Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 666)

H34D 

všechny recenze uživatele

Zajímavá premisa, nápadité zpracování ovšem jen zpočátku. Ač je potenciál hlavní postavy takřka "nelimitovaný", vše se točí pouze okolo způsobu, jak vydělat, co nejvíce peněz. I přesto je film po celou dobu chytlavý, Bradley Cooper je velmi fajn, vlastně všechno na tomhle filmu je "fajn", ale víc ani ťuk... Všemocný ničím neurazí, ničím nezklame, ale těžko říct, zda se vám opravdu dostane pod kůži... 7/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nápaditá zápletka, dobré zpracování, slušný scénář, sympatický představitel hlavní role a přiznejme si to, pilulka, kterou bysme chtěli mít všichni. Od tohoto filmu jsem nečekal vůbec nic, ale velmi mile mě překvapil. Celkové zpracování je velmi akční a zábavné, člověk ani nestíhá moc přemýšlet, co se nedomyslelo. Konec sice trošku tlačí na pilu, ale ve výsledku dokonalé letošní SF překvapení. Z Brada Coopera se vyklubal sympatický nástupce akčních hrdinů z osmdesátek a devadesátek. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, která mě bavila hned od začátku a už nepustila. Bradley Cooper je neskutečný sympaťák a ačkoli se dřív objevoval jen v menších rolích, nyní si zaslouží veškerou pozornost, jelikož je z něj hvězda a oprávněně. V Limitless předvedl obdivuhodný výkon a nikoho bych tam neviděl radši. Navíc Robert De Niro po delší době opět ve výraznější roli, přičemž dokázal, že na to stále má. Velice mě zaujal příběh, který se povedlo skloubit s chytlavou režií Neila Burgera (i když jeho pozdější Divergence spíš poukazuje na geniálnost Dixonova scénáře a samotného námětu). PS : Žluté filtry dělají divy. PPS : Taky bych si jedno NZT dal :D...100% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

"Si chytrý, ale nerob tú chybu chytrých ľudí, ktorí si myslia, že nikto nemôže byt chytrejší." Choďte na Limitless ako na nenápadný, tuctový marcový thriller, ktorý si nemohol dovoliť väčšiu hviezdu než Bradleyho Coopera, a dostanete sviežu oddychovku s dobrými dialógmi, nápadmi v scenári i vizuálnom pojatí (chalani z Google Streetview majú čo vylepšovať) a hlavne skvelým Cooperom, ktorý sólo bez zaváhania utiahne nabušený celovečerák. Keď sa vo vás navyše zrodí slabosť pre mladú Nicole Kidman menom Abbie Cornish, nemáte čo riešiť. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Tak to už hej :) Zaujímavé a napínavé už od začiatku, geniálny scenár, ktorý neprestáva prekvapovať... plné skvelých nápadov, výborná atmosféra, hudba, obsadenie, super strih, vizuálne efekty... vyhrali sa aj so slow-motion a zrýchlenými zábermi, celkové spracovanie veľmi dobré... ok, priznávam, že klišé zápletka s ruskou mafiou tam byť nemusela, no nevšimol som si nič iné, čo by sa dalo tomuto filmu vyčítať... som si istý, že si to ešte veľa krát pozriem :) ()

Galerie (115)

Zajímavosti (32)

  • V severoamerických kinech film utržil 79,2 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 161,8 mil. (NIRO)
  • Když Eddie (Bradley Cooper) skáče z útesu do moře, je během skoku den jasný a prosluněný, když se pak vynořuje na hladinu, slunce už pozvolna zapadá. (Conspi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama