Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

raimi 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě Procitnutí takhle sejme. Donedávna jsem o něm ani nevěděl. Byla to pro mě jedna z těch mnoha generických duchařin, kterých se v tý době objevily mraky, a úplně mně proplula pod radarem. Jenže teď jsem objevil Stephena Volka. Britskýho hororovýho scénáristu, kterej má na triku osmdesátkovou podivnost Gothic a Friedkinovu Chůvu. Já ho teda začal registrovat až teď, když mně udělal radost kanadským Polibkem a stylovým Oktanovým kultem. Navíc taky napsal kultovní televizák Ghostwatch a populární sérii Afterlife. Moc pěkný portfolio, řekl bych. Standardní kvalita udržovaná přes třicet let, to neumí každej. Takže jsem si sehnal i Procitnutí, nenechal se odradit totálně podstřeleným hodnocením a šel do toho. A film mě naprosto pohltil. Ze začátku jsem byl nedůvěřivej, ale Volk je suverénní tvůrce, a Murphy jako režisér odvedl špičkovou práci. Na to, že je film poměrně delší, tak mu nikdy nespadne řetěz, ba co víc, ke konci pekelně graduje a já napětím ani nedýchal. Herci jsou skvostní, charaktery a jejich motivace uvěřitelný, atmosféra perfektní, kamera úchvatná a hudba víc než výborná. Tohle se zkrátka povedlo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočená britská duchařina. Atmosféry a mrazení v zádech je tu opravdu dost. Awakening není tak úplně klasický horror, přece jen už ten název ukazuje na drama. Bavilo mě hádat, kdo vlastně za vším stojí. No nakonec to nebylo nic překvapujícího. A i když ze strany zápletky film občas pokulhává, celkové zpracování rozhodně stojí za to. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

SLUNÉČKO, SLUNÉČKO, DOMŮ SPĚCHEJ. DOMEČEK SVŮJ SEŽEHNOUT NENECHEJ. ZAHYNULA MLÁĎÁTKA TVÁ, JEN JEDNO TĚ TAM ČEKÁ..... /// Rok 1921. Lovci duchů maj žně. Většinu ovšem místo strašidel straší Florence a její metody (takovej Johny Deep v sukních? – bez Burtonovskejch udělátek - samozřejmě...). Samý prdelky, ale co když se objeví nějakej pravej? Starý sídlo, chlapecká škola a klučina, co chce bejt (už několik let) na každý fotce. Film začne ,,vonět“ krásnou duchařskou atmoškou, vzdělaná Florence je tak...tak.... no že i duchové ji musej nenávidět, začíná noc a po chodbách se začíná potulovat tolik věcí (lidí). NEMĚLA BY SIS DÁT POZOR SPÍŠ NA TY ŽIVÝ? Zamkněte barák....jde do tuhýho! Husina vobčas proběhne, tempo je sympaťácký, ale pak se to tak nějak posere, tempo uvadá a rozuzlení (byť vyloženě nezklame) ničím neohromí. Škoda. Už jsem se těšil, že začnu vidět svoje vlastní duchy! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem na chlapečky. 2.) Jsem na chlapečky a na BBC. 3.) Thx za titule ,,Doublejo“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Škoda, film mal na začiatku našliapnuté na poriadny hororový kúsok. Hlavne svojím príbehom. Ale ako sa to všetko prehĺbilo do druhej polovice filmu, tak som sa začal mierne nudiť. Sem-tam bola nejaká dobrá scéna s mrazivou atmosférou, ale bolo ich strašne málo. Niečo tam bolo z El Orfanato, niečo z El Espinazo del Diablo, ale k týmto filmom sa The Awakening priblížil len z časti. Podľa mňa by ani neuškodilo, kebyže koniec príde o niečo skôr. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že film budu srovnávat jako ostatní k Ti druzí a ono se není čemu moc divit on je ten film poměrně podobnej. Teda jen s tím rozdílem že má daleko horší atmosféru. Zaujal mě příběh který je sice pomalý ale svůj účel plní a moc nenudí. A rekvizity ve filmu jsou parádní a na detaily je brán velký zřetel. Co naopak bylo horší byly herci u kterých jsem neviděl ani snahu hrát. Jedná se o průměrný film který celkem překvapil ale nemám nutkání ho vidět znova. Ale mezi tima duchařinama co v poslední době je k vidění je to jednoznačně nadprůměr. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama