Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jako slet gagů dobré. Jen Atkinson zestárl a nejsem zrovna fanynkou té repetitivní hudby. Celý film působí jako jedna velká honička, už se tu začíná parodovat i hongkongská vlna Bruce Leeho i Jackieho Chana, v parodii na Bondovky je snímek ambicióznější než minule, ale dojem potom na rozpacích. Trans šéfka překvapila, nový kolega doplňuje dobře a bez výhrad, ale i tak se zasteskne po ostatních z bývalé trojky. Závěr lulz! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ajejejejeje.... Takhle dopadají klasiky z dětství, ačkoliv můžu si za to vlastně sám, v momentě, kdy nostalgie byla hlavním důvodem, který mě hnal do kina, jsem si o nic jiného koledovat ani nemohl. Objektivně to sice není úplně fér, protože Reborn je v podstatě dost stejný, jako původní English (s tím rozdílem,že oproti jednotce mnohem více vyčnívají ty dobré fóry a bohužel také mnohem víc trčí trapný balast mezi tím), právě první film z roku 2003 měl ale tu kliku, že jsem jej viděl když mi bylo 14 a 14letýma očima se na něj koukám i dnes. Tvůrci Rebornu měli 8 let na to, aby se poučili ze svých chyb. Neudělali to a víc jak dvě hvězdy už si nezaslouží. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokračování Johnnyho Englishe by ve srovnání s nemastným neslaným prvním dílem mohlo být horší snad jen ve dvou případech: Kdyby hlavní roli nehrál Rowan Aktinson, nebo kdyby ji hrál, ale z nějakého záhadného důvodu by přestal být vtipný. K ničemu takovému naštěstí nedošlo a já můžu říct, že Johnny English se vrací se mi líbí více než jeho předchůdce. Ve filmu je mnohem více pamětihodných momentů, z nichž absolutně nejlepší je vychytralá hongkongská honička, přibylo originálních (židle, vrtulník) a nevídaně dotažených fórů (výcvik u tibetských mnichů a jeho postupné zúročování v praxi – obzvlášť v lanovce), není tu ani jedna fekální scéna, pro kterou bych scénáristy nenáviděl jako v případě předchozího filmu, a díky neustálým soubojům s maniakální uklízečkou se dozvíme, že opakovaný vtip může být stále vtipem, pokud se ví, jak ho opakovat. A největším kladem je fakt, že agent English tentokrát není tak nehorázně nemotorný idiot, ale spíše schopný a sympatický člověk, který má ovšem dost často smůlu.__P.S. Scéna v titulcích mě rozplakala. Samozřejmě smíchy. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Johnny English se vydává - co do atmosféry i děje - po stopách svého předchůdce, a i když nenabízí nic moc nového, jedná se o sympaticky a humorně strávených sto minut u obrazovky. Máme zde opět co dočinění s proradnými padouchy a jsme opět svědky toho, jak se English dostává z jednoho průšvihu do dalšího (matka šéfky a královna by mohly povídat). Nicméně - stále to na mě fungovalo a děj filmu vcelku odsýpal, takže jsem se nestíhal nudit. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děs běs. Zatímco Mr.Bean je záležitost spíše pro dospělé, oba dva filmy s Johny Englishem jsou spíše pro děti. Soudím tak podle stupidního humoru, který v mnoha místech hraničil s trapností. Copak se někdo může zasmát např. tomu, když si English sedne na gymnastický míč, spadne z něj na záda a heká u toho ? Zatímco u Beana mají grimasy jasný smysl, zde se Atkinson podivně pitvoří a sám jistě cítil, že je to nucené, tlačené na pilu... Ani narážky na bondovky moc nefungovaly. Škoda, že Jouhnyho nenechali v tomto díle zemřít z rukou šikmooké Viktorky čističky.... * ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Během závěrečných titulků lze zhlédnout ještě jednu krátkou pasáž, ve které English (Rowan Atkinson) vaří. (S.U.E.S.)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama