Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nešťastný konec jedné krásně rozjeté série, aneb kde je ta posraná Apokalypsa?! Balagueró se z původně zamýšlených ulic velkoměsta přesunul raději na moře, kde nechal pobíhat po lodi skupinku (většinu otravných) postav, která sem tam zastřelí nějakou tu nakaženou svini, nebo se nechá pokousat. A dobře jim tak, jelikož diváka to počtvrté už zkrátka nudí. Stísněné lodní prostory jsou hrubě nevyužity, napětí nefunguje a fandit se dá snad jen Angele a Nicovi. Pochválit se dají určitě masky, digitální opičky a úplně poslední scéna v taxíku, ale to je na uzavření takhle důležité ságy trošku málo, ne? Koncept celé série se od trojky absolutně nikam neposunul, pouze dovysvětlil pár detailů z prvních dvou dílů. Nasranej však nejsem, od Génesis mé nadšení a očekávání opadlo. Naštěstí. (40%) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkompletoval konečně tuhle kdysi nadějnou španělskou sérii a je mi z toho vlastně dost smutno.Rec byl v roce 2007 neskutečným hororovým zjevením, ještě nikdy jsem neviděl film o ''zombie'' který by byl tak neskutečně děsivý, krvavý a strhující.Okamžitě jsem si film oblíbil a jako hororovej nadšenec si ho hned zařadil do svých oblíbených žánrových filmů, no a potom už to šlo jenom dolu.Dvojka byla sice pořád slušná, ale napětí už bylo pryč a uječená policejní jednotka mě spíš rozesmívala a vše zachránil jen konec s démonickou Manuelou Velasco.Podle názvů pokračovaní jsme všichni čekali propuknutí viru do měst a totální společenský rozklad a ve čtyřce nějakou misi posledních lidí někde z Vatikánu na záchranu zbytků lidstva, jenže pánové Plaza a Balagueró asi chtěli šetřit a vydělávat, tak vznikla nejdřív nějaká podivná parodie od Plazy, která se bůh ví proč přesunula někam na svatbu a z hororu se stala komedie, kterou Plaza zničil hlavně tou imbecilní hudbou a po týhle ráně do zad jsme s obavami čekali na otce série jak jí zakončí a hle, z temného a originálního námětu se ve čtyřce stalo regulérní Halywůdský béčko, plný krve, akce a nulového napětí nebo byť jen náznaku nějaké hororové atmosféry.Scénář je místy plný totálních pičovin, všichni furt jen řvou a nesnesitelně a hystericky včetně nakažených, který mě připadali jako podebraný svině.Na Rec 4 může fandu jedničky potěšit jedině odkaz na první a snad i druhý díl, což je fajn začátek v domě, pár flashbacků a samozřejmě Manuela Velasco.Smutné je, že poslední dva díly měly být absolutním apokalyptickým a postapokalyptickým nářezem s temnou španělskou atmosférou a místo toho jsme se dočkali dvou bezduchých amerických béček, na kterých je nejlepší kundička ve svatebních šatech s motorovkou Leticia Dolera a kundička v bílém tričku s motorem od člunu Manuela Velasco a to je dost smutné.50%. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s pôvodnou španielskou hororovou lahôdkou nemá vôbec zmysel. REC 4 sa pretransformoval na Resident Evil. A ako premena dopadla? No v porovnaní s jednotkou série RE dostáva na frak, ale ak by sa brali do úvahy len jej pokračovania, tak španielsky kečup nijako moc nezaostáva. Takže ak ste fandom nie REC, ale RES... série, tak tu máte k dispozícii európske placebo, ktoré vôbec nenudí a dobre vyzerá. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Španělsky umím pasivně i aktivně, neboť jsem se narodil pod srpkem zářící luny v plážových docích pitoreskního městečka St. Susanna, neasi. Takže jsem s filmem neměl sebemenší problémy a jsem rád, že mi nic neuniklo, protože bez porozumění dialogům typu "Ticho!" - "Cože?" - "Ticho buď!" - "Aha, dobře." - "Pšššt!" - "Nepšti mě sakra!" - "Ticho!" - "Cože?"… bych byl asi úplně v prdeli. Nesnáším svoji nespavost, pak čumím na sračky a ani nevím proč. Z této série jsem kromě tohoto viděl pouze díl první a to jenom proto, že mě k tomu tenkráte v dávných mýtických časech donutila jedna z bejvalek, neboť si z nějakého nepochopitelného důvodu patologicky libovala v nudných, nezáživných kokotinách. Což byl nejspíš i důvod, když to tak zpětně zhodnotím, proč chodila zrovna se mnou. Z činžáku jsme se dekadentně přesunuli na loď, ukázková regrese nastala snad ve všech ohledech a atmosféra je hutná a napínavá stejně jak ta v pětihodinovém dokumentu o perspektivách hřebíku. Ač si to objektivně odpad! nezaslouží, již nehodlám být nadále pošetile smířlivý a tlačit ze sebe zchátralé hvězdy jen za to, že nějaká sotva vyučená kosmetička naplácala někomu na ksicht ideální vrstvu paštiky. Namrdat, přátelé! Abych si vynahradil všechny ty dlouhé roky nudných, užvaněných, směšných pseudohororů, z nichž mě ani jeden nedokázal dokonale vyděsit k onomu pověstnému posrání, rozhodl jsem si pravidelnou dávku zděšení vykompenzovat formou několika nejhorších možných situací, ve kterých se běžně ocitáme, a to hezky současně. Jen tak namátkou, lidé mívají strach z toho, že budou příliš brzy gravidní, že nestihnout koupit květinu drahé polovičce na narozeniny, že se v tom novém oblečení nebudou nikomu líbit a nebo že je někdo načapá při masturbaci nad něčím prapodivným. Když jsem si v Tescu v květinářství nacpán do růžových legín honil péro nad IKEA katalogem se zaraženým těhotenským testem v prdeli, tak to byla ta nejhorší noční můra, jakou jsem kdy zažil! Edit: Kokot RedAK zdraví Boha, pana Všehomíra, stvořitele Youtube, mistra vlogera, rodilého Španěla, Francouze i cigoše, nejvíc sexy chlapa databáze, Mastera of Koksšňup 2014 a vládce moří Flipnice, tvůj smysl pro sarkasmus je zkrátka brilantní. Eres un genio, amigo! ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl zapojuje do děje i dosud mimo stojící třetí díl. Setkáme se tu jak s přeživšími z předchozích dílů, tak i se spoustou nových postav. Bohužel se z toho stal takový průměrný vyvražďovací horor, kde šlo napětí do pozadí a spíš přišla krvavá akční řež (oproti prvním dvěma filmům). Filmek se pomalu rozjíždí, efekty jsou naopak hodně povedené. I když je to asi nejslabší díl série, není to špatný na jedno podívání. 60% :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu trvalo 8 mesiacov, strih 3 mesiace. (Crybaby)
  • První a druhý díl této série režírovali Paco Plaza a Jaume Balagueró společně. Třetí a čtvrtý díl pak každý zvlášť. Plaza natočil třetí a Balagueró čtvrtý. (karlik4801)
  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno