Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (290)

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Hned po pár dílech se stal mým oblíbeným. Nejen, že jsem zpočátku nevěřila, že tenhle "teenagerovský" seriál bude mít takový potenciál, dokonce jsem se obávala o velkou podobnost s Gossip Girl nebo o mladší verzi Zoufalých manželek. Místo toho obrovské překvapení po 2 dílech. Konečně seriál s odlišnou zápletkou, který vás nutí sledovat seriál dál a dál. Člověk neví, kdo A je, jelikož scénarísti bravurně kličkují mezi podezřelými, nedávají nám moc vodítek, nejspíš si pak připravujé velké odhalení na konec. Baví mě to moc (!), dokonce i po tolika dílech to má stále švih a spád. Velký důraz tvůrci kladou také na propracovanost a propojenost postav. Oblíbené postavy: Spencer, Ezra ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jak si PLL poradí s dějem v dalších sériích (pokud budou), ale momentálně mě to baví a nemůžu se dočkat dalšího dílu:) Jinak sympatické postavy,napětí u každého dílu..nemám co vytknout:-) EDIT 4.8.2011 Čekala jsem, že druhá série konečně přinese něco nového, nějaký zásadní spád a ono nic.. děj je akorát natahovaný, až to přestává bavit .Neustále se točíme kolem toho samého a místo aby holky konečně ze svých problémů nějak vybruslily, zamotávají se do nich víc a víc a já se přestávám orientovat .Navíc si až podezřele často všímám strojených dialogů a špatného herectví (například u Emily). Třeba se k tomu později zase vrátím,ale protentokrát jsem musela PLL vypnout uprostřed dílu a snížit hodnocení o dvě hvězdičky.. Obrovská škoda nevyužitého potenciálu. Radši si jdu pustit Zoufalky. ()

Reklama

Angelic-77

všechny recenze uživatele

Místy až moc předvídatelná a jednoduchá teenage pohádka, která se zjevně inspirovala u úspěšnější a z mého pohledu i povedenější Gossip girl. Když chcete na tři čtvrtě hodiny vypnout mozek a pobavit se u některých primitivních zápletek, u kterých nemusíte ani na vteřinu přemýšlet, jelikož vám hned vzápětí tvůrci Pretty little liars polopaticky naservírují rozuzlení, tak by měl být tenhle seriál jasná volba. Zatímco zmiňovanou Gossip girl v pohodě zkousnou lidi ve věku 20+, tenhle seriál je skutečně jen pro teenagery, z toho důvodu ho ani nebudu hodnotit, poněvadž by to bylo z mé pozice neobjektivní. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Středoškolský odvar Zoufalek bez komediální stránky. Stejně jako Gossip Girl nebo třeba O.C. je o zbohatilicých rodinách a jejich problémech, obrovských rozdílech mezi vrstvami, vztazích, neustálém posílání sms. Aspoň podle poslední věty to zní jako opruz, nicméně jde o první sérii, která má určitý nápad, zatím z něj těží a scénáristi se nesnaží ohýbat děj přes koleno (jak tomu bývá u dalších řad), no uvidíme, co dál... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Není divu, že lidi Krásné malé lhářky neustále přirovnávají k Zoufalým manželkám. Jsou to čtyři nejlepší kamarádky, každá s děsivým tajemstvím a společně řeší záhadnou smrt té páté, zatímco je vydírá záhadný anonym A. Zásadní rozdíl je ten, že Zoufalky jsou břitká komedie a satira, kdežto PLL se berou hodně vážně, a kvůli tomu bohužel stihnou do posledního naplnit všechna žánrová klišé. Přesto, že se na ně příjemně kouká a cast je skutečně sympatický (snad víc než hlavní děvčata těší před kamerou zase vidět Lauru Leighton, Sydney z Melrose Place), mám po pěti řadách dojem, že jsem pěkně promrhal nějakých 90 hodin svého života. Na šestou řadu se ale stejně podívám. PS mužský cast PLL je k ničemu, Ezra, Noel, Ian a třeba Wren jsou od sebe prakticky k nerozeznání, obzvlášť v šerých scénách (kterých je v PLL požehnaně), a tak žádné šokující odhalení nikdy nemá patřičný efekt, protože místo "WTF?!" jen mhouříte oči na obrazovku a snažíte se přijít na to, kdo to sakra je. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (46)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama