Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (379)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Marc Forster, který se převážně soustředí na citlivá dramata (výjimku tvoří zatím poslední Bondovka) se rozhodl zpracovat silné téma těžkého života obyčejných občanů v Africe zmítané krvavými masakry, očima tvrdého motorkáře, který se díky jedné návštěvě kostela rozhodne v této nehostinné zemi a situaci postavit sirotčinec, zabít všechny zlé černochy a polemizovat o smyslu života. Zní to naivně a pateticky a takový je i celý film a výsledná režie, kterou Fosrster vyloženě nezvládá a dokazuje, že není takový talent, jak se původně zdálo. Příběh je patetický až hanba ale má tu výhodu, že se ohání titulem "podle skutečného příběhu", který si však tvůrci upravili k obrazu svému. Každopádně ani to film nezachrání a pro diváka tak zbude velkohubá, natahovaná nuda se špatnými herci, ještě horším scénářem a úplně nejhorší režií. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět, že se na světě najdou psychopaté a nevyléčitelní násilníci, kteří celý život fetovali, kradli a zabíjeli ostatní spoluobčany (mnohdy černé barvy plati) a na stará kolena se rozhodnou využívat svoji násilnickou povahu k prospěšné činnosti. Pana Sam Childerse osobně neznám, ale tipoval bych ho na člověka, který potřebuje žít naprosto jednoduchý život. Potřebuje vědět, kdo je nepřítel, kdo je přítel a mít jasné cíle a úkoly, kterých se snaží dosahovat. Takového člověka byste si rozhodně přáli mít v armádě na své straně. Jen proto, že se dal na činnost, kde si dokonale naplňuje všechny své násilnické choutky a náhodou stojí na té "správné" straně, bych z něj hrdinu ještě nedělal. Dostalo se mu pocty nevídané. Dokonce dostal vlastní film, kde jej hrál fešák Gerard. Kdejaký psychopat už měl vlastní film, takže jej od srdce přeji i tomuto pánovi. Nejlepší na celém filmu není ani Butler ani Shannon ani nikdo další. Nejlepší jsou závěrečné titulky, kdy hraje super hudba a představuje se nám samotný pan Childers, kterému jako by Gerard z oka vypadl! Samotné téma je fajn a velice pozitivně vítám inspiraci skutečnou událostí, jinak bych šel s hodnocením mnohem níž. Zpracování hrozně vázne. Nevím, do jaké míry je to zaviněno tím, že se tvůrci snažili alespoň malinko držet skutečnosti a měli tak svázané ruce. Děj je z velké části totální nuda. Když už dojde na střílení, tak na diváka čeká excelentní kamera, která se třepe tak, že si všechnu akci musíte představovat. Já během sledování zaregistroval snad pouze to, když se občas vzduchem proletěla malá černá ručička či nožička. A vůbec je tam víc takových záběrů na znetvořená dětská těla, kdy by se divák zřejmě měl cítit nějak zhnuseně z toho co vidí a negativní emoce by v něm měly vřít. Bohužel jsem při tomto žalostném zpracování nepociťoval vůbec nic. Jináč, mě docela překvapilo, že se tento snímek odchýlil od standardů. Většinou to chodí tak, že se hodný bílý člověk vydá černouškům škodit. Tady se zlý bílý člověk vydal černouškům na pomoc. Pozitivně vítám i to, že byly divákům ukázány obě strany mince, tedy to, jaký býval hlavní hrdina předtím i potom. Jen mě velice nemile překvapilo. Že kompletní USA a nemalé procento zdejších uživatelů vidí pouze jednu stranu mince. Snímek mě ovlivnil snad pouze tak, že jsem se během sledování dal na svoji vlastní víru. Víru v to, že snímek brzy skončí, a dokonce jsem se začal modlit. Viděno v rámci Společné výzvy s Lucinkou. Film nám vybrala uživatelka Asia_Power. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Kazatel Kalašnikov postrádá přirozenost s jakou se například v Krvavém diamantu povedlo vystihnout krutou realitu současné Afriky. Začátek je až komický, dějové zvraty typu kriminálník Butler vyjde z basy, rozhodne se být knězem, odjede do Afriky a začne zachraňovat děti ... WTF? Ale já netušil, že to je film natočený dle skutečného osudu Sama Childerse. Nezbývá než ho obdivovat, něco si z něj vzít. To byl asi důvod proč Gerard Butler přijal roli ve snímku, který sice po filmařské stránce působí poněkud lacině a snaha ukázat všechny útrapy občanské války v Súdánu (dětští vojáci, miny atd..) najednou působí občas křečovitě, ale má v sobě onen vzkaz a poselství, nad kterým bychom neměli zavírat oči. 3* jsou pokud hodnotím kvalitu filmu a trochu přidám za dobrosrdečnost, kvalita charakteru Sama Childerse se ohodnotit hvězdami nedá a díky tvůrcům, že natočili film, který nemá oskarové, nýbrž lidské ambice. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Problém Kazatele je, že si neuměl udržet svojí kvalitu během celého promítání. Parádních a silných scén je zde spousta, ale bohužel zbytečných a nic neřikájicích scén taky a tím pádem kvalita snímku jde dolů. Gerard Butler v roli kazatele nebyl vůbec špatný a jeho výkon byl překvapivý, protože ho jako herce moc neuznávám. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sam Childers zasluhuje uznání a já osobně mu jeho hříchy odpouštím:o)). Sice se jedná o slabší Forsterův film, ale i tak je to stále nadprůměrný snímek. Butlerův výkon mi přišel velmi adekvátní, i když čtu často odlišná tvrzení, ale scénáristicky film stojí pouze na této postavě a ostatní herci jsou druhořadí, proto opakuji, že Gerard Butler tento snímek udržel v nadprůměrných vodách. Na můj vkus až moc křesťanských agitek, ale chápu důležitost této symboliky v tomto filmu. Symbolické poselství, závěrečné titulky a smutná skutečná událost = ještě za 4 hvězdy (slabší). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)
  • Hudbu k filmu nahrál Slovenský symfonický orchestr. (=woody=)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama