foto

Ashley Tisdale

  • nar. 2.7.1985 (32 let)
    West Deal, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato americká herečka,zpěvačka a modelka se narodila ve West Deal v New Jersey (USA), 2.července 1985. Má jednu starší sestru Jen o které tvrdí, že je zároveň i její nejlepší kamarádka.Její rodiče jsou Lisa a Mike Tisdale. Kromě herectví se věnuje i hudbě. Zatím vydala jednu desku s názvem HEADSTRONG. Z této desky pocházejí hity jako HE SAID SHE SAID, SUDDENLY, NOT LIKE THAT. Zajímavostí o Ashley je, že už ve dvanácti letech zpívala pro prezidenta USA Billa Clintona.

Už od mala se objevovala v různých serialech, např. SEDMÉ NEBE, ČARODĚJKY, BEVERLY HILLS 90210, MALCOLM V NESNÁZÍCH. Před filmem HIGH SCHOOL MUSICAL, který jí proslavil, hrála v seriálu SUITE LIFE OF ZACK AND CODY,ve kterém její herecká kariera pokračovala i po natočení filmu HIGH SCHOOL MUSICAL. Zajímavé je,že v serialu SUIT LIFE OF ZACK AND CODY se objevily písničky z HIGH SCHOOL MUSICAL i se scenkami. Po tom,co se stala Ashley slavnou se jí další nabídky jen hrnuly. Natočila už např.PICTURE THIS a THEY CAME FROM UPSTAIRS. Právě v těchto dnech se natáčí HIGH SCHOOL MUSICAL 3, který bude mít u nás premieru v rozmezí prosince a ledna.

Michaela "figi6" K.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Charming
2016 Bláznivá noc
2014 Birds of Paradise
Kdo věří na lásku
Phineas a Ferb: Noc oživlých lékárníků (TV film)
Phineas a Ferb: Star Wars (TV film)
2013 Phineas a Ferb: Mise Marvel (TV film)
Saving Santa
Scary Movie 5
2012 Before We Made It (TV film)
2011 Phineas a Ferb v paralelním vesmíru (TV film)
Sharpay a její báječné dobrodružství (TV film)
2009 Příšerky z podkroví
2008 Muzikál ze střední 3: Maturitní ročník
Táta za všechny peníze
2007 Muzikál ze střední 2 (TV film)
2006 Muzikál ze střední (TV film)
2001 Donnie Darko
Nathan's Choice (TV film)
1998 Život brouka

TV seriály

2016 Skylanders Academy (TV seriál)
2015 Clipped (TV seriál)
Truth Be Told (TV seriál)
2014 Mladí a hladoví (TV seriál)
Pan kritik (TV seriál)
2013 Sabrina: Tajemství mladé čarodějnice (TV seriál)
Super Fun Night (TV seriál)
The Crazy Ones (TV seriál)
2012 Zákon gangu (TV seriál)
Stolen Huffy (S05E04)
Laying Pipe (S05E03)
2010 Superkočky (TV seriál)
Take Two with Phineas and Ferb (TV seriál)
Vychovávat Hope (TV seriál)
2007 Phineas & Ferb (TV seriál)
2006 Hannah Montana (TV seriál)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2002 George Lopez (TV seriál)
Kim Possible (TV seriál)
Still Standing (TV seriál)
2001 Kate Brasher (TV seriál)
S dětmi na krku (TV seriál)
2000 Bette (TV seriál)
Bostonská střední (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
Malcolm v nesnázích (TV seriál)
The Geena Davis Show (TV seriál)
1999 Amanda Show, The (TV seriál)
Druhá šance (TV seriál)
Movie Stars (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)
The Hughleys (TV seriál)
1997 Smart Guy (TV seriál)
1996 Sedmé nebe (TV seriál)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)

Dokumentární

2007 High School Musical: Koncert

TV pořady

2015 The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2014 2014 Young Hollywood Awards (TV pořad)
2013 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 (TV pořad)
2012 Nickelodeon Kids' Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2009 Teen Choice Awards 2009, The (TV pořad)
2008 MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
Disney Channel Games, The (TV pořad)
Macy's Thanksgiving Day Parade (TV pořad)
Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 Disney 411 (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace