Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

tron 

všechny recenze uživatele

"Kríž... a na kríži chlap... má celkom fajn tvár." Pre niekoho kultový film. Život kamionistov, Helena Ružičková naštartovala na spôsob Buda Spencera a hoci by Habera nevyhral reality šou Slovensko hľadá super-herca, jeho účasť v tomto filme je natoľko obskúrna a WTF, že sa stará o divákovu zábavu. Síce dosť absurdnú, ale lepšie, ako nič. Navyše, Haberove spojenie s "čiernou bačou" Ibrahimom Maigom sa postaralo o vznik vydarenej (a asi nikoho neprekvapí, že aj bizarnej) buddy dvojky. A keď počujem jeho dravý spevácky duet s Luciou Bílou... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Kultovně špatný film, taková pohlednice ze strašných 90. let. Nevím, co scénáristu tak opojilo, že smíchal dohromady všechno možné, co bylo tehdy aktuální a namíchal to do mytologie svojí trilogie o Zuzaně: vystřelovací nože, mafiáni a pašování zbraní, uměle vypěstovaná popstar (hraná porotcem Superstar Haberou, haha) která s úspěchem morálně klesne, Vejmělková nucená k lesbickému sexu ve sprchách, výlet do anarchistického Ruska, Lucie Bílá jako profík na role zkažených děvek, Helena Růžičková ve své typické "lidské" roli se synem motajícím se někde poblíž a k tomu mudrující Pavel Bobek - tenhle film by měl vidět každej. A tenkrát na to posílali středoškoláky, představte si to. Škoda, že to nebylo kratší a míň nudnější, samým úžasem bych dal o hvězdu víc. Jak říká, parafrázovaně, postava Vejmělkové: "Já jsem horší než komár, jsem upír. Tohle je tvoje poslední hodina, vysaju tě až do dna." Líp bych to snad neřekl. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pokračovania sa opierajú o efektne rozprávaný jednoduchý príbeh, v ktorom hrá hlavnú úlohu spoločenstvo vodičov, brázdiace v kamiónoch skazený svet. Je to svet, kde vládnu peniaze bohatých mafiánov, majúcich v hrsti skorumpovanú políciu a justíciu. Dôležitosť pesničiek v príbehu podčiarkuje aj fakt, že režisér obsadil rolu Juraja populárnym spevákom Pavlom Haberom. 6/10 ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

"Mama Kami Kami Kami Kami kam ideš." Strašná píseň, kterou si u nás v hospodě dodnes pouštějí mladí lidé na jukeboxu. Jsou mezi nimi děvčata, a minimálně jedno z nich připomíná svou tělesnou konstitucí ráznou hrdinku této Haberovy (potažmo Rapošovy) srákory. Vždycky když tam sedím a tohle spustí, začnu jim ošklivě spílat. V té chvíli nastoupí dvojnice Mamy Kami, připravena ztrestat mou neomalenost. Je to divný svět. V mém světě si mladí lidé pouštějí Mamu KIN od Aerosmith, já je za to chválím a děvčata se na mne mile usmívají. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní koláž zápaďácké akce, bravíčkovských fotorománů, post-totáčové exploatace a bollywoodu. Jestliže "Nahota na prodej" byla zrcadlem doby, pak žánrově vycizelovanější flák Dušana Rapoše je teenagerským vlhkým snem stejné éry. Paľo Habera dostál svému vzhledu českého Dempseyho, Helena Růžičková spojila svou image českého Buda Spencera s aluzí na samotného Bruce Leeho (viz traktát "Buď jako voda") a Láska šialená je cringe vypalovačka jak žádná jiná. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Ibrahim Maiga (Vápno) kvôli filmu prerušil štúdium vysokej školy na Slovenskej technickej univerzite, na ktorú sa už neskôr nikdy nevrátil. (Raccoon.city)
  • Leoš Mareš povedal, že tento film nikdy nevidel a že: "Tá vec snáď do Česka ani nedorazila." (Arsenal83)

Reklama

Reklama