Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné pozitívum na filme sú nádherné podmorské zábery. Ale to som si mohol rovno pustiť nejaký dokument, zabavil by som sa viac a aspoň by som k tomu dostal odbornejší výklad. Nebola tu vôbec žiadna atmosféra, ani hudba, ktorá by ju podporila. Preto som sa skoro unudil k smrti. To je rozdiel medzi touto sračkou a napr. Zradnou hlbočinou (1999) alebo Čeľusťami, kde napätie fungovalo tak ako fungovať má. Útoky žralokov boli robené poväčšine v absolútnej tme, kde človek nielenže nevidí žraloka, ale ani ich obete, len sem-tam sa mihne ruka alebo noha v neopréne. To aby sa ušetrilo? To už radšej tento film nemal vôbec vzniknúť, natočiť sračku za čo najmenej peňazí a pritom si myslieť, že bude mať úspech, lebo vo vode pláva pár žralokov a hrá tam Hajlí Berí je teda riadna trápnosť hraničiaca až s drzosťou. Strata času. Stockwell je zlodej, okradol ma o čas. 20/100 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som to oveľa horšie po tých recenziách, ale nakoniec ma to bavilo. Nie je to zbytočne akčne a ani digitálne, ale drží si to skôr reálny ton a aj žraloky sú reálne natočene (až na pár útokov). Príbeh v pohode, postavy aj herci fajn, akurát by to chcelo trošku väčšie tempo lebo uprostred sa moc toho nedeje, no záverečná pol hodinka je super. Budem plávať proti prúdu. Ja som spokojný. 65% - 3* ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

I na televizní inscenaci jde o neuvěřitelně předvídatelný film bez alespoň špetky náznaku, že by to neměla být taková nuda, jaká to ve skutečnosti je. Halle na Direct-To-DVD nedává tedy vůbec žádnou předzvěst obnovy kariéry. Film jem viděl, aniž bych o něm něco předtím věděl, takže standardní klišoidní zápletka typu "Mají co chtěli, tak o čem to je" je jasná od tak páté minuty filmu. ~ Hodnocení filmu: Zbytečný film. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a tak začnem s tým, že je to naozaj pekne natočené - pekná kamera, farebné filtre a podobne. Príliš prestrelená ukecaná stopáž (takmer 2 hodiny!!!) s minimom žralokov však už má od nadšenia príliš ďaleko. Absencia akejkoľvek hudby (v Čeľustiach robí 90% atmosféry) pri tzv. hustých scénach so žralokmi atmosfére vôbec nepomáha a tak je pre tento film slovo napatie úplne cudzie. Vadili mi aj použité a pre žraločích fanatikov dobre známe zábery žralokov z rôznych prírodopisných filmov (našťastie má film aj pár vlastných). Takže milovníkom žralokov film odporúčam (zas tak veľa sa ich neurodí), ale ľudia hľadajúci dobrú atmosféru búdú len znudení a otrávení. P.S.: Tá nočná scéna s hľadačmi pokladov (či čo to bolo) mala byť akože čo? pokus o Čeluste? Veľmi vtipné :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Polodokumentární snímek sází na báječné podmořské záběry s nádhernými žraloky, a tak milovníkům přírodovědných snímků nevadí, že plnohodnotný příběh jaksi chybí. Úchvatné scenérie s pralesem chaluh, mezi nimiž se prohánějí tuleni, pableskující paprsky jak ohnivé šípy protínají tmavnoucí hlubiny a hejno delfínů dovádí těsně pod hladinou. Scény se žraloky jsou naprosto úchvatné. A samozřejmě dojde i na krvavé útoky! Místy zbytečně upindané, závěr má ale atmosféru i patřičné napětí. Krom čistě žraločích filmů jsem si vybavil Otevřené moře. Hvězdy tak dostávají příroda, kamera, hudba a žraloci. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama