Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (720)

Flego 

všechny recenze uživatele

Túto sériu som naposledy zatracoval. Beriem to späť, a hoci používa stále rovnaké metódy, je oveľa zábavnejší ako predchádzajúci diel. V úvode je ako inak zrýchleným spôsobom predstavený ansábl a potom príde k samotnému príbehu. Azda len mohol mať viacej priestoru Scratt ( dlhšia minutáž by vôbec nevadila ). Je to rýchle, občas smiešne a niekedy veľmi zábavné. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že doba ľadová sa záčina pomaly prepadať ako zem pod nohami hlavných hrdinov. Opakovaný katastrofický scenár, nostalgicky známe rodinné puto a večné súboje mamuta Mannyho sa stavajú stále viac všednými bez kúsku inovácie. Ani zmena nepriateľských dinosaurov z predošlej časti na nesympatického opičiaka nepriniesla filmu oslňujúce oživenie. Stále menší bol u mňa aj ohlas pri vtipných momentoch, keď par krát akoby vtipnosť úplne zamrzla a tomu čo malo pôsobiť vtipne som sa vôbec nezasmial. Napriek tomu si film zachoval dynamicky a akčný spád, ktorý dobre podporili malý škrečkovia parodický vedený Williamom Wallacom. Prikláňam sa teda k 50%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokázalo se, že nemám moc velkou fantazii. Protože takhle otravný, zbytečný, nezábavný, hloupý (i na poměry animáků) a celkově nepromyšlený film bych ani neřekl, že může vzniknout. Doba ledová 4 jako její souputníci doufá, že jí nekvalitu odpustíme, protože "je to jenom animák". Copak animáky nemůžou být kvalitní? I ty dvě hvězdy, co dávám, jsou možná moc. Humor je založený na těch nejprimitivnějších a nejvíce zrecyklovaných ˇfórechˇ (95 % tkví v tom, že do sebe postavy narážejí), originalita neexistuje, není tu jediný náznak zajímavého nápadu nebo i jen nového kontextu pro starý vtip. Maximální vaření z vody pro ty nejméně "náročné diváky", jak se tak říká. 30 % ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Čím větší reklama tím slabší příběh a to u čtvrtého pokrčování určitě platí. Měl jsem možnost vidět 3D a díky tomu si film zaslouží lepší hodnocení, ale moc velké využití se nekonalo. Nebýt přidání kamaráda Broskvičky a Sidovy babičky bylo by zaděláno na pořádnou nudu. Hlášky jsou geniální, ale jinak jsem se extra nebavil, piráti mi moc nesedli. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že kvalita dílů tolik klesá, spíše se tohoto typu humoru člověk rychle přejí. Několikrát jsem se upřímně zasmála, ale byly tu i chvíle, kdy mi bylo částečně trapně. Především ve scénách s "Broskvičkou", tahle dějová část splňovala prostě všechna klišé a tvůrci ji snad okoukali odněkud z Hanny Montany. S pirátskou písničkou je to podobné. Zkrátka nesnáším, když se ve filmech zpívá. A když to dělají zvířata, je to o to horší. Jinak to bylo fajn. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Když se Sidova (John Leguizamo) babička (Wanda Sykes) jde vykoupat do moře a říká: "Ani nápad, nekoupala jsem se už desítky let," okolo ní jsou vidět umírající ryby a barevná skvrna. Ovšem v následující scéně, kdy pro ni hodí Manny (Ray Romano) Sida, zde žádná skvrna ani umírající ryby nejsou. (TheStitch630)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. června 2012 na CineEurope v Barceloně (Španělsko). (BMW12)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama