Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

heyda 

všechny recenze uživatele

Grand Canyon nádherný, solidní kamera, pěkní chřestýši a nepěkná otevřená zlomenina - to je vše, co stojí ve filmu za zmínku. To ostatní je však znatelně podprůměrné a takový scénář je přímo směšný. Ty obecné kecy o tom, že to zvládnou, že se milují, to je sice hezké, ale co třeba se zamyslet nad tím, kde získat vodu? Já nevím, pane scénáristo, ale vy byste vydržel v horkém Grand Canyonu 4 dny bez vody a jídla? Herecké výkony byly docela tragické a to všech třech zúčastněných. To, co předváděli na té skále s tím mobilem, no to bylo fakt spíš k smíchu, než to brát vážně. Největší výtlem jsem měl však v momentě, kdy nám tento slavný pár sdělil, že pohřbili průvodce i s dýkou. Chichi :-D. Prostě ohromný zklamání, které je dáno i tím, že jsem před pár dny viděl famózních 127 hodin, a to je rozdíl mnoha tříd. 25% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí bylo úžasné a pokud došlo na vypjaté situace, ať už šlo o průvodcovu nehodu, nebo vlčí ataky, má Canyon také něco do sebe. Problémem je, že podobných momentů tu příliš není a tak se po většinu stopáže vlastně nic moc neděje. Jasně, pokud by se něco podobného stalo, tak by to probíhalo přibližně takhle a rozhodně by nebyl každý metr cesty adrenalinovou záležitostí. Jenže film má primárně bavit a to se tady tolik nedaří. Další věcí je, že na Yvonne Strahovski se sice dobře dívá, ale po několika dnech bez jídla a vody je až podezřele ve formě a to vůbec neprospívalo stupňujícímu zoufalství, které by tady člověk čekal. Koukat se na to dá, ale celkově se jedná spíš o horší průměr. 40% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Je,je,je,to byla ptákovina.Ještě snad začátek,kdy děj plynul,sice pozvolna,ale pořád se jakž-takž něco dělo,stál za povšimnutí,a scenérie tý divočiny byla vskutku úžasná,ale s příhodou na skále film zamrznul na jednom bodě,a musim říct že sem bojoval s dokoukáním jako nikdy.Opravdu ubíjející nuda,a i když sem čekal ještě o trochu absurdnější konec,tak hodnocení týhle pitominy nemůže bejt nijak vysoký.30%. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Jeden z ďalších filmov o boji o prežitie.Dobrý film,ale neskutočne sa vlečie.Film ma ale veľmi zaujímavý koniec,ako Hmla od Stephena Kinga.Ak by to nebolo v peknom prostredí,tak by to bola poriadna nuda.Amputácia nohy bola zaujímavá vsuvka,ale je tam viac dobrých okamihov.Ale s tým smädom to pohnojili,v Grand Canyone by bez vody takú dobu nevydržal asi nik.Film bol v skutočnosti natočený nie v Grand Canyone,ale v Moabe v Utahu.Film sa dá pozrieť,aj keď žiadna kultovka z neho nebude. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není Svatební cesta do Jiljí! Novomanželé Nick a Lori jsou poněkud lehkovážní, a tak když nedostanou oficiálně propustku do Velkého kaňonu, využijí nabídky Henryho, co se prezentuje jako největší dobrodruh a nejlepší průvodce - nu, už to by mělo člověka zarazit. Po většinu času sledujeme zajímavý zeměpisný dokument z krásnými záběry krajiny. Pak se stanou dvě věci - Henry narazí na chřestýše a Lori se pokusí zavolat o pomoc, zatímco šplhá po skále. Ano, je to blondýna a je opravdu hloupá, byť se jí Nick snaží namluvit opak. Z části se jedná o ryzí fantazii. Mně by nevadilo, že místo vlků mají cvičenou smečku, ale vlci opravdu neloví tak, že by po jednom přibíhali k zamýšlené kořisti. Navíc vlk útočí na nejzranitelnější místo, jímž je krk. Lori by nepřežila ani jednu noc. Kvitoval jsem, že ve vypjaté situaci kamera neuhnula, a potěšil mě závěr, za nějž dávám hvězdu navíc. Ano, přes všechny bohulibé úmysly byla Lori naprosto blbá. Zkrácení o dvacet až třicet minut by snímku prospělo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama