Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

petero 

všechny recenze uživatele

Film odzrkadľuje dobu a Fright Night je toho príkladom. Kým v osemdesiatych rokoch robila prím atmosféra a tie filmy skrátka fungovali viac alebo menej, Fright Night nemal problém sa zaradiť ku klasikám tej doby. Ja som ho videl len pár rokov dozadu a bol som s ním veľmi spokojný hlavne vďaka nárezovému finále a podareným maskám. Nezabudnem na to ako ma vždy zaujal obrázok rozďavenej papuľky upírky v TV programe. Už len kvôli tomu som to chcel vidieť ale nejako som ho vždy prepásol. Fright Night 2011 je napriek výbornému obsadeniu tuctovým produktom bez atmosféry, bez zaujímavých charakterov kde vtípky sú príliš vlažné a strašidelné momenty to v podstate nemá žiadne a už vôbec nefunguje „obávaný” upír Colina Farrella ani až za ušami posraný lovec upírov Davida Tennanta. Finále je slabé a skvelé masky nahradily nepodarené triky. Najviac mi naháňa strach výsledné hodnotenie ktoré sa blíži klasike viac ako by sa patrilo, na imdb je to skoro zhodné. Skrátka to asi nebude sedieť tým, ktorý vyrastali na osemdesiatkových hororoch. To porušovanie (resp. obchádzanie) klasických pravidiel vzbudilo tiež skôr nedôvoru ako by som to považoval za dobrý nápad: vstup do bazéna - no dobre nie je to tečúca voda, pozvanie do príbytku iným upírom - o tom by sa dalo polemizovať, kríže mu vôbec nevadia. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

''Oh no ! That’s a fucked-up vampire hand ! Now you believe me?'' Čekal jsem naprostou pitomost a taky jsem ji dostal. Jenže v dobrém slova smyslu. Fright Night si totiž na nic nehraje. Servíruje nám onu ''jednoduchou'' zábavu, při které se čas od času rádi v kinech odreagujeme. Chvílemi si dokonce utahuje sama ze sebe, což je u podobného stylu filmu velice důležité. Není totiž nic horšího, než absolutní propadák, snažící se o seriózní dojem. Takže za to příjemné překvapení, které se hlavně konalo asi díky Antonu Yelchinovi, přihmouřím obě oči - 70%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přihřát si gazpacho na fenoménu Twilight a zároveň jim ostentativně pohrdat, k tomu špetku z Kick-Ass a snítek Zombielandu, něco ze subkultury geeků a školou povinná mládež se snad konečně dozví, že na likvidaci upíra není zapotřebí býti cool, ale míti kůl.. Scénář sice vypadá, že byl zakoupen se slevou na eBayi, ale já se v podstatě až na tuctově debilní digitální konec bavil. Jen mi trošku připadalo, že se režisér Colinovi při vysvětlování podstaty jeho role příliš nevěnoval a on pak chvílemi působil dojmem, že neví, co má vlastně sát.. Jinými slovy, vampýra jeho typu by Seth Gecko bez mrknutí oka umlátil láhví od tequilly na záchodcích Titty Twisteru.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo se z toho vymačkat daleko víc. Mix hororu,napětí a cool teen zábavy nevyšel a nefunguje to celý moc dohromady. Ze začátku to sice ještě odsejpá docela svižně, ale po nějaký půl hodině se to celý totálně zastaví a postavy většinu času jen vykecávají nebo marně zdrhaj před výborným Collinem Farrelem. Scénář je slabej a naprosto neoriginální a režie to zachraňuje jen v těch akčnějších pasážích, hlavně ke konci. Herecky je to ale hodně fajn. Yelchin je sympaťák a kromě již zmíněnýho Farrela si to nehorázně užívá i David Tennant. Celkově je to vlastně docela fajn jednohubka, ze který ale mohla s kusem štěstí a lepším scénářem vylézt nová Disturbie, kterou si i po letech pustím vždycky rád znovu. K tomuhle už se ale nejspíš znova nevrátím. 50% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já tomu nevěřil ani chvilku, chacha. Ultramainstreamová hororová komedie (slovo hororová mám chuť dát do uvozovek), určená především pro publikum, které na horory není příliš zvyklé. Od původního filmu se nová Fright Night dějově celkem liší, což bych býval zhodnotil pozitivně (nebaví mě koukat se na úplně to samé, jen v jiném kabátě), ale nic jiného vyloženě pozitivně bohužel zhodnotit nemůžu. Možná jen ten Colin Farrell by si mírný palec nahoru zasloužil, ale upřímně řečeno se mi jeho postava do "hororu" (teď už jsem se uvozovkám neubránil) příliš nehodila. Sto procent stopáže působil jako metrosexuální homosexuál, ne jako krvežíznivá bestie, což je fail. Bezprostředně po zhlédnutí 5/10 (a to v podstatě jen za řemeslo), ale s odstupem času to jde ještě níž... PS: Hnusnější triky jsem už dlouho neviděl. PS: Hateři prequelu Věci, pojďte zkusit tohle... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v Nevadě a Novém Mexiku. (zuzatko1996)
  • Chris Sarandon, ktorý stvárnil upíra Jerryho v pôvodom filme Hrôzostrašná noc (1985), si v remaku zahral jednu z jeho obetí. (SarumanKo)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama