Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z úžasných přírodopisných sérií od BBC. Stejně jako "Life in Cold Blood", "Planet Earth" a další patří k absolutní špičce mezi přírodopisnými dokumenty. Je zde dobře vidět co zmůžou peníze na tom správném místě. Zaplatí ty nejlepší odborníky na světě, kteří používají tu nejmodernější techniku a vybavení, aby jste si mohli během 55 minut užít tuto úžasnou pastvu pro oči, která je v HD nezapomenutelnou podívanou. Navíc na konci každé epizody následuje "Life on Location", což je třešnička na dortu u každé epizody; takové nahlédnutí do zákulisí, které se týká nejzajímavějšího nebo obtížně natočitelného problému. To vše zastřešeno vynikajícím orchestrálním hudebním doprovodem a výkladem sira Davida Attenborougha. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

BBC a ich dokumenty sú zárukou najvyššej kvality, Life to znova potvrdzuje. Skvelý komentár, hudba a samozrejme zábery. Bolo by úžasné keby boli všetky prírodopisné dokumenty natáčané týmto štýlom. Celý seriál je dokonalý, myslel som si, že tvorcovia sa budú trochu opakovať po Planet Earth, ale vôbec to tak nie je. Najlepšie diely: plazy, hmyz, rastliny. Páčili sa mi tiež zábery zo "zákulisia", konečne mám konkrétnu predstavu o tom, ako sa takéto dokumenty točia. ()

Reklama

Montezuma3 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se bohové světa rozhodli s životem na naší planetě skoncovat. Ale protože zažili s lidským plemenem spoustu srandy. Rozhodli se dát jim ještě jednu šanci. Všichni bohové se spojili a stvořili mocný artefakt jménem HD. Seslali jej na zem do rukou velkého dokumentárního hrdiny Attenborougha. A jeho 300 statečných kameramanů, dobrodruhů, a dokumentaristů z posvátné hory BBC, vyzvali na souboj mezi božstvem a lidem prostým. Ti nelenivěli, a okamžitě vyrazili do všech koutů světa natáčet vše, co se mihlo nad mořem, pod ledem, na stromech nebo tuhle za kamenem. Stvořili dílo hodné božské velikosti a odnesli jej na vrchol Olympu. Bohové ohromení, ústa otevřená, lili si ambrózii na hlavu. Mocní bohové utínali své údy Thórovým kladivem a bohyně utínaly své.. ehm. A ten poslední žijící bůh, před svou smrti dokonce uronil slzu, neboť pochopil, jaké je to být obyčejným smrtelným tvorem a žít svůj "Life". (Ani jsem nevěřil, že se něco dokáže alespoň vyrovnat, u mne veleúspěšné sérii "Planet Earth". Kde jinde než v BBC by se mělo zadařiz. A stačily jim na to jen tři roky) ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nejde jinak než za 5. Někdy do smíchu, někdy do pláče, ale vždy s otevřenými ústy. Neskutečné, nádherně natočené. Sice nevěřím, že jsou všechny scény real a nepřipravené a také se některé záběry v dílech opakují, ale to se lehce odpouští. Toto by se mělo pouštět při výuce biologie. Skutečná nádhera. 9,5/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Člověk nechce věřit, že se dají udělat takové záběry. Někdy to bylo až neskutečné. Opravdu neuvěřitelné záběry a zajímavé povídání. Dokumentární skvost, který bude bavit i ty, kteří se o Zemi jako takovou nezajímají. Jen moc nechápu, proč po normálním dílu trvající 45 minut následuje 10 minut čehosi, co se podobá bonusů. Tohle mělo být třeba na DVD, ale rozhodně v klasických dílech. Hodnotím to ale bez těchto záběrů "za kamerou". V průměru 4,3*. Celkově tedy 4*. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama