Reklama

Reklama

Sergej je mladík z kmene sibiřských pastevců. Má za úkol přes zimu hlídat stádo sobů, na nichž závisí život celého klanu. Jednoho dne objeví poblíž vlčici s mláďaty, a navzdory zažitým pravidlům se rozhodne šelmy ušetřit. Postupně si vlčí rodinu oblíbí - bude ale muset vyřešit problém, jak ji ochránit před ostatními lidmi, kteří by s ní rozhodně neměli žádné slitování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Džótí 

všechny recenze uživatele

Uklidňující film, který mě vtáhl do své přírodní a rodinné atmosféry. Při tomhle filmu se mi oživily mé ideály z dětství - život v přírodě se zvířaty a v rodinném kruhu. :-) Pohoda jazz. Navíc při sledování v teplé vaně... která ovšem za 102 minut vychladla a při sledování mrazivé krajiny běhal mráz skutečně po zádech. :-) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

pro milovníky přírody, filmů o indiánech a dokumentárních filmů je to nejspíš ten pravý snímek. Kamera je uchvacujíci hlavně při záběrech na krajinu, která je divoká a nespoutaná. Krásné scenérie však nejsou všechno a když se zaměřím na děj, tak je dost slabý a nenáročný na divákovu pozornost. Takže odpočinkový film a ideální k žehlení, či pletení, aspoň v něm uvidíte hezké vzory pro jelínky na svetr ;-) ()

Reklama

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Trochu naivní a spíše pohádkový příběh o vztahu člověka a vlka, který nikdy nebude jako vztah člověka a psa. A zde je vidět jak to vypadá, když se člověk v tomto vztahu pokusí něco měnit, příroda si nedá poroučet... Místy vás snad příběh dojme a chytne za srdce, ale zcela určitě vás vtáhne do děje krásná a divoká příroda Sibiře dokreslená podmanivou hudbou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady filmov, ktorý si myslí, že rozumie zvieratám, hlavne teda divokým zvieratám. V tomto prípade sa jedná o vlkov. Aj keď nie všetko je zlé, viacmenej sa jedná o typické klišé, kde sa zvieratám vnucujú ľudské emócie a ľudské zmýšľanie. Inak sa jedná o príjemný naturálny film v lone prekrásnej prírody, tisícky kilometrov od civilizácie, kde aj zajtra bude život vyzerať rovnako ako dnes. Spolu s človekom pobýva aj tak nádherné zviera, akým je vlk. Aj spracovanie je ok - výnimočná je hlavne práca so zvieratami, samozrejme, keď si odmyslím trochu toporné herecké výkony a slabší rozťahaný záver. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Jeste budu premyslet, ale uz ted mohu zodpovedne rici, ze je to film po vsech strankach krasny...Tak nakonec po zrale uvaze snizuji o jednu hvezdu, nebot posledni tretina filmu uz byla scenaristicky trsku "detska"...ale i tak to urcite stoji za podivani. Minimalne uvidite opravdu nadhernou prirodu. :-) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Vzhledem k tomu že film je natočen ve francouzštině, byli do hlavních rolí obsazeni Francouzi původem z jihovýchodní Asie. Ve vedlejších rolích se však objeví i několik skutečných členů sibiřského národa Evenků. (Raztubyl)
  • Vznikl i dokument Nespoutaní vlci (2011) mapujcí cvičení vlků a zákulisí natáčení scén s nimi pro tento film. (JohnyTT)

Reklama

Reklama