Reklama

Reklama

Mendez je charizmatický riaditeľ malého cirkusu. Jedného večera navštívi lunapark. Tam sa stretáva s Willom, ktorý je nešťastný a zatrpknutý. Will sa po stretnutí s Mendezom rozhodne z lunaparku utiecť a pridať sa k Cirkusu Motýľ. (TV Lux)

Recenze (120)

habertek 

všechny recenze uživatele

To byla jedním slovem NÁDHERA!!! Jak někdo dovede do dvaceti minut vměstnat tolik lítosti, smutku, soucitu, odhodlání, laskavosti, dojetí, pospolitosti, hrdosti, životní energie, radosti......................................To člověk nevidí ani ve většině filmů trvajících 90 a víc minut! Normálně jsem se u toho rozbulel jako malá holka! Nemělo to sebemenší chybičku!!! ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Z "umělecké" stránky je ten film klasická americká slaďárna, podbarvená sentimentální hudbou jak ze svatby v tisícím díle jihomerické telenovely. I když narozdíl od telenovely nějaké to poučení skrývá, např. že je v jejich vlastním zájmu nepomáhat postiženým - oni dokážou vše sami. Jaksi z "lidské" stránky mě přístup toho hlavního herce ke svému osudu nechává chladným - stejně hodnotnou variantou mi přijde sebevražda, o kterou bych se nejspíš na jeho místě snažil já. ()

Reklama

lorette 

všechny recenze uživatele

Hranicami sme si my sami... Krátky 20 minútový film toho povie omnoho viac, než mnohé dvojhodinové trháky. Príbeh o ľuďoch, ktorí možno nemali žiadnu budúcnosť, môže byť inšpiráciou pre každého, kto si myslí, že nič výnimočné nedokáže. Že život je k nemu krutý a on sám, je len obeťou... bla bla bla! Nezáleží na tom či ste malí, či máte krivé nohy, alebo či tak ako Nick Vujcic žiadne nohy ani nemáte. Pokiaľ skutočne chcete niečo dokázať, hľadajte svoje prednosti a nerýpte sa vo svojich nedostatkoch. Veď aj prekrásny motýľ sa musel najprv vyvinúť zo škaredej larvy... (odporúčam tento kraťas :)) ()

Jayk19 

všechny recenze uživatele

Nádhera!!!Jenom trochu zamrzí komenty typu "no jo vidíte krypla,hrajou tam housle a hned dáváte pět hvězd"Ne já opravdu nedávám Pět hvězd z tohoto důvodu.Už jen charismatický zakladatel který otevře oči hlavnímu hrdinovi,ukáže mu že lidé z cirkusu měli taky svoje a navíc že čím těžší to má tím je větší triumf když se zmátoří.Že člověk je někdy outsiderem jenom proto že tomu sám věří.Možná tohle nebyl cíl tohoto snímku,možná jsem to viděl,možná jsem to vidět chtěl.Ale takový pocit z toho mám.Proto 5 a stojím si za ně.Jasný důkaz že někdo dokáže zfilmovat myšlenku v pár minutách,narozdíl od některých dvouhodinových rádoby "cíťáků" ve kterých myšlenka nakonec chybí ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

„Because you believe it.“ Něco neskutečného ve mně vyvolal tento na první pohled obyčejný kraťas a musím přiznat, že poprvé jsem měl na kahánku. Nečekal bych, že mě dvacetiminutová záležitost dokáže takhle uchvátit a prudce ve mně zvýšit pocit dobroty. Nick Vujicic je opravdový fenomén, před kterým je třeba se hluboce poklonit a rád bych jeho poselství šířil dál, alespoň prostřednictvím nepopsatelně pěkného filmíku. Popsat slovy to nejde, musí se to vidět. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • The Butterfly Circus vyhral v kategórii Najlepší krátky film na festivale Feel Good v Hollywoode (2010). Nick Vujicic (skutočný predstaviteľ Willa) dostal ocenenie za Najlepší herecký výkon v krátkom filme. (MikaelSVK)
  • Film je inspirovaný klipem Soul To Squeeze (1993) od Red Hot Chili Peppers. Ve filmu jsou vidět odkazy jako např. na jednom z prvních záběrů můžeme vidět maringotku, na které jsou postraně napsaná jména: Hans a Otto. Ve filmu můžeme vidět stejno jmenné postavy: Hans ( Eduardo Verástegui) principála cirkusu a Otto (Doug Jones) hadí muž. V klipu je taktéž vidět Ottův představitel D. Jones. Stejně tak jak ve filmu, i v klipu se objevuje jako hadí muž. Celé rozestavění cirkusu, vzhled maringotek a postav se dosti filmové adaptaci zjevně podobá. (HyenaSheep)
  • Krátkometrážny film videlo viac než 10 miliónov ľudí na celom svete, čo odštartovalo prípravu jeho celovečernej verzie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama