Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle nebylo co očekávat, ale pořád žila naděje, že to vezme do rukou Jaume Balagueró a dočkáme se nějaké změny. To se bohužel nestalo a v průměrné zombie podívané není o co stát. Pár dobrých nápadů najdeme, jako jsou třeba například opice, takže oproti předchozímu dílu je lehké zlepšení. Jenže k čemu je nějaké zlepšení, když první dva díly nasadily laťku hodně vysoko? K ničemu! Jsem akorát tedy zvědavý, jestli se dočkáme dalšího pokračování nebo tohle byla konečná, ve kterou upřímně i pevně doufám .. 5/10 = 50% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie už také šťavnaté a výživné ako prvé dve časti, ale vďaka určitým vysvetleniam a postavy Angely Vidálovej je zase 4 lepšia ako zbytočná tretia časť. Sme na lodi a ideme po všetkých možných zaužívaných klišé čo ich len môže v zombie horore byť. Dokonca si tu na svoje prídu aj digitálne opice. Všetko to vlastne zachraňuje postava Nicka a už spomínaná Angela. Inak je to priemerný film bez invenčnosti a bez nejakého pamätnejšieho zvratu. Čo je škoda. Mohla to byť našľapaná séria. V tomto prípade bolo aj finále skôr na smiech, než aby vytvorilo potrebné napätie. Ale ako séria s viacej dielmi to mohlo dopadnúť aj horšie. Pozrel som bez výraznejšej ujmy. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První REC, to je dnes už taková legenda (zaslouženě), dvojku (všeobecně chválenou) jsem nějak nepobral, trojku (aspoň prozatím) rovnou přeskočil, no a čtyřka... koukněme se na to, jaké příjemné překvapení se nám tu vylouplo. Zahodit všechny připomínky k ději (protože ten je... no, spíš ten není :-) a bavit se u horůrku, ze kterého adrenalin cáká víc než krev z hlavy nakaženého (btw asi nejlepší scéna z celýho filmu, kterak mu tam tu hlavu tak krásně rozjebali- lovely :-). Ono vůbec je čtvrté REC po technické stránce hódně vydařené, tím myslím hlavně hudbu, kameru a celkové vizuální vyznění- moc pěkně se na to kouká. A Ángela Vidal je novodobou španělskou Ripleyovou :-) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak Balagueró to sám zvládl lépe než jeho kolega ALE už je mi jasný, že nejlépe jim to šlape hezky pěkně dohromady. Za mě osobně tedy určitě lepší než trojka, ale na atmosférické mrazivé pecky REC a REC 2 to bohužel nemá. Ale to ještě neznamená, že je to špatnej film. REC 4 je pohodová jednohubka a to že se odehrává na lodi byl pro mě bonus (zdrhněte nakaženejm když všude kolem máte moře) takže se dostavila taková ta stísněnost, že fakt není kudy a dokonce ani kam. Postavy na pohodu, asi každej si najde někoho komu bude moct fandit a místy celkem solidně krvavej snímek s vykukující atmosférou. Pro fanoušky série tedy dá se říci příjemná povinnost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „[REC] 4: Apocalipsis“ by se spíše hodil do ranku akčního sci-fi než do ranku hororového, protože k akčnímu sci-fi má přece jenom blíže. „[REC] 4: Apocalipsis“ je profesionální film, který ale dějově vychází na prázdno a je spíše úlitbou fanouškům ve smyslu návratu hlavní postavy než hororem, který je určený pro všechny. V tom směru vyznívá jen jako trochu dražší béčko, které si hraje na něco víc. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Pokud si pustíme Rec (2007), [Rec]² (2009) a tento film po sobě, aniž bychom sledovali závěrečné titulky, odehrají se tyto tři filmy jako jeden celý sled událostí. (LUKICKK)
  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)

Reklama

Reklama