Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 4

(série)
USA, (2013–2014), 11 h 15 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Scott Wilson, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Čtvrtá série se zabývá událostmi, se kterými se musí potýkat komunita lidí žijící ve věznici po pádu Woodbury. Rick po minulých událostech odstoupil z vůdčí pozice, věnuje se farmaření a do čela komunity se staví rada, jež se ve většině skládá z původních členů Rickovy skupiny. Michonne tráví většinu času mimo věznici při pátrání po zmizelém Guvernérovi, zatímco ostatní členové komunity si rozdělují každodenní činnosti podle pořadí důležitosti. Atmosféra dává tušit, že klid ve věznici bude pouze dočasný a dají se očekávat dramatické změny. (Necrotongue)

(více)

Zajímavosti (37)

  • V druhé polovině 4. série roztříštěná skupina cestuje na základnu pro přeživší zvanou Terminus. Stejně se jmenuje základna odolávající barbarství v knižní sérii "Nadace" od Isaaca Asimova. (koxin)
  • Seriálu se při premiérovém vysílání 4. série skutečně dařilo. První tři epizody překonaly ve sledovanosti všechny epizody z předchozích let. První epizoda 4. série Třicet dnů bez nehody pak byla na úplné špici s téměř 17 miliony diváky. (zbyshek)

Živí mrtví - Nákaza (2013) (epizoda) (S04E02)

  • Během natáčení se prasátko pokaždé, když jej Rick Grimes (Andrew Lincoln) zvedl, pokálelo. Po skončení natáčení byl herec pokryt prasečími výkaly. (willy1)

Živí mrtví - Sami (2014) (epizoda) (S04E13)

  • Skladba "Be Good", kterou Beth (Emily Kinney) zpívá u klavíru, je ve skutečnosti píseň z alba "Expired Love" její herecké představitelky. (Mandy412)

Živí mrtví - Třicet dnů bez nehody (2013) (epizoda) (S04E01)

  • Šesť týždňov pred začiatkom natáčania sa na väzenskom dvore vysadilo ovocie a zelenina, aby sa premenil na hospodársky dvor. Dielo bolo takmer zničené, keď sa doň dostalo stádo jeleňov a nakŕmilo sa na plodinách. (molcan2)

Živí mrtví - Nákaza (2013) (epizoda) (S04E02)

  • Chodci, ktorí sa zmenili, pretože zomreli na vírus, dostali iný vzhľad. Špeciálne kontaktné šošovky vytvárali efekt krvácajúcich očí. (molcan2)

Živí mrtví - Na cestě (2013) (epizoda) (S04E04)

  • Cena benzínu na stanici je 4,377, ale čísla sú otočené hore nohami, čo vyznieva ako slovo HELL (PEKLO). (molcan2)

Živí mrtví - Živá návnada (2013) (epizoda) (S04E06)

  • Šachová súprava použitá v tejto epizóde je replikou "Lewisových šachových figúrok", šachovej súpravy z 12. storočia nájdenej v Škótsku. (molcan2)

Živí mrtví - Živá návnada (2013) (epizoda) (S04E06)

  • Požiar, ktorý zničil Woodbury, bol z väčšej časti vizuálny, pretože sa natáčal v skutočnom meste Senoia v štáte Georgia. Radnica však bola kulisou, ktorá skutočne zhorela do tla. (molcan2)

Reklama

Reklama