Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl zapojuje do děje i dosud mimo stojící třetí díl. Setkáme se tu jak s přeživšími z předchozích dílů, tak i se spoustou nových postav. Bohužel se z toho stal takový průměrný vyvražďovací horor, kde šlo napětí do pozadí a spíš přišla krvavá akční řež (oproti prvním dvěma filmům). Filmek se pomalu rozjíždí, efekty jsou naopak hodně povedené. I když je to asi nejslabší díl série, není to špatný na jedno podívání. 60% :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po sračkózní trojce jsem tak fajnové pokračování nečekal. Sice se to už vykašlalo na found footage formát, vlastně to už nebyl ani tak horor, jako spíš survival vyvražďovačka, ale v rámci svého žánru velmi dobře zmáknutá a vizuálně velice líbivá. Dějově se to ale už moc nerozvíjí a nejspíš je to i dobře vzhledem k tomu, že scénář byl nejspíš díl od dílu vymýšlen za pochodu. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi líbilo víc než 3, tedy svatba. Děj se přesouvá na loď, kde se vědci snaží najít lék na nebezpečný virus. Ten se opět rozšíří a posádka se infikuje. Kromě poslední naděje na nalezení léku se také snaží každý zachránit. Vysvětlí se tu pár věcí z 1. a 2. dílu. Opět je tu kouzelná Manuela Velasco. :) Snad už mají od viru konečně pokoj. Atmosféra už není tak dobrá, jako v tom domě... Docela se mi líbilo zajímavé využití příručního motoru. "Zvedni to!" :D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vlastně neurážející žánrovka, která splní svůj účel a konečně nám snad uzavírá až zbytečně natahovanou story. Jenže s prvními dvěma díly se to prostě nemůže srovnávat a docela mě mrzí, že po těchto found footage peckách se musíme spokojit jen s hororovým průměrem. Ale oproti trojce je to klenot, to zase jo. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nešťastný konec jedné krásně rozjeté série, aneb kde je ta posraná Apokalypsa?! Balagueró se z původně zamýšlených ulic velkoměsta přesunul raději na moře, kde nechal pobíhat po lodi skupinku (většinu otravných) postav, která sem tam zastřelí nějakou tu nakaženou svini, nebo se nechá pokousat. A dobře jim tak, jelikož diváka to počtvrté už zkrátka nudí. Stísněné lodní prostory jsou hrubě nevyužity, napětí nefunguje a fandit se dá snad jen Angele a Nicovi. Pochválit se dají určitě masky, digitální opičky a úplně poslední scéna v taxíku, ale to je na uzavření takhle důležité ságy trošku málo, ne? Koncept celé série se od trojky absolutně nikam neposunul, pouze dovysvětlil pár detailů z prvních dvou dílů. Nasranej však nejsem, od Génesis mé nadšení a očekávání opadlo. Naštěstí. (40%) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Tristana Medeiros (Javier Botet), posadnuté dievča, ktoré začalo nákazu, je jediná postava, ktorá sa objavila vo všetkým štyroch dieloch série. (Crybaby)

Reklama

Reklama