Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Ant 

všechny recenze uživatele

Tenhle film to má těžké. Musí se totiž spolehnout prakticky jen na hlavní herecké duo, ti by ve spravedlivém světě za svůj výkon dostali Oscara, protože sám příběh divákovi nabídne citlivě vystavěné drama, ale žádné velké dějové zvraty. Pocity odcizení a deziluze z vyčpělého vztahu jsou znázorněny maximálně přesvědčivě díky kontrastu mezi počátečním zamilováním a konečnou ztrátou iluzí. Už dlouho tu nebylo tak syrové vztahové drama, po kterém by vám zůstala na jazyku taková pachuť. Nic, co bych doporučila budoucím novomanželům. Po 2. zhlédnutí zvyšuju na 5*, ta realističnost mi nahání husí kůži. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rok 2010 byl mimořádně úrodný na kvalitní filmy, a příběh citového vyděrače Deana k nim rozhodně patří. Protože obecně nemám příliš v oblibě filmy "podle skutečných událostí", vždycky mě potěší "napsaný" film, který skutečně je ze života (Dean je totiž typickým "čuráčkem", odpusťte mi ten jadrný ale trefný výraz, a Cindy pak obětí svých vlastních ženských pudů). Což je přesně příběh velké lásky Cindy a Deana, jejich svatby z rozumu a postupného vystřízlivění ve stereotyp partnerského soužití. Takhle to totiž většinou chodí, a když dva herci s mimořádným talentem převedou fikci ve skutečnost, divákovo srdce plesá. Nebýt Černé labutě, v níž N. Portman dostala nesrovnatelně větší prostor (film má ve skutečnosti jen jednu hlavní roli, tu její), a také díky charakteru postavy baletky, který Natalii nakonec dovede až k Oscaru, byla by u mě Michelle Williams královnou loňské sezony, takhle u sázkových kanceláří patří k outsiderům a na cenu nedostane. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

"Víš, jaký to je, když začne hrát písnička a ty musíš tancovat?" Taková je reakce Deana na lásku na první pohled, kterou právě zažívá. Na pocity, které převládají u něj a jeho dívky po několika letech manželství však odpověď nemá, neví, proč si musí hned po ránu otevřít plechovku piva a netuší, proč se Cindy přestala smát jeho vtípkům. Pravdy se pár nedopátrá ani v odcizeném prostředí motelového pokoje, příznačně nazvaném "Budoucnost", který naprosto odráží jejich neutěšený vztah a je svědkem zoufalých pokusů oživit, co je nevratné - pouze potvrdí, že nezbylo nic, na co by se dalo navázat. A důvod? Nedozví se ho nikdo, včetně diváka, ten má k dispozici dva vzorce chování a je na něm, kdo mu bude bližší - koho omluví a komu dá větší díl viny, přesně tak, jak vnímá nejbližší okolí rozkol dvojice ve skutečném životě. Odpověď je prostá i neuchopitelná stejně, jako přirovnání k písni a tanci - ne každý hit se stává evergreenem, někdy se natolik ohraje, že přijde den, kdy ho zkrátka nemůžeme vystát.... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Bee nice... pri sledovaní tohto modrého úplňku som bol v tzv. stave beztiaže... neviem či som spal, no s určitosťou viem, že mysľou som bol s ňou... Sdieľam názor, že aj dobrý herec ako Gosling si musí zahrať v "romantickej" sračke Dereka. Michelle si nomináciu nezaslúži ani keby za nič proste. Citové vydieranie v priamom prenose... nie pre slečny, ktoré podobnými snímkami žijú je to doslova sebevražda, to na nich nik nemysliií?! Po tom čo som zavrel oči a následne precitol 4/10. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pfuu, tak tento snímok ma pomerne odrovnal - v dobrom slova zmysle. Gosling a Williams na jednotku, príbeh uveriteľný, situácia nezávideniahodná a záver očakávaný, ale presne taký aký som si predstavoval. Srdce romantika vo svojom kútiku až do posledných minút pevne dúfa a verí, že bude všetko olrájt a problém sa vyrieši, ale všetci dobre vieme, že nie vždy to tak v skutnočnosti je. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Po natočení první části se velmi vážně uvažovalo o nenatočení části druhé. Název by zněl Valentine a příběh by pojednával jen o začínající lásce. (GudMen)
  • Režisér Derek Cianfrance urýchlil rozpad vzťahu tým, že spôsoboval medzi hercami mimo natáčania šarvátky. Raz v noci povedal Ryanovi Goslingovi, aby išiel do spálne Michelle Williams a pokúsil sa s ňou milovať. Gosling, bol ňou odmietnutý a skončil spať na gauči. (Pat.Ko)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama