Reklama

Reklama

Střelená komedie nabitá létem, tak charakterizují tvůrci celovečerní komedii WesternStory. Díky ní se do českého filmu vrací oblíbený žánr westernu a romantika divokého západu. Kolty proklatě nízko, stetsony vražené do čela, kankán v zakouřeném saloonu a dokonce ani legendární Vinnetou a Old Shatterhand nechybí ve filmu, který má v kinech premiéru v polovině května. To, že půjde především o zábavu, naznačuje i jedna z hlavních postav filmu v podání Petra Vondráčka. Jeho kovboj a hlavní frajer WesternStory má téměř celý film obě ruce v gypsu.
Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda, švihák a frajer Presley, si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také, že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já bych Westernstory tak úplně nezatracoval. Sice je pravda, že režisér obdivuhodně ignoroval snad každou možnost k vytvoření jakéhokoliv parodického momentu (třeba příjezd lokálky na nádraží si o citaci Tenkrát na Západě vyloženě říkal), že scénář není nijak třeskutě vtipný (a i jinak je dost odbytý) a že většina herců jsou spíše "herci", jenže já si u toho opravdu odpočinul. Navíc se mi líbila hudba i přepůvabná Veronika Kubařová. Průměr, ale neškodný. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Já vám ještě ukážu, kdo je tady Vinnetou. 1) Výše uvedená hláška vyčerpala příděl vtipu za celý film. 2) 26tiletý Matouš Ruml vyčerpal příděl sexy herců. Ani 47letý Mário Kubec nevypadá zle, i když to už není frajer z Chlapců a chlapů. Jindy přitažlivý 35letý Petr Vondráček vyměnil svůj sexappeal za pochybné tajtrdlíkování. Moje oblíbená 26letá Kristýna Leichtová se snažila. 3) Jestli jsem se v průběhu filmu chvilkami zabýval i myšlenkou na dvě hvězdičky, beztvarý konec mě ujistil v tom, že jedna je více než dost. ()

Reklama

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečné westernové městečko a dění v něm. Komedie s kapkou estrády, sitkomu a grotesky, které vůbec, ale vůbec nebaví. Čím to? Z obrazu tkví ohromná televíznost a ponurá jednoduchost. Patetické šaškárny a přehrávání některých zúčastněných spíše budí úsměv nad trapností vzniklého spektáplu. Spíše to vypadá jako jedno veliké divadýlko, které na plátnech kin nemělo co dělat. Nepochopil jsem, co chtěli tímto snímkem tvůrci vyjádřit. Inu, řekl bych, že je to bohužel veliké šlápnutí vedle. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když si při sledování filmu říkáte, co by z něj asi dokázal vydolovat Zdeněk Troška, tak je něco hodně špatně. WESTERNSTORY není tak okázale bolestivě trapné jako jeho trajler, je to spíš mile naivní amatérsko-(scénář, režie)-profi (kamera, herci) guláš v exotickém prostředí a jelikož mě vyloženě nenudilo ani nevytočilo, budu shovívavý. Sice je mimořádně nefilmové (kameraman se snaží, ale filmově debutující divadelní scenárista a rejža v jedné osobě ho vydatně sabotuje) a pozoruhodně nevtipné, což mi ale oboje vadilo méně než bych čekal. I když určité zklamání z toho, že to není tak špatné, až je to k popukání, tu bylo. ()

Víteček odpad!

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že jde o profil nesprávného filmu, protože žánr v nejmenším nesedí k filmu, který jsem shlédl. Je to jedna dlouhá reklama na ono westernové městečko, ale nedobrá. Vše špatně. Product Placement (kdo to kdy viděl, dát sponzory filmu na úplný začátek), scénář, mnozí herci a hlavně úplně tragická režie. Je rozhodně lepší pustit si nějakého Wooda nebo jiný brak dělaný s láskou, než tenhle škvár. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve westernovém městečku Boskovice u Brna. (M.B)
  • Několik let před začátkem samotného filmování byla ve westernovém městečku Boskovice natočena ukázka se záměrem přilákat sponzory a získat prostředky. Jeden z hlavních protagonistů Mário Kubec se do dobového místa natolik zahleděl, že se stalo jeho novým bydlištěm. V Boskovicích si našel i práci, se kterou shodou okolností skončil současně se závěrem natáčení. (oje)

Reklama

Reklama