Reklama

Reklama

Emma a Dexter se poznají 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Cítí vzájemnou náklonnost, stráví spolu platonickou noc i následující den, ale po vzájemné dohodě zůstává jejich vztah jen na přátelské úrovni. Film vypráví o jejich životě v následujících osmnácti letech, sleduje je vždy ve stejný den – ať už se sejdou, nebo ne. Emma se stěhuje do Londýna, chce se stát spisovatelkou, ale pracuje jako servírka v mexické restauraci, kde se seznámí se začínajícím komikem Ianem. Dexter, který je z bohaté rodiny, cestuje po světě a posléze se stává televizním moderátorem v nevkusné noční show. Užívá si pochybného úspěchu, ale pak jeho povrchním životem otřese, když mu na rakovinu zemře matka. Emma začne chodit s Ianem, žádná vášeň v tom ale není. V roce 1996 se 15. července sejde s Dextrem a jdou spolu na večeři do luxusní restaurace. Dexter je ale zfetovaný kokainem, flirtuje se ženami v okolí a k Emmě se chová hnusně. Emma z restaurace uraženě odejde a Dexterovi řekne, že ho sice miluje, ale už ho nemá ráda. Léta plynou, Dexterova kariéra strmě upadá. Nakonec ho vyhodí z televize. Má vážný vztah se Sylvií. Emma se rozchází s Ianem. 15. července 2000 se Dexter a Emma sejdou na svatbě společných známých. Emma oznámí Dexterovi, že dostala smlouvu na knihu, a on jí řekne, že se bude ženit, protože se Sylvií čekají dítě... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (629)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání co do scénaře, které nemohlo napravit ani tak milé herecké obsazení a jejich veškerá snaha. Vadí mi dnešní moderní trend hraní si na mladé staré a odklad rodiny do čtyřiceti, kdy už to většinou biologicky logicky nejde. Emma jako typická slepice trpěla excesy nezodpovědného klacka 20 let, a pak se oba divili proč že jejich láska nedojde naplnění!? No a vrcholem byl závěr, kdy cesta odříkání a odpouštění skončila nesmyslně tragicky. Nelíbí se mi dnešní degradace tradičních hodnot, které nezmění žádná doba ani režim, protože jsou přírodně dané. Líbilo se mi vtipné stránkování kalendáře, to si hvězdu zaslouží. No jasně, další hvězdy patří právem oběma hrdinům, spravedlivě po jedné. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Tak trochu osudová romance, tak trochu Město andělů, tak trochu podvod. Anebo tak trochu od všeho. Základní rámec vyprávění je zajímavý, ale nakládá se s ním občas trochu svévolně. A taky se děje opravdu všechno důležité 15. července. Jim Sturgess s Anne Hathaway tvoří vynikající jiskřivou dvojici, z hlediska kostýmu a výpravy je to slušná přehlídka jemných změn v období 1988 až 2011, atmosféru hezky dotváří hudba Rachel Portman (a to měla snad jen jediný výrazný motiv!). Akorát těch posledních 20 minut pro mě ten film dost devalvovalo a posunulo mě od nadprůměru k lepšímu průměru... ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Trailer mě fakt nalákal a tak jsem si film nenechal ujít v kině... Film se snaží se být vším - slaďárnou, dojákem, romantikou, komedií, dramatem, ale spíš bych řekl, že jde o takové odlehčené romantické drama. A Hathaway i Sturgees se mi líbili. Podle kritiky třeba nepředvedli kdo ví jaký herecký výkon, ale ten vztah mezi nimi mi přišel takový opravdový. No, ale v tomto případě jsem chtěl vidět asi trochu jiný konec. Musím říct, že jsem čekal pozitivněji laděný film (čekal jsem vyloženě "feel-good" pocit a happy end), ale stejně se mi svým způsobem líbil. Ničím překvapující, ale pokud chcete vidět "hezký film", Jeden den je dobrá volba. Sice čekal jsem trochu víc, ale špatné to nebylo... // No, po přečtení knižní předlohy musím říct, že film je vážně slabý odvar. Bylo mi to ale jasné - tohle je přesně látka na knihu a do filmu se ani nemohlo vejít všechno. I přesto se to ale natočilo poměrně důstojně a casting se opravdu povedl. Ovšem rozhodně doporučuji knihu, čte se výborně a je to taková civilní věc ze života. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potkali se v červenci léta páně 1988, posilnění alkoholem skončí v posteli, ne všechno se ale podaří, nicméně touhle nesmělou nocí odstartují letité a hlavně proklatě pevné přátelství. A režisérka Lone Scherfig pak rok po roku nabízí, jak se jejich životní osudy mění, vytváří. Jeden celý rok tak vtlačí do třeba jen jednoho odpoledne nebo setkání na večeři. Naše dvojice si to šupe poměrně očekávaným směrem, ale režisérka jednotlivé epizody lepí nesmírně sympaticky, osobně, uvěřitelně. Melancholické bilancování trošku sráží posledních deset minut, kdy tvůrci už tlačí na pilu a vrací se do míst, aby u diváků nabrali další body. Celku tím ublíží, protože už takhle se kvůli ročním skokům těžko buduje k dvojici pořádný vztah. Místy jsou nám hodně blízcí, jindy si k nim cestu razíme poměrně obtížně. Může za to i právě nevyváženost, protože na jedné straně tu máme klasickou romantickou záležitost (s výborně napsanými a vypointovanými dialogy) a na tu druhou koketování s nezávislou scénou. Přesto mě tenhle experiment překvapivě nadchnul. Mezi Anne Hathaway (půvabná i přes ohyzdné brýle a účes) a Jimem Sturgessem to sympaticky jiskří, jde z nich energie, ona je chytrá rádkyně, ironická a pohotová v narážkách, on je bohémem, kterému nechybí vtip, ale občas by potřeboval kopanec mezi nohy. Trošku kalkul, ale velmi líbivý.. díky za něj!! ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Jsem poměrně tvrdý chlapík, prošel jsem nějakou tu cestu a nebylo to lehký. Ale abych takhle brečel u filmu, který mě vcucnul do své romantiky, přežvýkal a vyplivnul plačícího, to se dlouho nestalo. Gratuluji režisérovi. Moc pravdy na jeden film. Štěstí většinou leží nejblíž nám, abychom na něj vždy dosáhli a mohli ho mít. Nebuďme slepí, říká flm. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (12)

  • V scéne, keď Emma (Anne Hathaway) vchádza so Jean-Pierrom do kaviarne, sú ceny na tabuli vo frankoch, v roku 2003 už však vo Francúzsku platilo euro. (skazinoska)
  • Na pláži čte Emma (Anne Hathaway) knihu Milana Kundery „Nesnesitelná lehkost bytí“. (Sinecod)

Reklama

Reklama