Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 4

(série)
USA, (2013–2014), 11 h 15 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Scott Wilson, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Čtvrtá série se zabývá událostmi, se kterými se musí potýkat komunita lidí žijící ve věznici po pádu Woodbury. Rick po minulých událostech odstoupil z vůdčí pozice, věnuje se farmaření a do čela komunity se staví rada, jež se ve většině skládá z původních členů Rickovy skupiny. Michonne tráví většinu času mimo věznici při pátrání po zmizelém Guvernérovi, zatímco ostatní členové komunity si rozdělují každodenní činnosti podle pořadí důležitosti. Atmosféra dává tušit, že klid ve věznici bude pouze dočasný a dají se očekávat dramatické změny. (Necrotongue)

(více)

Recenze (42)

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se 4. sérií to šlo celé do kopru – hlavně v její druhé polovině. Vývoj postav je už minimální, děj je často výplňový, a ústřední motiv v podstatě neexistuje. Zpětně mi opravdu dělá problém rozlišit, co se dělo v druhé půlce 4. a co v 5. sérii. První polovina ale stále ještě šlapala (navazuje na dějovou linku 3. řady) a konec finále přislíbilo určité zlepšení. 3* (6/10), aneb 1/2 6S – 8/10; 2/2 6S 5/10 ()

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

16x16 ... po dlhej dobe od 3. série som sa k TWD vrátil zo zvedavosti. Chyba to určite nebola seriál je stále nabitý akciou, npínavosťou a dychberúcimi situáciami. Niektoré diely v 4. sérii boli slabšie, iné o dosť silnejšie. Relatívne podobné 3. sérii po ktorej som so seriálom skončil keďze moje očakávania o vývoji situácie vôbec nenaplnila a hlavná postava ktorá mi bola nesmierne sympatická ňou prestávala byť. Rick sa v štvorke veľmi nezmenil, síce trošku na tempe budovania svojej psychózy ubral no i tak mi mierne nesympatickým ostal i v pokračovaní. Avšak. Dokázal som si oveľa lepší vzťah vytvoriť k ostatným hlavným postavám ktoré vypĺňali čierne diely v jednotlivých dieloch a dali seriálu novú psychologickú zložku (ktorá ma už od 1. série fascinovala viac ako prim. ktorý by mali hrať chodiaci mŕtvy). Ako po každej sérii otvorený koniec s množstvom otáznikov ktoré ma momentálne zaujímajú viac ako po ukončení 3. série tak sa idem hneď pustiť do päťky. 3* = súčet priemeru hodnotení jednotlivých dielov série na CSFD. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tak první polovina 4. série je naprostý nářez. Připadala mi napsaná rukou nějakého mnohem lepšího autora, než kteří psávali do té doby. Snad v každém dílu na nás čeká půl tuny napětí. Za každým rohem číhá senzační zápletka a samotné finále předčilo veškeré předešlé díly a naprosto moje očekávání. Takovou třešničkou na dortu je to, že dokonce chcípne několik hlavních postav, což se v seriálech neděje zrovna často a já to mám tedy moc rád. Časy, kdy si hlavní postavy půl série povídaly na zasrané farmě jsou doufám nenávratně pryč. Seriál se dostal do takových obrátek, které od něj očekávám a které bych si za žádnou cenu nepřál snížit. Přesně o tomhle to má celé být. Jen tak dál. Na zbytek 4. série se už teď moc těším. Seriál v mých očích vzrostl ve všech směrech. Druhá polovina 4. série laťku rozhodně nepodlezla. Skupinka se nám roztrousí na malé podskupinky, které se tak nějak snaží opět sjednotit. Přibyde hromada nových a dost výrazně zajímavých postav. Pár z nich nakonec opět ubyde, aby se to nějak pěkně sjednotilo. Když zkusím zapomenout asi na dva až tři díly, které se točí vždy kolem dvou lidí a jsou prakticky o ničem a hrubě nekoukatelné, tak bych hodnocení mohl ponechat na plném počtu. Tyhle omyly hravě kompenzuje naprosto vynikající zbytek. Seriál nabídne mnoho naprosto nečekaných zvratů a hromady pěkných zápletek. No, nezbývá než se těšit, že těch 195 dní velmi rychle uteče a my si užijeme život v zajetí Terminu. Kdo by to byl řekl, že v Terminu nebudou přátelští...??!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria už stráca dych. Z väznice sme sa ešte nedostali, čo jasne naznačuje, že je seriál zbytočne natiahnutý. Pribudlo 150 postáv z Woodberry. Čo považujem za jednu z najhorších chýb celého seriálu, že od tohoto momentu budeme mať v partií minimálne 30 členov. A ak nejaký člen umrie, nahradia ho dvaja ďalší, ktorých nájdeme cestou. Chybou tiež považujem napríklad venovanie dvoch po sebe nasledujúcich epizód čisto postave Governora. Ja som ho síce mal rád, ale tie epizódy boli nudné a hlavne zbytočné. Pribudla najotravnejšia postava v kinematografií všetkých seriálov, ktoré uzreli svetlo sveta - Tara. Namiesto toho jej sestra Lilly sa boh vie kam vyparila, čo je škoda. Jej postava bola ale skvelá vo video hre The Walking Dead od Teltale Games. Neviem čo viac k tejto sérií napísať - jej najväčšie mínusy som spomenul. (Hodnotenie: Epizóda 2,3,5,6,7,8,16 ***** / 1,4,9,10,11,13,15 **** / 12,14 *** ) ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7.5/10. - 4 série byla v celku fajnová. Jakoby má slabý rozjezd motá se první polovina v kruhu. Ale furt dobře série pracuje s postavami a dialogy a ten prostor co dostane Guvernér je super a bavili mě ty epizody s ním. No druhá půlka je už na cestách a ta mě už víc bavila a 5. série v tom jen utvrzuje. Miluju prostě části o přežívání a ze skupinky ze stává potulná skupina podivínů. Ale štve mě pořád ta nedopracovaná 1. pol. 4 série. ()

Galerie (555)

Zajímavosti (37)

  • Daryl (Norman Reedus) zničí tank vhozením granátu do jeho hlavně. Ve skutečnosti takto moderní tank poškodit nelze. Granát by vybuchl v uzavřené hlavni, aniž by to mělo vliv na bojeschopnost tanku. (bjh)
  • V epizodě navštíví Daryla (Norman Reedus) a Beth (Emily Kinney) pes. Když se ho Daryl snaží pohladit, pes uteče a plechovky na šňůře zarachotí, i když se jich pes vůbec nedotkne. (Duoscop)
  • Toto je druhá epizóda, v ktorej sa neobjavuje Rick Grimes (Andrew Lincoln) ani jeho skupina. (molcan2)

Reklama

Reklama