Reklama

Reklama

Ip Man: Zrození legendy

  • Hongkong Ye wen qian chuan (více)
Trailer

Mestečko Fošan, Čína, píše sa rok 1905. Talentovaný mladík Ip Man (Yu-Hang To) navštevuje školu majstra bojových umení Chana Wah-Shuna (Sammo Hung Kam-Bo), ktorý ho zasväcuje do základov bojovej techniky Wing Chun. Po majstrovej nečakanej smrti sa vedenia školy ujme Ng Chung-Sok (Biao Yuen), ktorý Ipovi pomôže zdokonaliť sa. O niekoľko rokov neskôr sa mladý Ip Man presťahuje do Hongkongu, kde sa spriatelí so starým majstrom Leung-Bikom (Ip Chun), ktorý ho priučí ďalším aspektom der umenia Wing Chun. Rozhodujúca pre Ipov ďalší osud je však konfrontácia a jeho adoptívnym bratom Ipom Tin-Chim (Siu-Wong Fan). Ten totiž skrýva obrovské tajomstvo, ktoré by mohlo ohroziť celú krajinu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Maki89 

všechny recenze uživatele

co sa celkoveho pohladu na film tyka, tak o nieco horsie ako 1 a 2 - chyba mi tam charizmaticky Donnie Yen a ta atmosfera filmov... kazdopadne myslim, ze aj tento prequel moze hrdo nosit meno Yip Man, bojove sceny velmi dobre(skoda tych okatych drotov), humor so starym dedkom v Hong Kongu vyborny, hudba ako inak prijemna... kedze dvojke som dal hodnotenie 8, tak tu musim o stupienok ubrat... kazdopadne filmik si odkladam na dalsie projekcie...7/10 ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Posledná časť trojdielnej ságy sa venuje dosť haluzne Ip Manovej mladosti. Zobrazuje jeho vyrastanie, štúdiu v Hong Kongu a hlavne štúdium Wing Chu. Je pravda, že táto posledná časť trilógie nie je tak kvalitná ako predchádzajúce, ale poteší. Hlavne vizuálne to už nie je tak pestré a príbehovo dosť rozhárané. Po skončení som premýšľal, že koľko z toho čo je zobrazené je pravda a čo len výmysel scenáristov. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nutnost fanoušku předchozích dvou filmu Donniem vidět toto? Radši ne, protože by mohli po shlédnutí být znechuceni, jako já. První půl hodina ještě maskuje ten příšerný příběh, který je .... dost trapný, bohužel, začátek zachraňuje alespoň na chviličku také Sammo Hung. Po třičtvrtě hodině mě to celé začlo nudit a po hodině mě to znechutilo. Ještěže má film rozumnou stopáž a ke konci má celkem spád. Potěší cameo Ip Chuna, který byl v náročnějších scénách stejně dublován. Některé boje osahovali prvky, které mají do Wing Chunu hodně daleko, ale je to film a je třeba potěšit neznalé oko divákovo. Za slušné technické zpracování a alespoň zase nějakou propagaci tohto nádherného stylu, jsem schopen přivřít oči, protože alespoň několik málo scén mělo koule, takže za mně 45 % a nedivím se, že Donnie už radši vycouval z projektu o Ip Manovi, protože věděl kam to povede. Tohle je zatím slabý, ale stále trochu slušný film, nic víc. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Podstatně civilnější pojetí, které působí oproti druhému dílu jakoby o deset let dříve natočené. Což rozhodně není kritika, protože wing chun bylo v podání Yu-Hang Toa velmi slušné. Vzhledem k tomu, že film popisuje mládí Ip Mana, byla absence téměř padesátiletého Donnie Yena pochopitelná. O to víc pak ale překvapí, když se objeví známé tváře z předchozího filmu, tentokrát v jiných rolích. Nicméně jestli je Ip Man 2: Legend of the Grandmaster spíš takové pochlubení se Číňanů svým Ip Manem, tak Ip Man: The Legend is Born, působí jako film pro Číňany. Sluší se ocenit i závěr filmu, který se vyhnul moralizování a byl překvapivě smířlivý. A pokud jsem kdy ohrnoval nos nad oblečením z Číny, pak po zhlédnutí tohoto filmu, budu kupovat obleky pouze Made in China. V tom z OP Prostějov, co mám já , by Ip Man neudělal ani dřep, natož pak šňůru, nebo všechny ty kozelce a motanice, na které si maximálně vyhrnul rukávy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o nejslabší díl z celé trilogie (osobní dojem, každý to může mít jinak ...), opět je to v rámci celosvětové konkurence akční martial arts snímků napropstý vrchol a ve všech ohledech vítězí nad "99%ní" konkurencí ... Známé tváře hrají známé i méně známé role. Herci z druhého dílu hrají úplně jiné postavy a jedná se o úžasný prequel k více brutálním a drsným dvoum snímkům. Ovšem soubojů si užijete mraky a choreografie dosahuje nebeských výšin. Rychlost jednotlivých postav v soubojích i některé neokoukané techniky berou opět dech. Každopádně se zde bohužel nejvíce "drátuje" a evidentně používají triky a skoky, které ve skutečnosti nejsou možné ... Je to škoda, protože snímek tyto scény nepotřebuje a celá trilogie ani nikdy nepotřebovala. Dále chci říct, že je to tak trchu i love story, MA snímek, který možná vaše přítelkyně snese nejlépe z trilogie, celé je to takové více optimističťější. Každopádně pecka ... (doplnění: po několikerém shlédnutí musím ještě svoji chválu zvýšit, jedná se o opravdu PERFEKTNÍ "MAčko" a kdo neviděl ani jeden díl, doporučuju shlédnout právě tento, který diváka připraví na snad jen o 1% lepší další a dravější dva díly ...) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Obchodník na trhu prodává gramofonovou desku s písní "Greensleeves", za jejíhož autora je mylně považován Jindřich VIII. Píseň je z pozdější doby a její autor je neznámý. (CSSML)
  • Ip Chun, který ve filmu ztvárnil postavu mistra Leung Bika, je Ip Manovým skutečným synem. (n42)
  • Akčního choreografa na filmu dělal Tony Leung Siu-Hung, v titulcích uvedený pod jménem Tony Leung Siu Hong. Hlavní poradce přes bojová umění byl Checkley Sin. (Rominator)

Reklama

Reklama