Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podporučík Jareš (O. Pavelka) z ostravské kriminálky je pro jisté pracovní nepříjemnosti převelen do Prahy. Jeho spolupracovníky se stávají kolega Bílek (M. Vašut), kterého zná již z dřívějších let, a mladý obětavý Ivan (M. Dlouhý). Při pátrání se Jareš projeví jako člověk nekompromisní a vytrvalý, metody jeho práce se však příliš neslučují s představami nadřízených, a proto se brzy dostává do konfliktů nejen s nimi, ale i s osobami z vyšších společenských kruhů. Vyšetřováním několika zdánlivě nesouvisejících případů, jako je překupnictví, loupež, ale i vražda, odhalí Jareš dokonalou organizaci pražského podsvětí, do kterého patří nejen lidé z nižších společenských vrstev. Jeho překvapivé zjištění, kdo všechno je zapleten do kriminální činnosti, je korunováno šokující skutečností, že ani jeho kolega Bílek není bez viny… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Film hodne dobry,velmi verne vystihuje dobu,hudbu ma na svedomi P.Richter,nepozna ho sice moc ludi,ale znalci vedia ze je to nestor ceskeho experimentalneho gitaroveho rocku a vo filme je to hodne poznat.Myslim si ze  film doplatil na cas svojej premiery,bolsevik uz bol na lopatkach a k nam zacali  prudit vo velkom filmy zo zapadu...bolo to take bezcasi...nikto uz nevedel co je vlastne este dovolene a co uz nie.No skratka hodne dobry film a zrkadlo doby. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Solidna - slusna kriminalka zasadena do znecistenej spinavej normalizacnej Prahy. Trestna cinnost kvitla vo velkych mestach uz v stredoveku, takze ani v Prahe nic nove. Jo a schopne dialogy, nechyba ani dobove zobrazenie Prahy. Slusny film - ktory si urcite radsej zopakujem nez vsetky tie Kamenaky, Bastardy, Babovredy a podobne "nadhery". 65 % ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Konec 80. let byl už hodně uvolněný a tak se již mohlo dovolit ledasco. Při nástupu akčních snímků převážně z Francie hlavně z Belmondem v hlavní roli a jejich vysoké návštěvnosti v kinech se čeští tvůrci pokusili o něco podobného. Ondřej Pavelka vskutku na Belmonda nemá, ale zase se jeho snaha musí ocenit. Divoká jízda policistů mají sice své mouchy, ale nutno uznat, že takový snímek v Československé kinematografii vskutku chyběl. Pohled ze strany policistů při honičkách, sledovačkách a vůbec všeho dění se ještě nikdo natočit nepokusil . Anebo mu to nebylo schvalovacími orgány dovoleno? Každopádně se mi nezdá býti snímek nějak špatný. Přeci jen tvůrci kopírovali zahraniční tvorbu, což se jim nakonec vcelku povedlo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

"Cikán se naučí dřív lhát, než se vůbec naučí mluvit." - Kdyby tohle dneska někdo řek ve filmu, tak se různý ochránci lidskejch práv a multi-kulti propagátoři z toho pomažou hovnama. Jinak mně se tahle krimi z konce socialismu docela líbila. Prostě konec 80. let v plný kráse. Přehlídka příšernejch hadrů, ještě horších účesů, vexláci, esenbáci, bony, valuty, Václavák po setmění, atd... Já mam pro tyhle filmy určitou slabost. Ale téměř 2-hodinová stopáž byla asi trochu moc. Našly se tam chvíle, kdy jsem se nudil. Navíc jsem tak trochu alergickej na Pavelku. Jinak závěr s Jandákem (toho naopak musim pochválit) mě skoro nahlodal, abych dal 4 hvězdy. Ale jak jsem si film tak nějak přehrával zpětně v hlavě, tak hluchejch míst tam bylo dost. Vyházet z toho tak 20 minut by filmu jenom prospělo. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná touha autorů poháněná nedostatkem západních akčních filmů, spolu s nadšením a šíleností tehdejší doby je cítit v každém záběru. Nadšení ze Sametové revoluce stříká i z obličejů všech herců. Jakoby kvůli tomu všemu šla logika stranou. Casting do rolí snad vůbec neproběhl. Přijde mi, že každý hrál to, k čemu se dostal. Vůbec celý film mi přijde, jako "hurá" akce. Scénář a dialogy postrádající smysl. Film je plný doslova "výkřiků" do záběrů. Střihy, které se zdají být nahodilé, náhodné a nelogické. Hudba, která se záhadně ztlumuje a zesiluje mnohdy v naprosto nevhodných okamžicích. Jak bych na to ale reagoval v tehdejší době? Asi s nadšením! Ano, opravdu. Tento film bych bral (v dnešní době) spíš, jako jakýsi dokument a doklad toho, jaká byla tehdy euforie. Totiž - ať už je scénář, obsazení do konkrétních rolí, hudba, střih...sebehorší, tak celý tým vtiskl do filmu nevědomky něco, co ani nezamýšleli. A to je právě nadšení tehdejší doby. Prostředí v jakém film vznikal je totiž nefalšované a dobře zachycené. Také tam lze najít poctivé kaskadérské kousky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Pronásledování v Ostravě se natáčelo na Dimitrovově třídě. V Praze se natáčelo na celé řadě míst: Václavské náměstí, Železniční most pod Vyšehradem, Strakonická ulice, Dejvice. Poslední scéna se natáčela skutečně v ulici Kováků na Praze 5 v budově bývalých smíchovských lázní, které v devadesátých letech dvacátého století musely ustoupit nové zástavbě. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama