Reklama

Reklama

Bitevní loď

Trailer 1

V roce 2005 vysílá NASA do vesmíru každých 24 hodin signály s cílem nalézt inteligentní život. V té době je Alex Hopper beznadějným ztroskotancem, jehož posledním průšvihem se stane krádež kuřecího burrita pro svou novou dívku Samanthu. Jeho starší bratr Stone s ním ztratí trpělivost a přinutí ho, aby s ním sloužil v námořnictvu. Alex po pár letech sice zastává prestižní důstojnické místo na letadlové lodi, ale má pořád horkou hlavu. Problém je, že cesta ke svatbě se Samanthou vede přes jejího otce, admirála Shanea. Poté, co se popere s japonským kapitánem Nagatou, který připlul na námořní utkání, to vypadá, že má Alex po dívce i kariéře. Mezitím vědci na Havaji zjistí, že se k zemi blíží pět neidentifikovaných předmětů obrovské velikosti. Je vyhlášen poplach a NASA a vojáci sledují, jak se jeden z nich srazí s družicí a v troskách dopadá na Hong Kong. Zbylé čtyři lodě přistanou v Pacifiku uprostřed probíhajícího mezinárodního námořního cvičení, které si vyhodnotí po svém a začnou se ihned bránit. Kolem své flotily a na části pobřeží utvoří neprodyšný ochranný štít, pod kterým uvízne i pár torpédoborců, ale hlavně Alex Hooper. I Samantha se ocitá v nebezpečí, krátce nato je vetřelci zajata. Alexovi nezbývá nic jiného, než se chopit zbraně. Naštěstí v tom není úplně sám, po boku má řadu odvážných námořníků. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 1

Recenze (1 663)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

„I've got a bad feeling about this.” Čím víc klišé a cheesy hlášek, tím víc blockbuster. Jedinou sympatickou postavu raději odrovnali hned na začátku, děj se přeci musí soustředit na Johna Cartera, černého poručíka Dana a královnu zámořského R'n'B. Prvních třicet minut se dá s klidem v duši přeskočit, protože zatímco Míša Plážů servíroval akci již od první sekundy, tak Bergova sci-fi slátanina podle scénáře dvou kokotů (Bílá Smrt budiž důkazem) se utápí v (ne)romantických macho eskapádách hlavní postavy. Pak se objeví emzáci a člověk se už těší, jak vypne mozek a bude se bavit. Chyba! Všechny ty rádoby trikové akce postrádají jakýkoliv náboj a já tak po hodině sledování mám sto chutí tuhle vojenskou šarádu vypnout. Naštěstí se to trošku rozjede, ba dokonce začne i připomínat onu stolní hru, u které většina z nás strávila své dětství. Banda šílených dědoušků a driftování se sta tunovou lodí už tomu pouze nasazuje korunu. Na konec už jen hodit product placement na telefony od LG a je dokonáno. Pár fajn scén ale nedělá dobrý blockbuster. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Naprostá zbytečnost (a všichni by se měli omluvit Kovbojům a vetřelcům). Myslím, že větší mimozemšťí idioti nás ve filmové historii ještě nenapadli, protože tak moc, jako tentokrát, jsem hlavou nekroutil ani při nedávné Světové invazi. Ne, Bitevní loď z mého pohledu není snímek, který by si utahoval ze stylu Michaela Baye (a jiných), není to ani tak blbé, aby to bylo vtipné, ale prostě se jedná o další hloupou podívanou, která si špičkové triky od ILM (za něž dávám hvězdu) ani nezaslouží. Na jedinou sympaticky nadsazenou scénu jsem musel čekat hodinu a půl (ano, nástup veteránů a vyplutí Missouri mělo vážně něco do sebe) a to čekání nebylo nic moc. Takže hvězda a půl.__P.S. Zcela nesympatickým hercům vévodí zpěvačka Rihanna.__P.P.S. Liama Neesona se předchozí poznámka samozřejmě netýká. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dynamická a svižná jednohubka, které by v některých momentech to množství energie záviděl i Bay. A Berg zvládá hravě i všechen ten patos, takže po většinu času neurazí a někdy i překvapí. Viděli jste někde jinde zpomalený cool příchod domova důchodců, který má být krásnou poctou generaci opravdových hrdinů? Já ne, plus film má skvělé rockové vypalovačky, hromadu eye-candy záběrů a nápadů a vyčerpaného ex-slušného rejžu Michaele splachuje do záchodu. Co na tom, že scénář je přinejlepším chabý, postavy ploché, Kirsch nevýrazný a vůbec. Jako protipól Pearl Harboru to fungovalo skvěle. Po technické stránce to je sice všechno jenom pixelované a několikrát jsou vidět nedokonalosti, ale řežba to je stejně. A nezapomíná to každou chvíli odkazovat na tu Hasbro hru. Berg vždy dokázal točit pro diváky a dnes to není jinak. Návrat k přízemnější akci a lepšímu příběhu ale stejně vezmu rád. PS: Ach, jak nádherné vidět transformer-like akci bez infantilního humoru a prvoplánové trapnosti. PPS: j, a Jablonsky udělal fajn hudbu ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jurskí transformeri. Rozpočtom prežraný blockbuster so všetkými samozrejmými prešlapmi (klišé a demencia) i potrebnými popovými prvkami: mega-akcia, sebairónia, mladý hrdina usilujúci o dcéru kapitána, G.I. Rihanna, beznohý černoch hrdina, aj geronto-námorníci zachraňujúci svet. Pred rokom 2007 by to bola bomba. Dnes už ale v týchto vodách kraľuje Michael Bay, v ktorého vizuálnom pojatí je to proste iná pastva pre oči - od akcie, cez západy slnka až po ženské krivky. Berg je oproti nemu vizuálne statický a neoriginálny. Navyše, existencia rovnako veľkolepých, ale inteligentných blockbusterov (X-Men: First Class) Battleship tiež nepomáha. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Definícia uhladenej guilty pleasure pre súčasnú generáciu metrosexuálnych teenagerov. Zároveň to chápem, v tomto prípade by som sa nehádal s nikým, kto filmu naparí odpad, či s vysmiatym svedomím šupne plné hodnotenie. Avšak osobne si myslím, film mohol dopadnúť určite o level lepšie. Berg nie je Bay, i keď od toho nemá ďaleko, chýbal mu poriadny scenár. Na druhú stranu treba povedať, že projekt o formátu Transformerov je len jeden a pravdepodobne sa mu nič nevyrovná a s tým sa treba zmieriť. Bolo treba sa zamerať na iné sféry, možno viac zainvestovať do hercov, než len do CGI, možno by tentokrát pomohol tretí rozmer. Kto vie, každopádne mňa si Berg získal aspoň svojou hravosťou, originalitou v niektorých scénach a citom pre akciu, či hlášky. 60%. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (45)

  • Když mimozemšťané útočí na loď Stonea Hoppera (Alexander Skarsgård), tak v jednotlivých záběrech jeho šála a rukavice mizí a zase se objevují. (glumka)
  • Krátko pred tým, ako sa USS Missouri chystá zaútočiť na mimozemskú loď, tá na USS Missouri vypálila 3 projektily. V jednom krátkom zábere si však môžeme všimnúť, že na USS Missouri neleteli tri projektily, ale štyri. (AxelWers)

Související novinky

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

Wahlberg a spol. prchají z Afghánistánu

25.07.2012

Akční drama Lone Survivor není nový projekt, ale až teď se vyrýsoval konkrétněji. Peter Berg se po popcornové Bitevní lodi opět pustí do něčeho vážnějšího. Konkrétně to bude adaptace non-fiction… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

Zapomeňte na Chucka, je tady Liam

06.04.2012

Každým dalším filmem potvrzuje, že je momentálně nejdrsnějším frajerem na filmových plátnech. Ať už mučí imigranty v pařížských doupatech, zabíjí vlky holýma rukama nebo krágluje digitální starořecké… (více)

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Reklama

Reklama