Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zahořklý voják O’Meara (Rod Steiger) není schopen přijmout porážku milovaného Jihu a záhy po skončení občanské války odchází na západ, směrem k původním obyvatelům, kteří stejně jako on nerespektují vládu USA. „Letící šíp je epický western, v němž nepotkáte kovboje, zloděje dobytka, zkorumpované šerify ani pohledné učitelky,“ řekl Fuller o filmu, který inspiroval Costnerův Tanec s vlky. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (13)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný western, který bych však nedoporučoval divákům, kteří mají v rámci tohoto žánru jen základní "divácké vzdělání", tzn. viděli snad jen Leonovu dolarovou trilogii, Tenkrát na západě a Sedm statečných, příp. vinnetouovky. :) Letící šíp je dle mého názoru záležitostí pro skalní fanoušky westernů. Námět příběhu je zajímavý, zpracování není z nejhorších a výsledek tedy dokáže potěšit. Sám si umím představit, že bych si Fullerův film ve vzdálenější budoucnosti ještě zopakoval. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Slabý western, kde hlavní hrdina mění strany častěji než koně, je sice plus že zvítězí indiáni vedení Bronsonem, ale i tak se nijak oslnivý děj nedostavil. Řekněte mi někdo, kde v té vyprahlé pustině sehnali ty stromy na stavbu opevnění tábora. Jinak je zajímavé podívat se na Steigera s vlasy a Bronsona v době kdy evidentně intenzivně posiloval. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jeden dosti starý western s klasickou tehdejší průpravou. Staré dobré časy. Pánové Steiger a Bronson na počátcích svých hvězdných kariér před kamerou. Film o muži, který v neklidných dobách Občanské války ranou osudu a zlověstného "šípového běhu", kterým si krutě hrají indiánští válečnící s bílými zajatci, se ocitne v indiánském táboře a je jeho obyvateli vlídně přijat do svých řad také proto, že si jej za muže vyhlédne indiánská žena. Ovšem vše se komplikuje, když do kraje přijíždí pluk "Seveřanů" k podpisu nové smlouvy indiánů s americkou vládou stran půdního vyrovnání aj... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Podobnosť s Tancom s vlkmi tam naozaj je, film má prvky, ktoré výrazne predstihli dobu, ale vojak Roda Steigera je skôr nesympatická postava, naivný nevzdelaný "sedlák" zaseknutý vo svojich predsudkoch. Film kazí najmä to, že končí práve vo chvíli, keď získa zaujímavejší epický rozmach a tvorcovia to ukončia slovami "každý nech si dopíše koniec príbehu sám", pričom tam malo skôr byť "prešvihli sme rozpočet a natáčací plán a ušiel nám scenárista, tak čau". ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

V "Letícím šípu" (lépe snad něco jako "Šípový běh") Fuller málo přesvědčivý a soudržný příběh vytvaroval do osobitého, plnokrevného a šlachovitého proindiánského westernu. Nad obsazením Steigera někteří kritici vrtěli hlavou, já mu jeho postavu věřil; Bronson a Montielová se pinoží na opačném konci herecké řady. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 25. července 1957 v Los Angeles. (ČSFD)
  • První film, ve kterém byly použity prskavky simulující reálnější výstřely z pušek. (Mirokukii)

Reklama

Reklama