Reklama

Reklama

Havajský právník Matt King se právě dozvěděl, že se jeho žena Elizabeth, která už několik dní po nehodě při jízdě na motorovém člunu leží v kómatu, nemá šanci uzdravit a je třeba ji odpojit. Matt musí tuto hroznou zprávu říci i svým dvěma dcerám, desetileté Scottii a sedmnáctileté Alex. Aby to Matt neměl moc jednoduché, musí ke všemu ještě řešit prodej rodinného majetku, rozlehlých pozemků, které rodina zdědila po svých havajských předcích. Matt, jenž se musí sám s informací o odpojení své ženy vyrovnat, se rozhodne přivézt z internátu Alex. Ke svému zděšení zjistí, že se dcera na internátu opíjí a užívá drogy. Přesto jí však vše řekne a čeká, že mu Alex s řešením pomůže. Zpráva o blízké smrti matky je i pro Alex šok a dívka v rozrušení Mattovi prozradí, že ho Elizabeth podváděla. Matt i Alex se rozhodnou milence Elizabeth najít. Aniž si to Matt uvědomuje, právě hledání milence Elizabeth mu pomůže sblížit se s jeho starší dcerou. Alex si sice do domu přivede svého přítele Sida, ale tento zprvu nesnesitelný teenager se postupně srovnává a nakonec se i on ukáže jako dobrá opora jak pro Alex, tak i pro samotného Matta. Mattovi s Alex se skutečně podaří Elizabethina milence Briana najít. Matt po něm chce, aby se šel s Elizabeth rozloučit dřív, než ji on nechá odpojit. Následně Matt za pomoci lékařů vysvětluje malé Scottii, že její matka musí umřít… (TV Prima)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (604)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Solidní vztahovka s neotřelou Havají v čele, dodávající překvapivě osobitou, značně uvolněnou atmosféru, která konfrontuje s napjatým příběhem o umírající matce a nefungující rodině. Payne objevil světu Shailene Woodley, takže za to palec nahoru a Clooney hraje svého typického sympaťáka s přehledem. Škoda některý očekávatelných druhořadých zvratů, ale v klíčových scénách si to udržuje dobrou dikci díky konverzačně vcelku vypilovaném scénáři. U autora vyhlášené Bokovky to asi nebude úplně náhoda, nýbrž jeho hlavní zbraň. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozkročené medzi pomerne silnou vzťahovou drámou a dojatím sa nad tým, aké to majú zložité deti boháčov a ich citovo nestáli, či prácou zavalení rodičia. No nepoľutujte ich! Na stranu mierne nadpriemerného hodnotenia to dvíha slušne vybratý diapazón (= rozsah) havajskej hudby od tradicionálov po moderné, vkus neurážajúce piesne a občasné obrazové upozornenie, že ani tá Havaj nie je všade len Havaj, pláže, piesok, vence a veľké vily, ale aj slušný mrakodrapovo - panelákový záhul. Samotný príbeh lemuje zachytenie krás pobrežia a okolitej prírody, čo zase poteší srdce milovníka krás prírody. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Filmy Alexandra Payna asi nebudú podľa môjho gusta. George Clooney síce hrá výborne, ako takmer vždy ale obyčajný a v mnohom nedotiahnutý scenár necháva vyniknúť väčšinu času iba jeho. Silné momenty síce nechýbajú ale do neveľmi uspokojivého a dalo by sa povedať až useknutého záveru Descendants plynú až príliš pomaly a predvídateľne. A tieto nedostatky pohodová atmosféra nezakryje. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rash / Predloha: The Descendants - Kaui Hart Hemmings (Novela) | Produkcia: Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor | Distribúcia: Fox Searchlight Pictures | Štúdio: Ad Hominem Enterprises | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 177,243,185 $ || Príbehy zo života s knižnou predlohou sú najlepším základom pre funkčnú fimovú drámu. Okoreniť Clooneym, peknou dcérou, malebnou krajinou a úspech je garantovaný. Stačí sa pozrieť na pomer rozpočet/tržby... 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som nijak ovplyvnený šarmom a osobnosťou charizmatického lámača ženkých sŕdc Georgea Clooneyho. Ja si ho pamätám najmä ako borca, ktorý takmer zabil Batmana. A to tým, že ho stvárnil v snímku "Batman a Robin". To bol fakt filmový prúser. Clooneyho filmom sa však cielene nevyhýbam, občas si nejaký pozrem. Dnes to bol titul "Moje deti". Typický hollywoodsky produkt. Obrovský rozpočet, mainstreamový rodinný scénar, atraktívne prostredie, profesionálna réžia a slávna hviezda v hlavnej úlohe. *** ()

Galerie (59)

Zajímavosti (17)

  • Satellite Awards ocenilo snímek v kategoriích nejlepší film a nejlepší scénář. (Terva)
  • Natáčení začalo 15. března 2011 na Havaji. Většina filmu byla točena v Honolulu. (Terva)
  • V jednej scéne na ostrove Kauai sa Amara Miller (Scottie King) zahnala tak nešťastne, že Georgovi Clooneymu (Matt King) zlomila dva predné zuby. Pre naplánované nakrúcanie si úlomky zubov provizórne prilepil sekundovým lepidlom a celý štáb sa na tom úžasne zabával. (krasomama)

Související novinky

Další Spidey s hromadou starých známých

Další Spidey s hromadou starých známých

12.10.2012

Marc Webb se chvíli cukal a tvrdil o pokračování Amazing Spider-Mana to samé, kvůli čemu Rupert Wyatt nechal plavat Dawn of the Planet of the Apes – že na natočení kvalitního sequelu není dost času a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno