Reklama

Reklama

REC 3: Počátek

  • Španělsko [REC]³: Génesis (více)
Trailer 1

Třetí díl slavné španělské hororové série REC. Na svatbu Kolda a Clary dorazí několik jejich příbuzných a přátel, mezi nimiž je jeden, kterého pokousal pes. Ten o pár chvil později začne napadat další hosty, čímž se virus začne nekontrolovaně šířit. To změní nádhernou svatební chvíli Kolda a Clary v noční můru plnou mrtvých... (TV Horor Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (476)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

To byla ale taškařice, tahleta svajba! Takže postupně - několik velice dobrých scén, spousta mizerných scén, párkrát se mi i protočily panenky. Jako zombie horor to možná sahalo po průměru. Ale teď - může mi někdo vysvětlit, z jakého důvodu se to jmenovalo REC? Doprdele dyť už to nebylo ani FF. Kdyby se to jmenovalo "Wedding of the dead", tak bych nad tím mávl rukou, ale toto.....ještěže to mělo jen 80 minut, netrpěl jsem dlouho. Tfuj! ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film tohle nikoho nezajímá a ani nemá šanci zabodovat. Po titulku = po 21. minutě = po zavedení klasické kamery se jedná o šablonovitý zombie survival horror, kde se místo headshotů káže z Bible. Opravdu jen sporadickými nápady (naslouchátko) Plaza "svůj" díl neobhajuje a jeho vklad k této sérii je vyloženě mimo kolej. Od prvních minut totiž posílá veškerou atmosféru do kopru, situuje děj do krásného zámku, kde se odehrává pohádková svatba v ideální den bez mráčků. Dvojka byla geniální v tom, že vzala koncept z jedničky a stejnými nástroji ho obrátila o 180 stupňů. Ve trojce se sice o jakýsi nový rozměr Plaza snaží (černý humor? citace a odkazy? klasická kamera?), ale zoufale zakopává ve stimulech divákovi, v tíživé atmosféře a ve faktu, že existují dva díly předtím, které tuhle sérii definují úplně jiným způsobem. Tohle by mohlo fungovat za předpokladu, že by se název přejmenoval na Zombie Invasion: Massacre at the Wedding a over the top scén by bylo víc (motorovka). Sice by to byl jen další z mnoha zombie filmů ušitých horkou jehlou hraných na efekt, ale aspoň by to nezpůsobilo takovou bolest fanouškům série. Proč se Balagueró třetího dílu nezúčastnil mi není známo, každopádně to jako postup viru do ulic mohlo dopadnout daleko lépe. Závěrečná Apokalypsa může sérii buď spláchnout do sraček nebo jí dát důstojnou tečku. Cloverfieldovské pojetí se v tomto případě přímo nabízí. Hvězdička navíc za to, že to ten zmrd z OSY nepřežil... BTW aktuální synopse k filmu je úplně mimo. [Přesná stopáž: 77 min] ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nenavazuje na 2.díl. Po dvaceti minutách filmu plného zdlouhavých dialogů se konečně dočkáme nějaké té zombie. Od této doby mě to docela chytlo, ALE pak přišel velký zlom a to, že po nějaké půl hodině se přestalo točit pomocí Found Footage, což je u filmu s názvem REC hodně velký problém. Potom také to, že zmutovaní lidé chodili jako hlemýždi, vzpomeňme si na REC či REC 2, tam když se objevila nějaká potvůrka tak během mikrosekundy okusovala člověku krk a nebo byla přilepená na kameře. Pro mne určitě hodně velké zklamání. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

První REC je excelentní, druhý výborný a třetí průměrný. Balagueró ve třetím díle velmi chyběl, jeho přidaná ruka do díla by přidala velkou dávku napětí a sofistikovaného parametru. Bez Balagueróa to nefunguje. I když nemáte rádi první dva díly, zkuste GÉNESIS - obsahuje kouzlo lásky a krvelačného splatteru, bez slitování. Závěr je působivý, ale předvídatelný. ()

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo kurva co? Je evidentní, že u prvních dvou dílů dělal Pako Balaguerovi jen nosiče kafe, případně mu utíral mokrou prdel z režisérského křesla, protože když si už prosadil, že si třetí díl teda natočí sám a podle svých představ, dopadlo to jako céčková sračka, kterou si nikdo neodváží poslat ani na DVD. Netuším jakou tohle mělo mít návaznost na první dva díly, protože z akčních a dravých nakažených se stály regulérní ploužící se smradlavé mrtvoly jak vyšvihnuté z představ Romera a jeho filmů ze 70. let. Jak to celé mělo vyznít do teď nevím, protože film občas vypadá jako nepovedený pokus o Planetu teror (rytířská zbroj, motorová pila), jindy jako vážně se beroucí pokračování série REC a určitých pasážích jako parodie na sebe sama. I kdyby tento film nebyl nijak spojený se skvělou sérií, i přesto to bude sračka a odpad jak vyšitý, bez debat! Naprostý pokles kvality, na který může doplatit tak maximálně Balagueró se čtvrtým dílem, který budu považovat za právoplatný třetí díl série. Dokonce i Karanténa 2 je lepší než tohle "pokračování", což je skutečně žalostná vizitka. Táhni Pako! 10% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (9)

  • Původ vypuknutí démonické epidemie je vysvětlen v grafickém románu „REC: Historias Ineditas“, který v Evropě vyšel současně s tímto filmem. (LUKICKK)
  • Plagát k filmu pre uvedenie v USA vytvoril Tony Moore, spoluautor komiksu "The Walking Dead". (FromHell)
  • Třetí díl upustil od ručních subjektivních záběrů prvních dvou filmů a sklidil za to od recenzentů kritiku. (S.U.E.S.)

Reklama

Reklama