Reklama

Reklama

Hurá do Afriky!

  • Německo Konferenz der Tiere (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Afrika je pro divoká zvířata prostě ráj na Zemi. Surikata Billy je bezstarostný snílek s hlavou v oblacích. Spolu s vegetariánským lvem Socratem rádi lelkují a dělají si legraci z ostatních zvířat. Ale Afrika čeká nové hosty a bezstarostné časy se mění. Na utržené ledové kře tam pluje lední medvědice Sushi. A kvůli požárům v Austrálii hledají nový domov i klokan Toby a tasmánský čert Smiley. Do vysněného světa najednou míří spousta nespokojených zvířátek, která touží po lepším životě. Africkou deltu Okavango čekají velké změny. K tomu všemu nepřišla voda, která každý rok mění poušť v zelenou kvetoucí oázu. Zdá se, že v tom mají prsty lidé! Billy, Socrates a ostatní zvířátka se vydávají na nebezpečnou výpravu. Na cestě je čeká spousta dobrodružství a legrace, ale hlavně musí najít vodu, aby zachránili svůj svět… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Když se nad tím tak zamyslím, jedná se vlastně o takovou 90 minutovou reklamu na ochranu přírody a zvířat (včetně jejich práv) s občasný sklony pro propagaci vegetariánství včetně upozorněním na globální oteplování a označení lidské rasy za bestie. Opravdu je tohle všechno vhodné pro ty nejmenší? Myslím, že názor si mohou udělat později sami a neměly by být ovlivňovány tímto paskvilem. Jen pro informaci, nejsem zaujatý vůči výše uvedeným aktivitám, pouze mě vytáčí, jak okatě to těm dětem cpou. Když se přes to přenesu a budu hodnotit jen filmovou stránku, je to stejná katastrofa. Jsem si vědom, že jde o film pro děti a příběh jednoduchý jako facka by až tolik nevadil, proč to ale není ani trošku vtipné? Nechutný fekální humor ve formě prdění představuje asi tak jedinou věc, které se mladší obecenstvo zasměje. Problém je v tom, že se neustále opakuje a to bez sebemenší invence, tudíž to i toho nevětšího smíška ihned omrzí. Celá komediální složka tedy stojí na dvou, třech prdech, což je na 90 minutový animák naprostá bída. Animace až tak špatná není, ale ve srovnání s moderními animáky neobstojí a co se mi tu opravdu nelíbilo je voda. I přesto to z vizuálního hlediska s přimhouřením oka docela jde a pěkná je i hudba, což je hlavní důvod, proč neuděluji nejnižší hodnocení. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Pre mňa obrovské prekvapenie. Vôbec som nečakal, že by ma niečo iné mohlo zaujať ako dlhodobo známe značky Pixar, Dreamworks alebo Disney. Niekto tu píše o nepeknej animácií, ale s tým naprosto nesúhlasím. Čo sa týka Afriky tak po Lion King určite najlepšia vec. Madagaskar a pod. sa môžu ísť vysrať so svojím trápnym príbehom. Tento mal silnú myšlienku, ktorá ma dokonale oslovila. Skôr by som povedal, že animovane bolo vyprozprávané to, ako ľudia devasticky ničia všetko živé. A tu v 93 minútach sa im to spočítalo. Začiatok príbehu surikaty Billyho bol možno nudný, ale po čase a jeho cesta za hľadaním H2O som sa začal baviť. Možno aj to, že to nebolo otrepané americké cliché plné blbých spevov, ale iné a možno aj drsné. My v Európe sa s tým tak nesereme ako američania, ktorý všade vidia, len ten svoj ropou zasraný dolár. ()

Reklama

Diabloxxl odpad!

všechny recenze uživatele

Najúbohejší animák aký sa vôbec dá vyprodukovať... Vykreslenie a správanie postáv, hlášky a sprosý príbeh co absolútne zle a čiastočne skreslene ale hlavne prehnane ukazuje ľudske správanie a to najmä na začiatku je toho nahustené jedno na druhé. Grafické spracovanie bolo tiež dosť pod priemerom. V priebehu celého filmu sa mi chcelo zvracať a pozeral som to len z donútenia až do konca iba RAZ som sa usmial cez celý film. I dont want live on this planet anymore... 2% ()

someone 

všechny recenze uživatele

No tak to bylo dílo!! Sice jsem si předem přečetl zdejší komentáře, ale prostě mi nedalo, abych se na to nepodíval - no budu si muset tu jedenapůl hodinu života napracovat někde jinde... Jak bych to teda shrnul? Bacha, přijde SPOILER:" Nuda, nudaaaa..... nuda... nuda.. nuddaaaaaaaaa.......????......nudaaaaaa...nudanudanudanudanuda......nuuuuudaaaaa.... WTF???!!!...nuda....nudaaaa.....nudaaaaa.....KONEC!".... konec SPOLIERu. Doufám, že i když jsem zde podrobně rozepsal děj filmu, ostatní to určitě neodradí od jeho shledování, neboť ponaučení, které si z něj odnesete, není k zahození. Tak například já už vím následující: 1. Namol opilá a spící DVOUČLENNÁ posádka kupodivu NEDOKÁŽE řídit obří ropný tanker.... 2. Nejčastější příčinnou požárů v Austrálii jsou motorkáři!... 3. Koaly, klokani a WTF to bylo za zvíře??! (nejspíš Taz) nepřežijou bez nápojů z plechovky.... 4. Kdokoliv si může postavit přehradu kdekoliv a za jakýmkoliv účelem (třeba kvůli hotelu v přírodní rezervaci - no LOL:-)))....5. Lvi malé děti nežerou (i když jim strčí hlavu do klece), protože jsou to vegetariáni! Proto malé děti HURÁ DO AFRIKY!! :-))) Fakt už toho bylo dost a nikdy více!! Jedna hvězda za "obojživelnou" surikatu... ()

Hightower odpad!

všechny recenze uživatele

Co od tohoto snímku čekat? Když se dívám na animáky, vím, že musím snížit mozkvou aktivitu na minimum. Ale tady to nešlo! Bylo to až moc postavený na hlavu. Nevím, co tvůrci od snímku očekávali, ale doufám, že neměli na mysli výchovný efekt, anebo snad pobavit. Chtěli-li předat těm nejmenším jisté poselství, pak by měli uspořádat hlasování pro děti, které snímek viděly; a zjistit od nich, zda pochopili o čem to vlastně bylo. ... V určitém smyslu - teď zpětně - jsem viděl vlastně i známý sci-fi film: "Den nezávislosti". Tam se také přece lidé různého vyznání, kultury spojili, aby čelili nezvané návštěvě. Jenže šlo o rozumové bytosti s jednotým dorozumívacím prostředkem: řečí. V "Hurá d Ariky" tuto schopnost měla i zvířata. Takže byla postavena - v určitém žebříčku nesrovnalostí - na úroveň člověka. Jak utopistické. No a konec: hotové vylodění v Normandii. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Film byl inspirován knihou od Erich Kästner „The Animals Conference“. (Pepy)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Reklama

Reklama