Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, že se z toho na konci vyklube drama, takže jsem čekala trochu jiný závěr. Byla to strašně přeslazená romantika, ale mě se to teda hrozně líbilo, jen bych vytkla, že tam některé roky ani nemuseli být, přišli mi to zbytečné scény, když se tam nestalo nic podstatného, ale netušila jsem, že je to natočené podle knížky. Na konci jsem skutečně brečela jako želva, i když to bylo trochu klišovité. A Anně s Jimem to spolu vyloženě slušelo. 5* ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc ráda bych šla s hodnocením výš, jenže teď jsem lehce naštvaná. Jeden den měl totiž na to stát se opravdu příjemnou romantikou, která alespoň trochu vybočuje z průměru. Celý ten nápad s jedním dnem je dobrý. To, že vlastně vidíme dvacet let života dvou lidí pouze skrz jednoho dne v roce, má své kouzlo. Divák si může hodně domýšlet. Škoda těch pár opravdu nezáživných pasáží, které vlastně vůbec nic neřeknou. Největší problém u mě ale je, že na mě romantické momenty nezapůsobily ani trochu, hlavním hrdinům jsem vlastně ani nějak nepřála, aby se stali párem, mnohem více se mi totiž líbili jako přátelé. Jsem asi divná, já vím. Závěr je silná citová vyděračka, ale i přesto, že se režisér fakt snažil, tak mně ne a ne a neukápnout jediná slza. Hold asi jsem nebyla na tento snímek správně naladěná. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem čekala, že to bude fakt bomba, ale celý film pro mě bohužel jedno velký utrpení. Scénář byl hodně špatnej. Jediný co bylo dobrý byla hudba, ale to je fakt tak jediný a ještě Anne to docela slušelo. Ale Jim byl docela hodně slizskej. Nechápu, jak to může mít tolik procent. Skoro se to ani nedalo ani dokoukat. Musela jsem se hodně přemáhat. Takže fakt jen slabých 20%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aha, takže adaptácia....preto je to celé tak divné, pomerne neprehľadné, rýchle a ťažko uveriteľné....asi by to chcelo skôr seriál, prípadne scenár upraviť do klasicky filmovej podoby....možno by sme pochopili, či vidí inteligentná, milá a úspešná baba na grázlikovi, ktorého ocenia akurát pipenky, ktoré si chcú šňupnúť s ním. Záver je dosť vážny wtf, čiže ešte raz, to čo funguje v knihe, nemusí fungovať automaticky vo filme. Ale krásna výprava stojí zato a tri hviezdy sú bez debaty. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po přečtení distribučního textu jsem nečekal klasickou romantickou komedii, ale spíše úsměvné drama o postupném růstu dvou přátel, jejichž osduy se po letech spojí. A to se mi bezezbytku vyplnilo. Bavily mě dialogy, ústřední herecká dvojice, jíž byly role napsány takřka na tělo a nakonec i to citové vydírání. Všechno bylo jak má být, dokud mi Scherfig nedala ránu, ze které jsem se už nevzpamatoval. Mělo to bejt jinak! 80% ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • V scéne, keď Emma (Anne Hathaway) vchádza so Jean-Pierrom do kaviarne, sú ceny na tabuli vo frankoch, v roku 2003 už však vo Francúzsku platilo euro. (skazinoska)
  • Po přečtění jednoho z prvních scénářů byla Anne Hathaway z role Emmy natolik nadšená, že ihned nasedla do letadla a letěla do Londýna, aby sama řežisérovi vyjádřila, proč je právě ona tou pravou kandidátkou. (Dlee)
  • Fanoušci knihy si stěžovali, že Anne Hathaway, která ztvárnila Emmu Morley, je prý pro svou roli příliš krásná a okouzlující. Emma v kníze byla nejdříve především zvláštní a stydlivá přehlédnutelná servírka z pracující třídy v severní Anglii. (272827)

Reklama

Reklama