Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Až do svých sedmatřicátých narozenin byl George docela obyčejným automechanikem v malém kalifornském městečku Harmon. Ovšem do chvíle, kdy si odskočil z oslavy ven před hospodu, aby se nadýchal čerstvého vzduchu, změnila jeho život. Na jasné noční obloze se mezi miliony hvězd objevil zářící bod a blížil se přímo k Georgeovi. Oslepující záře ho na okamžik připravila o vědomí. Když s pak vrátil mezi své přátele, byl jiným člověkem. Dal dvěma tahy mat místnímu lékaři - přeborníkovi v šachu a odešel domů, kde se během noci ze slovníku naučil španělsky. Všechno je najednou tak snadné ! George čte čtyři knihy denně a s mozkem pracujícím na plné obrátky chrlí nápad za nápadem. Sestrojil automobil, který jezdí skoro zadarmo. Objeví princip akumulování sluneční energie. Jeho nový typ organického hnojiva mění úhor v úrodnou černozem a jen tak z legrace rozkóduje složitou armádní šifru a zruší důležité vojenské cvičení na nedaleké letecké základně. Pouze jedna záležitost dělá Georgeovi po jeho zázračné proměně stejné problémy jako dřív. Krásná sousedka, obávající se dalšího milostného zklamání, vytrvale odolává Georgeovým nesmělým pokusům o dvoření. A když se začnou věci i v tomto směru obracet k lepšímu, vtrhnou do Georgeova domu agenti FBI, aby zatkli domnělého špióna, který tak snadno rozlouskl vojenské kódy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Fr 

všechny recenze uživatele

Věci nadpřirozena mne přitahují. Rád se dívám Pánu Bohu do oken, chci uvidět světlo. Chtěl bych všemu rozumět, vše by mi bylo okamžitě jasný. Tak jako J.Travoltovi, jehož George mi přirostl k srdci. Vskutku zajímavý příběh o tom, co může potkat člověka poznamenaného anomálií. Baví mě jeho, až dětinsky naivní dobrotivá povaha. Štvou mě ti, kteří jsou proti němu. Držím pěsti jak jen to jde a nakonec se s tím vším smířím. Protože to opravdu může potkat každého. A JAK BY JSTE CHTĚLI UMŘÍT VY? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Travolta jednou za čas hodí zajímavou roli v zajímavém filmu. Whitaker skoro vždycky. Tohle je film, který je o tom, o čem chcete a dokážete si ho zamilovat. Je skromný, nikam se nežene, přebíhá z žánru do žánru a kdo ví, kdo si na něj dneska vzpomene. Ale dokáže zaujmout. Už jsem ho viděl třikrát, a to i navzdory tomu, že fakt nemusím Kyru Sedgwick, je mi krajně nesympatická až odpudivá. A i přesto se na ten film kdykoliv rád podívám znovu. Líbí se mi jeho vesnická prostota. 3.5* ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film som už pred časom videl a to, že si ho zle vybavujem svedčí o tom, že vo mne nezanechal nezabudnuteľný zážitok. Dnes už som vnímal najmä jednoduchú a nie príliš objavnú dejovú líniu, ktorá v druhej časti plynulo prešla z niečoho ako sci-fi do niečoho ako melodráma. Na ten jednoduchý nápad, na ktorom bol film postavený bol príliš dlhý takže dôvodov k spokojnosti som mal minimálne množstvo. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Je to o strachu před tím, čemu nerozumíme. A čemu nerozumíme toho se obáváme. Když se někdo odlišuje od "normální většiny" je automaticky zařazen do kategorie ten divnej. Přesto že je ve snímku velká pozornost věnována také lásce a přátelství, tak si dovolím jen poznámku -S-! film je neskutečně smutný -S-! A ano brečel sem, jak želva... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na Jona Turteltauba trochu těžší a nečekanější téma zvlášť po zkušenostech s jeho Kokosy čo jinými "bezva-komediemi". Často probírané přání náhlého "zmoudření" z čista jasna není nic nového ať ve filmu, náboženství či filosofii a tady se přes svoji zřejmou odlehčenost film přece jenom snaží o poněkud fundovanější vhled: jak se mu to povedlo, nechť každý posoudí sám. Nicméně na Travoltu to byl slušný výkon. Potěší i zbytek hereckého osazenstva včetně Roberta Duvalla. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Signály, ktoré počúva George, nie sú vysokorýchlostné Morseove signály, ale jednoduché zvuky prenosu staromódneho ďalekopisu. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. června 1996 v East Hamptonu (stát New York). (Varan)

Reklama

Reklama