Reklama

Reklama

Střelená komedie nabitá létem, tak charakterizují tvůrci celovečerní komedii WesternStory. Díky ní se do českého filmu vrací oblíbený žánr westernu a romantika divokého západu. Kolty proklatě nízko, stetsony vražené do čela, kankán v zakouřeném saloonu a dokonce ani legendární Vinnetou a Old Shatterhand nechybí ve filmu, který má v kinech premiéru v polovině května. To, že půjde především o zábavu, naznačuje i jedna z hlavních postav filmu v podání Petra Vondráčka. Jeho kovboj a hlavní frajer WesternStory má téměř celý film obě ruce v gypsu.
Fenomén Wild West Show založil legendární Buffalo Bill v roce 1883. Představení z divokého západu na novou sezónu připravuje i westernové město v Boskovicích, hlavní hvězda, švihák a frajer Presley, si ale během zkoušky zlomí hned obě ruce. Zaskočit musí populární herec z Prahy. Ten velmi rychle zjistí, že házet tomahavk v plné jízdě není taková legrace jako v televizi a že celý soubor a obyvatelé města western nehrají, ale že ho žijí. A také, že z úsměvu místní krásky se může zamotat hlava. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

waits odpad!

všechny recenze uživatele

Průměrný divák v obyčejném českém maloměstě si v televizním programu přečetl rozhovor s proucentem Kořínkem, který se v rozhovoru pochlubil, že natočil střelenou komedii pro celou rodinu s nevídaně bohatým hereckým obsazením a protože z časopisu Aha už ví, že že režisér Pešek napsal vyloženě komediální scénář a že v něm zazářili moravšti herci (považte, Mario Kubec se na roli připravoval tři roky a bude tam na koni cválat!), zavolá Karlovi, že dneska veče na pivo nejde, protože dávaj něco jak Limonádovýho Džoua. I nenáročný divák (i já jsem v této filmařsky vděčné skupince potenciálních troubů) má ovšem svá minimální očekávání. V půlce filmu se začne neklidně vrtět, pivo pokládá nervozně vedle stolku a po konci filmu se jeho ústa formulují do výkřiku, který odkoukal z raných Willisových filmů. What´s the fuck!?? Ale nakonec skončil vecčer vesele. Někdo se ještě přidal ke Karlovi a táhnul to až do rána a já jsem zjistil, že státá nakonec grant na tenhle výrobek nedal ani korunu. A protože nejsem z Boskovic, které se finančně účastnilo, jsem v klidu. ()

MickeyStuma odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečné westernové městečko a dění v něm. Komedie s kapkou estrády, sitkomu a grotesky, které vůbec, ale vůbec nebaví. Čím to? Z obrazu tkví ohromná televíznost a ponurá jednoduchost. Patetické šaškárny a přehrávání některých zúčastněných spíše budí úsměv nad trapností vzniklého spektáplu. Spíše to vypadá jako jedno veliké divadýlko, které na plátnech kin nemělo co dělat. Nepochopil jsem, co chtěli tímto snímkem tvůrci vyjádřit. Inu, řekl bych, že je to bohužel veliké šlápnutí vedle. ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Na Moravě, poblíž Boskovic, žije skupina polodementních a dementních lidí, kteří si hrají na indiány a kovboje. K nim se připojuje známý herec z Prahy. Ten se postupně s ostaními sžívá, degeneruje, a získává si respekt mužské části a srdce, a nejen to, u žen, povětšinou lehčích. Co dodat... Snad je to že nejnesitelnějším z ,,herců" je Mario Kubec, a to rozhodně není dobré doporučení. Opravdu moc nechápu, kdo mohl tak něco takovýho dát peníze. Předpokládám, že to měla být reklama na westernové městečko, ale po zhlédnutí oprvadu nevim, kdo by tam po tomhle chtěl jet. Možná zjistit jestli tam opravdu žijí takoví kreténi, jak ukazuje film. Je to opravdu děs.1,5/10 ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Tento snímek be se dal krátce popsat, jako hodinu a půl dlouhá tříštivá bolest hlavy. Je to neskutečně otravný, nevtipný a stupidní film. Děj není originální a vůbec není zajímavý, dialogy nejsou ničím zajímvé, ve scénách se vždy řekne jen to, co posune děj dopředu, žádné zajímavé konverzace, které by nějak charakterizovaly postavy, nic. Film si navíc myslí, že je hrozně vtipný, ale upřímně jsem se zasmál jen třikrát, spousta humoru se točí kolem sexu a takový humor já prostě nejsem schopný vystát. Herecké výkony byly většinou hrozně přehrané, ale dva konkrétní se mi docela líbily. Prezentace nebyla špatná, ale bylo tam spousta zvláštních záběrů a střihů. Hudba byla kýčovitá a otravná. 2/10 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, až taková tragédie to není. Je pravda, že je to klasická "troškovina" se vším tím trapným klíšé, ale nadruhou stranu je Westernstory příjemným oddychem. Pohoda, žádný stres, žádné napětí jen čirá nefalšovaná hloupoučká zábava. Nenudil jsem se a to je u tohoto druhu filmu jediné kritérium. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve westernovém městečku Boskovice u Brna. (M.B)
  • Několik let před začátkem samotného filmování byla ve westernovém městečku Boskovice natočena ukázka se záměrem přilákat sponzory a získat prostředky. Jeden z hlavních protagonistů Mário Kubec se do dobového místa natolik zahleděl, že se stalo jeho novým bydlištěm. V Boskovicích si našel i práci, se kterou shodou okolností skončil současně se závěrem natáčení. (oje)

Reklama

Reklama