Reklama

Reklama

J. Edgar

  • USA J. Edgar (více)
Trailer 1
USA, 2011, 137 min

Režie:

Clint Eastwood

Scénář:

Dustin Lance Black

Kamera:

Tom Stern

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Armie Hammer, Naomi Watts, Josh Hamilton, Geoff Pierson, Cheryl Lawson, Kaitlyn Dever, Sadie Calvano, Judi Dench, Josh Lucas, Ed Westwick (více)
(další profese)

Skutečný příběh Johna Edgara Hoovera, zakladatele FBI, který této americké instituci vládl pevnou rukou téměř 40 let... Píše se rok 1919, prvním šéfem Edgara je na ministerstvu spravedlnosti Mitchel Palmer. Bojují spolu proti bolševikům. Komunisti v jednu noc nechali vybuchnout 8 bomb v domech senátorů, soudců a politiků, kteří proti komunistům bojovali. Palmer přežil jen náhodou. Když Edgar přijede na místo výbuchu, diví se, proč nikdo nesbírá důkazy, nepátrá po atentátníkovi a vezme vše do vlastních rukou. Vyšetřovatelé totiž neuložili mezi důkazy ani zbraň atentátníka, ani jeho krev, která se u domu našla. Jen tam všude uklidili. Nikdo si nevážil kriminologie, neexistovaly federální úřady ani FBI. Tento večer Edgarovi otevřel oči. Když mu bylo 24 let, pověřil ho ministr spravedlnosti Ston vedením nově vzniklého úřadu pro vyšetřování. Edgar byl přísný a vyhodil každého, kdo nebyl loajální, dost chytrý nebo fyzicky zdatný. Edgar začal jako první využívat pravomoci deportace, sbíral a katalogizoval informace o všech radikálech v zemi. Každý se bál jeho tajného sejfu s materiály. Později komunisty coby největší hrozbu státu vystřídali zloději, únosci a bankovní lupiči. Po roce 1932, kdy dojde k únosu dítěte slavného letce Lindberga, zakládá FBI vědecká pracoviště, získává právo zatýkat a nosit zbraň. (TV Nova)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Je vidět, že DiCaprio je opravdu jedinečný herec, který zahraje všechno. Ten film byl zajímavý pro mě a bavil mě.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Za roli J. Edgara Hoovera bych mu ho klidně i dal, myslím že by byl zcela zasloužený.. !

MSgirl

MSgirl (hodnocení, recenze)

Leonardo opět nezklamal,jeho herecký arzenál je zkrátka obdivuhodný,to se musí nechat

tedka už bych mu přála toho vytouženého Oscara 

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Inu, i přes nepříliš vysoké hodnocení tady sem očekával kvalitní podívanou a té se mi i dostalo. Film je to bezpochyby náročný na sledování, ale styl vyprávění na mě stejně jako samotný příběh a jeho prezentace neskutečně silně zapůsobily.. ! DiCaprio o5 nezklamal, stejně jako Eastwood coby režisér. Yop, ten film se mi fakt líbil - za krásných 5*.

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

Po shlédnutí musím říct, že je to dobrý film, který působí velmi autenticky.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

erased: A k tomu dva roky starý... to môže napadnúť len ľuďom v Intersonicu :D

Gwaihir

Gwaihir (hodnocení, recenze)

Podle mě je tedy Hoover u nás celkem dost známá postava. Alespoň pokud mohu soudit z lidí, které znám. Něco jiného samozřejmě je, kolik toho o něm vědí, ale i to jen nahrává tomu, aby se na to zašli podívat. Nehledě na to, že je pravda, že jména jako Eastwood a DiCaprio by určitě přilákala hodně lidí. A pokud jde o Hunger Games, tak o těch jsem taky nikdy neslyšel a teď, když o nich vím, tak mě ničím nezaujaly, abych na ně šel, ale to sem nepatří. Spíš mě mrzí, že do kin jde u nás kdejaká blbost, na rozdíl od některých skutečně dobrých filmů.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Jasně, ale to přece musel vědět hned a ne že nechá natisknotu plakáty, vystáví je v kinech, pak premiéru posune a pak uplně stáhne. Navíc do kin kolikrát táhnou i jména a ty tady jsou. 

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

MartinezZ: A kdo u nás zná Hunger Games??? :D Já o tom nikdy neslyšel, dokud se nezačaly objevovat všude plakáty a bilboardy...

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Ištván87: Slyšeli, ano, ale není to tak známá  a povědomá osoba, aby na ní šel někdo do kina na film. Ano, pár lidí by přišlo,ale místo toho se v kinech raději přidá další promítací termín Hunger Games.

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Kdepak... Lidi v Americe o Kajínkovi nikdy neslyšeli, ale většina lidí, co neposlouchá hip-hop, Justina Biebera nebo Lady Gaga, už někdy slyšela o Hooverovi... Ale je fakt, že možná našim jenom nadržuju...

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

MartinezZ: Podľa mňa jedno s druhým. Tú druhú možnosť by som ale upravil: Distribútor sa to snažil pozerať, ale nevydržal (ako ja) ... :) 

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Enšpígl: Možost: Protože film sám o sobě není žádným trhákem a film o nějakém Hooverovi je pro českého diváka to stejné, jako pro toho amerického film o Kájínkovi. Není to ani akčňák, ale životopisné drama a od toho všeho se fakt čekat výdělky nedají. Tak třeba proto.

A nebo je tu ještě ta možnost, že film distributor viděl, tak třeba i proto :D 

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

To vyhození z kinodistribuce je na hovno, fakt nechápu, proč se tak stalo :-(

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

moviefilm: Tak zkus dát ještě tu druhou polovinu filmu, ta je o poznání lepší a přímočařejší. Určitě ti vylepší dojem. :-)

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Ja sa Clintovi hlboko ospravedlňujem, ale film som nevydržal dopozerať. Skončil som po hodine a šiestich minútach. Neskutočne nudne prerozorávaný nudný príbeh, ktorý nemá čím zaujať. Iba tá výprava je pekná...

Mistickzz

Mistickzz (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Tak, tak :) A Eastwood je už starý mazák. Mslím, že filmy točí už len pre radosť a nie pre nejaké sošky a ocenenia. Ale Leo si zaslúžil minimálne nomináciu!

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Barva: Já to říkal. Výborné masky, skvěle vystihnutá dobová atmosféra,  Oscarový DiCaprio. Eastwood se nemá za co stydět.

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

moviefilm: Každý ne. Třeba takový Solomon Kane měl ze začátku 60% a ted má 65%.... a je ještě nekolik filmů.

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Beckett51: Ale ano. Každý film má na začiatku viac, ako po nejakej dobe...

Jandos

Jandos (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Vsak se podivej a udelej si obrazek sam. BluRay uz je venku 2 tydny. Jestli cekas na ceska kina tak to budes cekat hodne dlouho a mozna se nedockas vubec ....

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Jandos: Tak třeba Warrior si udržel těch 89%. Jinak nevím, nemůžu hodnotit, protože jsem ještě Edgara neviděl. Ale třeba Clintův Hereafter tady má 66% a mě úplně dostal, takže nemám důvod se na Hoovera netěšit.

Jandos

Jandos (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Kazdej film ma nazacatku (kdyz ma malo hodnoceni) mnohem vic nez kdyz to potom ohodnoti vic lidi .... A myslim ze cca 70% je relevantni hodnoceni, scenar byl fakt tragicky ....

Gary

Gary (hodnocení, recenze)

Satan: Souhlas a zklamání. Eastwood stíhá nudit v biografii jedné z nejšťavnatějších postav světové historie. Zase jedna průměrná, zpackaná a nenápaditá vzpomínačka. O maskách nemluvě...

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Ten film spíš neví kudy kam. Osobnost, která zažila 8 prezidentů a byla v čele FBI 40 let, prostě nejde postihnout ve dvouhodinovém filmu. Důležité historické okamžiky zmíněné jakoby mimoděk by mi nevadily, problém je v zobrazení Hooverova celého života. Gangsterské války, špióni, odposlechy...to všechno je zkratkovité, uspěchané. A z filmu si odnesete to, že Hoover je buzerant. 

matt85

matt85 (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Je to důsledek toho že je ten film nudný, nedrží pohromadě a ke konci ještě trapný... Leo je jediná světlá stránka filmu... nevím co se to s CLintem stalo... 

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Promiň, ptal ses co znamená 70%. Jen jsem osvětloval situaci.

ClintEastwood

ClintEastwood (hodnocení, recenze)

Satan: Teda ty seš chytrej jako rádio, spíš v knihovně, nebo co? Jde o to, že jsem tady dva dny nebyl a film měl 84%. Teď jen sedmdesát, ty inteligente.

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

ClintEastwood: Dvouciferné číslo. Symbol % poté značí jednu setinu celku...tedy sedmdesát setin celku.

Aluminium

Aluminium (hodnocení, recenze)

Škoda, že k nám do kina to nepríde, zašla by som si na to, aj keď som to už videla. Nečakala som, že ma to až tak chytí, totiž toto historické obdobie amerických dejín nemám veľmi rada. 

35 minúta si vyslúžila zdvihnuté obočie...bola taká...nečakaná vzhľadom na dostupné informácie (možný spoiler JFK a východonemecký komunista mali sex v suteréne domu v L.A), skoro ako paralelný vesmír. 

Satan

Satan (hodnocení, recenze)

Jandos: Já měl přesně opačný problém. Starý Hoover byl mnohem věrohodnější než mladý Hoover, ve kterém jsem viděl "jenom" DiCapria. Určitě doporučuju zhlédnout aspoň kvůli jedné věci - Nixonovi, který je tam asi 15 vteřin, ale hned po nich se stane největším badassem v celým filmu :D

PlastovyTV

PlastovyTV (hodnocení, recenze)

... iba ten da 5, kto pozna zivotopis J.E.H. historiu FBI ... ja som ich dal ... vynikajuci film

Související novinky

Sedmé Star Wars mají záporáka

Sedmé Star Wars mají záporáka

28.02.2014

Fanoušci Star Treku už dozajista zvládli vydýchat, že jim J. J. Abrams (Mission: Impossible III, Super 8) pláchl do předaleké galaxie. Star Wars: Epizoda VII se připravuje a sepisuje pěkných pár… (více)

Clint Eastwood – návrat k herectví?

Clint Eastwood – návrat k herectví?

08.10.2011

Tvrdil, že Gran Torino je poslední film, ve kterém se objevil před kamerou a už bude stát výhradně za ní. Jenže muzikál A Star Is Born, který hodlal natočit po eposu o vzniku FBI J. Edgar, byl… (více)

Hledá se Deppův pistolnický parťák

Hledá se Deppův pistolnický parťák

29.04.2011

Adaptaci nadpřirozeného westernu The Lone Ranger (kdysi dávno rozhlasový seriál, později komiks, pak televize) chtěl Jerry Bruckheimer původně uvést už letos v květnu. Studio Disney si ale duplo a… (více)

Eastwood režíruje Beyoncé?

Eastwood režíruje Beyoncé?

24.01.2011

Navíc v muzikálu, konkrétně ve čtvrté filmové verzi slavného A Star is Born? Zní to jako absolutní šílenství, ale Clint má poslední dobou žánrové tanečky rád a k hudbě má taky vztah – konec konců pro… (více)

Reklama

Reklama