Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem úpěl jako pes, kterého majitel nechce jít vyvenčit. Křesťanská agitka, která je prakticky nekoukatelná. Snesitelným se film stává asi v závěrečné půlhodince, kdy už diváka začíná snad i zajímat jak tato blbost vlastně skončí. Omlouvám se zda-li nejsem dostatečně citlivý k problému, který v Africe dnes a denně vzniká, ale je třeba se zamyslet nad tím že problémem Afriky jsou sami Afričané. Čím více peněz pošle okolní svět do Afriky, tím více kulek na tomto světadílu prosviští. Dětí je mi samozřejmě líto, ty za nic nemohou. Haleluja!!!! sbohem a nikdy více. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem. Nedostatek vidím v hlavním představitelovi, resp. v charakteru který hraje. Nejde totiž o to, že by Butler hrál špatně, vůbec ne, právě naopak. Ale zřejme scénář neumožňuje divákovi cítit jeho transformaci dostatečně impulsivně a realisticky. Tedy to jak se ze zlého Butlera stal hodný Butler, mne nevzalo. A vzhledem k tomu, že to má být klíčový prvek filmu, pak tedy naprosto selhal. Alespoň se tvůrci drželi jednotného mustru (drsný zlý Butler, syrový hodný Butler). Naštěstí z něj mnicha neudělali. Nicméně pořád se jedná o velice nekonzistentní věc, to samé po technické stránce. Chvíli to vypadá, že neuvidíme ani žádnou krev, člověk má dojem, že se atakuje PG-13 a pár záběrů poté přijde nevídaná brutalita. Čekal jsem, že tvůrce Quantum of Solace bude mít daleko silnější akční režijní rukopis. Dost dobře nevím, co si o tom všem myslet. Každopádně jsem toho názoru, že snímek nenadchl žádnou z mnoha etnických vrstev ani filmových fanoušků a to i přesto (nebo právě proto) že si každý mohl vzít z filmu něco svého. Ale víte jak to dopadlo, když Pejsek s Kočičkou vařili dort. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽEŠ JIM POMOCT VŠEM!!!“..... /// Biják o chlápkovi, kterej ze zlýho muže překonvertoval v šiřitele víry a dobročinný pomoci tam někde v Africe. ,,BŮH TI DAL CÍL SAME CHILDERSI!“ Zážitky s Ugandy a Sudánu ve stylu ,,podívejte se, co se tady děje“, místo tygrů tu máme LRA a místo bible – kalacha (či samopal vzor 58). Příběh americkýho OPRAVDOVÝHO člověka je občas kapku nuda. (...já nikdy moc nebyl na stavění kostelů...) Utrpení dětí (,,CO JSEM UDĚLALA ŠPATNĚ?“), několik bojových scén (ve kterých jde zase o děti), občas zahřeje pocit ,,z dobře odvedený práce“ a občas nadzvednou negativní emoce, protože ....prostě většinu věcí obyčejnej člověk nepochopí. Africkej Rambo tak krom pravdy (třeba že místo keců se má střílet) a kázání, vlastně nepřináší větší filmovej zážitek. Ale třeba to OPRAVDOVÝMU Samovi pomůže k prachům pro další úspěšný tažení proti Ďáblovi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Můj Bůh je Sam Childers a chystám se šířít jeho víru. 2.) Jmenuju se John. John Rambo. Právě jsem zjistil, že nemám na víkend žádnej program. 3.) Uklidňuje mě pohled na mrtvé děti. (Nejsem rasista, na barvě nezáleží...). 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Alelujá! Chvalme Pána! Ježíš zrovna trumfnul metadon! Kriminálnická smažka nahradila odvykačku křtem a hurá na kruciátu stavět paviánům výběhy. No mě by jeblo! Mezi prudce militantními, pošahanými křesťany a hodnými marxisty z jihu, kteří nikdy ani mouše neublížili, stojí hrdinný americký Mesiáš, jenž si místo pika píchá víru. Samozřejmě ani zmínka o tom, že ti bezkrupulózní vrahové žen a dětí jsou v podstatě křesťanská sekta. To by americké kudlanky asi příliš nenadchlo a nepromítali to pak na srazech babtistické mládeže! Miluju nestranné a nedemagogické filmy, které záměrně ukazují jen levou půlku prdele, pardon, chtěl jsem říct víry. Ale na to už bychom si za těch tisíc let mohli konečně zvyknout, no ne?? Abych to trochu vyvážil, uvažuji, že asi vystoupím z církve, začnu fetovat a skáknu si pak do Afriky rozkopat pár termitišť. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Gerard Butler jako statečné srdce v Ugandě a Súdánu. Osvícený bohem zachraňujíc zmrzačené, zneužívané, týrané a nemocné děti vrhá se do východní Afriky na svou životní pouť. Opět si lze tyto hořké události jen stěží živě představit, ale atmosféra, kterou zachytil Marc Foster, dává hodně tušit. 67% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek je inspirován skutečným příběhem Sama Childrese, který byl zakladatelem humanitní organizace „Angels of East Africa“. (Terva)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických mestách Detroit a Melvindale, a taktiež v Juhoafrickej republike. (MikaelSVK)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama