foto

Bianca Lawson

  • nar. 20.3.1979 (38 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bianca Jasmine Lawson není v kinematografii žádným nováčkem. Poprvé se na obrazovce objevila už v devíti letech v reklamách na panenky Barbie a později i kosmetiku Revlon. Do herecké branže se ovšem dostala až rolí Megan Jones v televizním seriálu ze středoškolského prostředí KONEČNĚ ZAZVONILO (SAVED BY THE BELL: THE NEW CLASS). Svůj podíl na tom jistě měli i její rodiče (otec je herec Richard Lawson), kteří se u filmu pohybovali už dlouho předtím. Sama pak po střední škole ještě vystudovala herectví a psychologii.

V zajíždějící se herecké kariéře Bianca navázala, mezi několika malými rolemi, dalším televizním seriálem SISTER, SISTER a především pak komediálním seriálem GOODE BEHAVIOR, kde si zahrála jednu z hlavních rolí pod svým křestním jménem. I když ji tento seriál ještě více zajistil své místo u filmu a zvýšil povědomí, zápornou stránkou však bylo, že vzhledem zavazující smlouvě přišla o jinou roli v legenedárním „upírském“ seriálu BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ, kde původně měla hrát roli Cordelie. Tu nakonec, trochu proti své vůli, získala Charisma Carpenter, debutující v seriálu POBŘEŽNÍ HLÍDKA, jíž paradoxně tato negativnější role přinesla popularitu. Ale i sama Bianca Lawson se k tomuto seriálu později přeci jen ve třech epizodách dostala; a to skrze roli teoretizující druhé přemožitelky (vampire slayer) Kendry Young.

Roku 1998 se objevila ve svých prvních dvou celovečerních filmech zároveň. TWICE THE FEAR si sice ani nedělal vyšší ambice než na video snímek, za to v BARVÁCH MOCI (PRIMARY COLORS) si již zahrála s Johnem Travoltou. V poslední době jí lze vidět v další oblíbené upírské sérii THE VAMPIRE DIARIES a nebo velice populárním seriálu podle novel Sary Shepard PRETTY LITTLE LIARS, kde hraje lesbickou Mayu St. Germain.

Herectví se věnuje i v současné době a je pravděpodobné, že v té souvislosti o ní bude slyšet čím dál častěji.

Kolssteyn

Herecká filmografie

Filmy

2014 Dům s tajemstvím (TV film)
2012 Vše o štědrém večeru (TV film)
2009 Killing of Wendy
2007 Supergator
2006 Broken
Trhni si!
2005 Flip the Script
2004 Fearless (TV film)
Mrtví k snídani
Pavilion, The
Překročit všechna pravidla
2001 Bones
Nežádej svůj poslední tanec
Ztracené ideály (TV film)
2000 Big Monster on Campus
1998 Barvy moci
Temptations, The (TV film)

TV seriály

2016 Queen Sugar (TV seriál)
2015 Chicago P.D. (TV seriál)
We Don't Work Together Anymore (S02E11)
2014 Upíří deníky (TV seriál)
500 Years of Solitude (S05E11)
2013 Witches of East End (TV seriál)
2012 Kráska a zvíře (TV seriál)
Vlčí mládě (TV seriál)
Párty (S02E08)
Jako jed (S02E05)
Zrůda (S02E04)
Prolhané krásky (TV seriál) - herec, a.z.
Vražedkyně (S03E12)
Pod povrchem (S03E10)
Kahnova hra (S03E09)
další epizody (8)
2011 American Horror Story (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2 $ocky (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Přes moji mrtvolu (S02E12)
Chci se přiznat (S02E11)
Poznej své nepřátele (S01E13)
další epizody (4)
Upíří deníky (TV seriál)
As I Lay Dying (S02E22)
2010 Nikita (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Drž se svých přátel (S01E10)
Prosím, mluvte o mně, až budu mrtvá (S01E08)
Těžký návrat domů (S01E07)
další epizody (8)
Upíří deníky (TV seriál)
Blood Brothers (S01E20)
Children of the Damned (S01E13)
2009 Upíří deníky (TV seriál)
History Repeating (S01E09)
162 Candles (S01E08)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Vášeň na ledě (S04E12)
2008 The Secret Life of the American Teenager (TV seriál)
Uklízeč (TV seriál)
2004 Big House, The (TV seriál)
2002 For the People (TV seriál)
Pronásledovaný (TV seriál)
2001 Strážkyně zákona (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Proměna 1/2 (S02E21)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Čím budu? 2/2 (S02E10)
Čím budu? 1/2 (S02E09)
Smart Guy (TV seriál)
1996 Goode Behavior (TV seriál)
The Steve Harvey Show (TV seriál)
1995 In the House (TV seriál)
Parent 'Hood, The (TV seriál)
1994 Me and the Boys (TV seriál)
Sister, Sister (TV seriál)
Tak tohle je můj život (TV seriál)
What'z up? (TV seriál)
1993 Konečně zazvonilo, nová třída (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)

Dokumentární

2004 Living in TV Land (TV seriál)

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace