celý tento gigant i s jeho událostmi došel taky na hranu propasti a přeji mu aby mu koncesionářské poplatky byli po zásluze odebrány.Už jenom třeba proto že jednostranou propagandu i cenzuru už jsem tady v tomto státě zažil.Ale musím říci že komanči za totáče by žasli nad tím,jak to dnešní čt umí. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Události jsou zpravodajskou relací, kterou jsme na střední ve druháku dokonce dostali na hodinách zeměpisu za úkol denodenně sledovat. Hádejte, kdo to dodržel. I tak jsou ale v porovnání s konkurenčními kanály a jejich výplody zpráv nejlepším televizním způsobem, jak se dozvědět aktuální dění doma i ve světě. Nebýt internetu, konkrétně facebooku a zdejších příspěvků ČT24, možná bych i Události sem tam sledoval. V bedně jsou ale už jen pro ty, co nemají přístup k jinému médiu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Během Událostí vysílaných 18. 11. 2011 přestalo fungovat spouštění obrazových příspěvků. Události tak musely být ukončeny po 19 minutách. Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly ale odvysílány bez technických problémů. (David7)
  • Během Událostí vysílaných 18. 8. 2012 nastal technický problém – šlo o selhání pultu ve zvukové režii. Na konci Událostí (byly ukončeny předčasně) bylo slyšet, jak Jakub Železný říká: „Ty k*ávo, už jsem zažil ledacos.Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly odvysílány z Velína namísto virtuálního studia. (David7)

Reklama

Reklama