Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

predators 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem sledoval před chvílí MacGrubera alias MacGyvera po těžkém úrazu hlavy, musím tuto černou komedii ohodnotit trochu jiným skóre. Titulek "Umřete smíchy" sice neplatí, ale v záplavě slušného hereckého obsazení si najdete ty své oblíbence a ikdyž ani ti nehýří extrémními hláškami, dokázali ze smutečního obřadu udělat celkem vtipnou, až na vyjímky nefekální komedii a i proto poráží "zeleninu" MacGrubera 3:2. 45% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, jakej má smysl předělat anglickou černou komedii na americkou černošskou komedii. Sice to nedopadlo až tak hrozně, jak jsem očekával, ale při srovnání s originálem se musí snad každej, kdo se na vzniku tohoto podivnýho remaku podílel, propadat hanbou. Tento film je prakticky doslovná kopie, což je na jednu stranu docela ubohost, ale na druhou stranu je to asi lepší, než kdyby se tvůrci snažili vymyslet něco sami. Nicméně to, čemu jsem se v originálu smál, nemá v podání kašparů typu Martina Lawrence nebo Chrise Rocka takovej efekt. Kdybych originál neznal, možná bych uvažoval i o 3 hvězdách. Já ale originál znám, takže je to za 2. Oproti originálu mě zaujala snad akorát Zoe Saldana, která oproti těm naprosto anti-sexuálně vyhlížejícím angličankám vypadá jako z jiný planety. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Pôvodné dielo som nevidel takže porovnávať nebudem... "čierny" humor mám rád aj väčšinu hercov, ktorí sa tu zišli pri tejto príležitosti, ale neviem no... nie je to až tak "funny", ako sa silou mocou snaží... patričné sklamanie, aj keď očakávania neboli na mieste. Zoe Saldana (no proste nezaspím) - o hviezdu naviac, 4/10 ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Američani jsou prostě trotlové, to je všeobecně známo. Oni musí mít prostě úplně všechno. Tohle je naprosto stejný případ jako např. REC - Karanténa, kdy natočili jako přes kopírák velmi podařený film. Tentokrát to jen není španělský horor, ale bristká komedie. A stejně jako se mi líbila po RECi i Karanténa, tak i tato předělávka mě docela pobavila. Kdo neviděl originál, tak tomu se to může docela dost líbit. Já už sice věděl o co půjde, ale i tak mě nějaké hlášky překvapily a mile pobavily. Nechápu sice proč v tom hrají poměrně dobří herci, ale to je pro diváky jen k dobru. Musím brát v úvahu to, že to je téměř stejné jako film z roku 2007, ale na druhou stranu mě to dokázalo zabavit a to asi proto, že původní verze se mi velmi líbila. 50% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Měl bych ocenit to, že nalákaly známá jména? Jistě ne. Měl bych ocenit to, že to nebylo tak zlé, jak jsem myslel? Asi bych neměl, ale alespoň za to ten odpad nedám. Vypnul jsem to sice po hodině, ale hlavně proto, že jsem to viděl v mnohem lepším, originálním zpracování před dvěma týdny a americká kopie originál britskou verzi jen očernila. Jinak se nezměnilo vůbec nic... 10% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)
  • Zajímavou paralelu je možné zpozorovat u českého dabingu. Dabér Normana (Tracy Morgan) v původním filmu namluvil Simona (Alan Tudyk), dabér Dereka (Luke Wilson) v tomto filmu namuvil z původním snímku zase Daniela (Matthew Macfadyen). (Sydney008)
  • Hra, kterou Jeff (Columbus Short) hraje u sebe doma, je „Uncharted: Drake's Fortune“. (EvilAlan)

Reklama

Reklama