Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V daleké budoucnosti, kdy planeta Země čelí kvůli silnému znečištění neodvratnému zániku, se hrstka lidí vypraví v záchranných lodích najít nový obyvatelný svět. Na vzdálené planetě narazí na rasu inteligentních ještěrů, kteří lidem nabídnou útočiště. Fascinováni člověkem, ještěři časem upraví svá těla téměř k nerozeznání od lidských a ovládnou většinu pozemských technologií. Lidé byli však svými hostiteli zrazeni. Pronásledováni a nuceni žít ve vyhrazených rezervacích, musí výměnou za vzácnou vodu původním obyvatelům poskytovat další technologie i své dcery. Existuje však proroctví, podle kterého se jednou narodí ten, který svrhne totalitu ještěrů a dovede zotročené lidstvo ke svobodě. (Mitopus)

(více)

Recenze (96)

PRobin odpad!

všechny recenze uživatele

CO TO BYLO!? Poprvé jsem se musel držet, abych celému výtvoru věnoval aspoň trochu pozornosti. Planeta ještěrů, kde Kanyza se producíruje v oblečení ala Lawrence z Arábie. Pořád jsem nechápal, proč těm emzákům rostou všude na hlavě kameny, ale zjistil jsem, že to jsou vlastně šupiny! A může mi někdo vysvětlit, jaká je vlastně cílová skupina tohoto "filmu"? ()

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,To je k zbláznění! No!“ Nexus je velmi náročný na sledování. Je totiž tak nudný, že jsem měl co dělat, abych neusnul před koncem. Většina postav je zmatená, neví, kde jsou, co tam dělají, jen mají pořád nějaké sny, které jsou mystické a předpovídají budoucnost. Efekty mi nepřišly úplně nejhorší, respektive občas mi přišlo, že tento film má i jistou atmosféru, ale pak přišlo vystřízlivění v podobě scénáře, který je doslova nabušen pitomými dialogy. Divák má asi mít pocit, že všechny postavy spadly z višně, jinak si záměry režiséra nedovedu představit. ()

Honsik 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, celý sál se 100 minut skvěle bavil a propukal ve smích. Viděno na festivalu otrlého diváka v kině Aero.....:-) ()

subic odpad!

všechny recenze uživatele

Hrál v tom kde kdo, takže kde je udělali soudruzi z NDR chybu? Kostýmy a masky jsou jak z nějaké děsivé pohádky od Andersena, film vypadá jak z roku 1980, možná 1984, triky jsou dost ubohé na rok 1994, jsou jak z Barbara Conana a to se nechci dotknout svých oblíbených českých Návštěvníků (1983), kde byly mnohem lepší. Film je takovou dost divnou pohádkou bez kapky napětí. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem vůbec netušil, že něco podobného máme ve své filmařské historii. Tím víc mě překvapilo, že jsme spolupracovali se Španěly a Anglií. Nebo oni s námi, to je vlastně jedno. Neboť se jedná o neskutečnou příšernost. Scénář je tak neumělý a špatný, že se vůbec divím, že něco takového se může objevit v televizi. Hudbu si díky té příšernosti ani nepamatuju. Každopádně herecké výkony byly také špatné. Ale já vlastně nevím, zda mohly být lepší. Prostor k tomu totiž herci nedostali. A to je celý oříšek. Děj je tak špatně a nezajímavě vymyšlen, že se ani vlastně nejde nudit. Protože u tohohle filmu nedostane k nudě prostor. Sedíte před obrazovkou s otevřenou pusou a zíráte, co je možné natočit a dokonce pustit do vysílání. A přemýšlíte, zda by jste se taky nestali filmaři. Totální nuda smísená s absolutní trapností a již nevím, jaké všechny slova by se daly použít. Ale tohle fakt nechápu. Každopádně to existuje, jsem rád, že to mám za sebou, neboť abychom dokázali ocenit kvalitu, tak musíme občas vydržet i řádnou nekvalitu, a nikdy se již k tomuto nevrátím. ()

Citera_Mor 

všechny recenze uživatele

Ač jsem pozorovala plno společných rysů z filmem Aelita, je tu zásadní věc, která z tohoto filmu činí lehce ostudnou záležitost. A tedy - jestliže Aelita vznikla ve své době (cca 70 let před tímto) jako pokroková, toto je silně pozadu. Co si budeme povídat, tudy ne, přátelé. ()

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

Ani po zhlédnutí do konce jsem nepochopil, o co tam šlo. Kde se tam vzal Blonďák, co byl zač, kdo byli lidé, kteří byli jeho Nexem, co to ten Nexus vlastně je, kde se tam vzal Prachař a asi milion dalších. Tak špatné, až to bylo špatné a s příliš nízkou neúmyslnou přidanou hodnotou, ()

ESNYR odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nejmenší tušení kdo dovolil aby něco takového vznilko, ale zasloužil by si zrovna tohle koukat každý den až do konce svého života. Film který podle mého vznikl jen proto aby se rozdalo pár peněz hercům kteří strádaly hladem a žízní. Ten odpad je zasloužený víc než u Asylum filmů, které se netváří tak vážně. ()

jemine odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, které jsem nezvládl přetrpět do konce. Upřímně, děj s odstupem času již nezrekonstruuji, a to, co si jasně pamatuji, je můj vlastní  údiv nad stupiditou dialogů a kostrbatostí režie a střihu. Plejáda dobrých českých herců se tu propůjčila k čemusi, co bylo od počátku použitelné jedině jako dávidlo. ()

Šářec 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo tak úžasně dadaistické, že musím dát tři hvězdy. Nic podobného jsem nikdy neviděla. Žádná scéna nedávala smysl, ale takovým způsobem, že kdyby se někdo snažil o takovou náhodnost, tak se mu to nepodaří. Navíc krásné miniatury a speciální efekty byly skoro až love letter bratrům Skotakovým (Star Wars, Terminátor...). Do toho ty divadelní kulisy, no prostě skvělý bizarní film! ()

Trinculo odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuji si na reklamní kampaň a to jak se film během své přípravy probíral na stránkách Ikárie. Vyšel dokonce i komiks. A po uvedení přišlo ticho. Film jsem viděl až po letech a pochopil jsem proč. Zmizel z paměti. ()

pukjus

všechny recenze uživatele

Neviem prečo tej sracke odvodily názov z Google Nexus... Ešte aj tie cisla tam vyzerajú ako verzia Androidu... Aj ja spravím čím ktorý sa bude volať Xperia 4.2 ()

Kalda69 

všechny recenze uživatele

Je to hrozny, obcas je to dost smesny a ve vysledku celkem tragedie. Nevim, podrobnosti neznam ale tipoval bych to na nizkonakladovy sci-fi, kde nejvetsi vydaje spolkli herci a to jeste v radu nasich stokorun, pac to co ukazuji na tricich jsou zalostne 80. leta. Staci porovnat s tim co vyslo ve stejny rok jako treba Hvezdna brana nebo rok predtim Jursky park a Demolition man. Ale dekujme takoveto tvorbe, jinak bychom nemeli srovnani s tim, jak by se to opravdu delat nemelo. ()

Kosi.. 

všechny recenze uživatele

Pohádková zápletka v prostředí jiné planety? Proč ne? Ale ten nestravitelnej scénář, místy až úsměvně trapný kulisy a směšný kostýmy bohužel sráží snímek na téměř nedívatelnou frašku. Bohužel. ()

Reklama

Reklama