Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl trpí jak neúčastí charismatického Donnie Yena, tak slabým příběhem. Tvůrci si nachystali do prvních dvou dílů mnohem zajímavější zápletky. Osobně považuji tento díl za zbytečný, protože jak s hlediska soubojů, tak z hlediska čínských dějin tentokráte nic světoborného nepřináší. Navíc se o ve finále pokouší o jakousi detektivku. 65% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Legend is Born je dobrý prequel, to musím uznat. Souboje jsou výborné, opravdu se jim nedá co vytknout. Ale co by se dalo vytknout, že nato, že se to má zabývat hlavně Ip Manem, tak se to jím zas tolik nezabývá. Zdálo se mi, že tu hraje až druhé housle, což se mi až tak úplně nelíbilo. A co se mi ještě tolik nelíbilo, bylo, až přílišné přimíchání hollywoodského stylu akčních filmů. Do do Ip Mana zkrátka nepatří!!! První díl byl nejlepší a ani druhý nebo třetí ho nedokázali dostihnout... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o nejslabší díl z celé trilogie (osobní dojem, každý to může mít jinak ...), opět je to v rámci celosvětové konkurence akční martial arts snímků napropstý vrchol a ve všech ohledech vítězí nad "99%ní" konkurencí ... Známé tváře hrají známé i méně známé role. Herci z druhého dílu hrají úplně jiné postavy a jedná se o úžasný prequel k více brutálním a drsným dvoum snímkům. Ovšem soubojů si užijete mraky a choreografie dosahuje nebeských výšin. Rychlost jednotlivých postav v soubojích i některé neokoukané techniky berou opět dech. Každopádně se zde bohužel nejvíce "drátuje" a evidentně používají triky a skoky, které ve skutečnosti nejsou možné ... Je to škoda, protože snímek tyto scény nepotřebuje a celá trilogie ani nikdy nepotřebovala. Dále chci říct, že je to tak trchu i love story, MA snímek, který možná vaše přítelkyně snese nejlépe z trilogie, celé je to takové více optimističťější. Každopádně pecka ... (doplnění: po několikerém shlédnutí musím ještě svoji chválu zvýšit, jedná se o opravdu PERFEKTNÍ "MAčko" a kdo neviděl ani jeden díl, doporučuju shlédnout právě tento, který diváka připraví na snad jen o 1% lepší další a dravější dva díly ...) ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý odvar předchozích dvou 5 hvězdičkových dílů. Nemělo to tu šťávu, a to pravé bojové nasazení, navíc mě nesedl hlavní představitel Ip mana, který byl nesympatický. Bohužel musím i poukázat na nepříliš vyhecovyný závěrečný souboj, který vyšuměl do prázdna a nebyl příliš vyrovnaný a víc napínavý, takže zklamání je na místě. 55% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Podstatně civilnější pojetí, které působí oproti druhému dílu jakoby o deset let dříve natočené. Což rozhodně není kritika, protože wing chun bylo v podání Yu-Hang Toa velmi slušné. Vzhledem k tomu, že film popisuje mládí Ip Mana, byla absence téměř padesátiletého Donnie Yena pochopitelná. O to víc pak ale překvapí, když se objeví známé tváře z předchozího filmu, tentokrát v jiných rolích. Nicméně jestli je Ip Man 2: Legend of the Grandmaster spíš takové pochlubení se Číňanů svým Ip Manem, tak Ip Man: The Legend is Born, působí jako film pro Číňany. Sluší se ocenit i závěr filmu, který se vyhnul moralizování a byl překvapivě smířlivý. A pokud jsem kdy ohrnoval nos nad oblečením z Číny, pak po zhlédnutí tohoto filmu, budu kupovat obleky pouze Made in China. V tom z OP Prostějov, co mám já , by Ip Man neudělal ani dřep, natož pak šňůru, nebo všechny ty kozelce a motanice, na které si maximálně vyhrnul rukávy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama