Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 666)

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí krize je solidní svině. Co když se ale po jedné nenápadné pilulce mohou otevřít neuvěřitelné možnosti. Aneb jak si Neil Burger představuje ono otřepané „využíváme jen 20% potenciálu svého mozku“. Co takhle zkusit jeho celou kapacitu? Zvlášť, když před smrtí dealera získáme pořádně naducaný pytlík těch zázračných bonbónků..? Tvůrci to sice trochu přehnali s těmi dalšími drobnými zápletkami, i tak ale upekli dort se vším všudy. A díky bohu, že upřednostnili přímočarost, zdravou psychedelii a vizuálně zajímavou režii před nějakým filosofováním. O to totiž v daném žánru nikdo nestojí. Samozřejmě může leccos působit nedotaženě a učesaně, ale mně to na téhle popcornové úrovni tentokrát stačilo. Vizuální nápady jsou navíc dávkované s rozvahou, diváka si dokážou získat (vtáhne třeba rvačka s inspirací z bojového filmu), víc bych ale napříště zapracoval na budování napětí. Protože to chybí zejména v druhé půlce, která trošku dodýchává tu první. S Cooperem jest třeba dál počítat, DeNiro je pořád stejný a už bohužel spíš otravný, Cornish nemá prakticky co hrát, ale divá se na ní moc hezky!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když Eddie DOSTANE NEZNÁMOU, NEOTESTOVANOU, PRAVDĚPODOBNĚ NEBEZPEČNOU DROGU Z NEZNÁMÉ LABORATOŘE, KTEROU MU DAL VELMI NESPOLEHLIVÝ ČLOVĚK, KTERÝHO NEVIDĚL NĚKOLIK LET?...,,CHTĚL BYS TOHO VÍC?“...,,JO, CHTĚL!“ ..... /// Eddie je sebestřední, energii vysávající sračka, co využívá okolí, ale bude mu pomoženo. Manifest o životě jedince ve 21. století? Asi těžko...JEDINÝ CO ČLOVĚK POTŘEBUJE JE POVOLIT PŘÍSTUP! Všechno tam je! NZT-48 – TAK TO JE JÍZDA!(v klídku, prodávat se prej začne až příští rok). Občas to vypadá, jako by na NZT jel celej filmovej štáb, jindy zase (všichni) prožíváme přicházející absťáček. Hrdinovi se přestává dařit a mizí ona virtuální optimistická představa, že i já dokážu bejt 4x, 5x, 6x.....Přestože je B.Cooper vcelku sympaťák, celej film neutáhne. Zvlášť když tu je kromě výborných i několik slabších okamžiků. 3* nebo 4*? 3a½! Asi už to znova neuvidím, ale zůstává ve mě pocit sladkýho opojení, který navozuje atmosféru vítězství. Ne nad drogou. NAD TĚMI OSTATNÍMI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vidět dalšího člověka, kterej využívá celou mozkovou kapacitu. (Stejně zjistíš, že jsem dál..) 2.) Techno-thriller od Alana Glynna (The Dark Fields) z roku 2001 číst nebudu. 3.) Můj mozek chrlí jedno moudro za druhým (to znám !!). 4.) Chci začít ,,brát“ a hledám pozitiva. 5.) Thx za titule Semenec a Marty. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Koukatelný film se zábavnými formálními vychytávkami. Scénář ale docela dost drhne. Celou dobu mě štvalo to, že se hlavní hrdina celou dobu chová jako naprostý vůl - pod vlivem chytré pilulky ještě víc než normálně. Samozřejmě že ta smyšlená droga může působit, jakkoli tvůrci řeknou, a je zbytečné hledat v jejím působení nějakou logiku - ale stejně mi to bránilo si film v klidu vychutnat. A smysl konečného vyústění jsem buďto nepochopil, anebo je úplně blbý. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vynalézavá a technicky namakaná kamera (ty bezešvé vertigo "pády" městem jsou po "Enter The Void" největší lahůdka, co jsem viděl), výtečný Bradley Cooper, který ukazuje šíři svého hereckého portfolia a moc zajímavá premisa o droze, co vám odemkne skrytý potenciál mozku. Takže thriller roku? Bohužel ne. Scénář je totiž zajímavý jen do chvíle, kdy se úvodní scéna propojí s retrospektivním vyprávěním a od té chvíle je to natahované, nezáživné a zcela postrádající "temnou stranu síly". Kdyby se za fádním rozuzlením rozsvítilo logo nějaké farmaceutické firmy se slogane "Kdo nesype, nejede", vůbec bych se nedivil. Bohužel koncovka zazdí celou partii a vysvětlí, proč Všemocný nikdy nedokáže vykročit z kruhu a být skutečně strhujícím. Ten film je příšerně učesaný a místo aby ťal do živého, tak utíká scenáristickými obezličkami k bezproblémovým koncům. Bavil mě, o tom žádná, ale v téhle podobě je to jeden z mnoha... Navzdory tomu, že Burger je bezesporu hodně šikovný řemeslník. [65%] ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ani bych nečekal tak stylově a invenčně natočenou zábavu od autora schematického ´Iluzionisty´. A v případě Bradleyho Coopera jenom tolik, že od krajně nesympatického floutka ve ´Wedding Crashers´ se vypracoval až ke spolehlivému hlavnímu tahounovi filmu. Charisma spojené s hereckým nadáním – o Bradleyho budoucnost nemám strach. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (32)

  • Snímek měl být původně pojmenován podle knižní předlohy Alana Glynna "The Dark Fields", ale na poslední chvíli byl zvolen název Limitless. (NGP)
  • Když se Eddie (Bradley Cooper) vrací ze schůzky se svou vydavatelkou, jeho byt je opět tím zaneřáděným ponurým brlohem, kterým byl i dřív, ačkoliv jej před odchodem na schůzku v jednom ze svých osvícených stavů dokonale uklidil. (Conspi)
  • V severoamerických kinech film utržil 79,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 161,8 mil. (NIRO)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama