Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Kultovně špatný film, taková pohlednice ze strašných 90. let. Nevím, co scénáristu tak opojilo, že smíchal dohromady všechno možné, co bylo tehdy aktuální a namíchal to do mytologie svojí trilogie o Zuzaně: vystřelovací nože, mafiáni a pašování zbraní, uměle vypěstovaná popstar (hraná porotcem Superstar Haberou, haha) která s úspěchem morálně klesne, Vejmělková nucená k lesbickému sexu ve sprchách, výlet do anarchistického Ruska, Lucie Bílá jako profík na role zkažených děvek, Helena Růžičková ve své typické "lidské" roli se synem motajícím se někde poblíž a k tomu mudrující Pavel Bobek - tenhle film by měl vidět každej. A tenkrát na to posílali středoškoláky, představte si to. Škoda, že to nebylo kratší a míň nudnější, samým úžasem bych dal o hvězdu víc. Jak říká, parafrázovaně, postava Vejmělkové: "Já jsem horší než komár, jsem upír. Tohle je tvoje poslední hodina, vysaju tě až do dna." Líp bych to snad neřekl. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to asi trapné, ale já fakt dávám pět hvězdiček bez zaváhání. Naprosto dokonalý pomník počátku 90. let, který dokáže tuto atmosféru pojmout ze všech stran. Máme tady mafiánské podnikavce v tmavých brýlích vozící se v drahých fárech. Máme tady střežený poklad v podobě cigár Marlboro, za které stojí zato třeba položit život. Motorest plný lidí, co se učí žít (a užívat si) v nových poměrech. Nezbytné ozvláštnění filmu trochou exotiky v podobě černocha. Devadesátkovou akčnost (ale tak nějak po našem středoevropském způsobu). Hlášky jak z Hollywoodu (ale taky tak nějak po našem středoevropském způsobu). A v neposlední řadě nakoukneme i do dekadentního šoubyznysu, kde si roli zhýralé hvězdy nečekaně střihl slušňák Pavel Bobek (o Lucii Bílé ani nemluvím, ta se tehdy v takové image vyžívala). Ale navzdory tomu, co píšu, tento film rozhodně není jen nějakým středoevropským chudým příbuzným hollywoodských trháků, režisér Rapoš a kameraman Beňa dobře věděli, co dělají, takže film je protkaný i nádhernými atmosferickými záběry neonových měst, nočních jízd kamionů, dokumentárním zaznamenáním probíhající proměny měst v oné době a v neposlední řadě i záběry zimní krajiny, ve kterých i ta romance mezi Pavlem Haberou a Evou Vejmělkovou funguje. Mimochodem, k výkonům obou nemám sebemenších výhrad. Na závěr nechybí ani dojemná scéna s Helenou Růžičkovou, mámou všech kamioňáků. Nesmím zapomenout ani na skvělý soundtrack. A nakonec jsem si nechal nevětší perličku. Víte, k jakému filmu bych toto dílo přirovnal? K Vorlově sérii Cesta z města, Cesta do lesa a Cesta domů. Zatímco Vorel si vysnil idylický svět přírodních lidí, lesáků a myslivců v manětínských lesích, Dušan Rapoš si vysnil idylku v motorestu plném kamioňáků a prostitutek, která vyvrcholila společnou romantickou silvestrovskou oslavou. Těch mých pět hvězd není vyrovnáváním nespravedlivého hodnocení, stojím si za každou z nich. ()

Reklama

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele

"Mama Kami Kami Kami Kami kam ideš." Strašná píseň, kterou si u nás v hospodě dodnes pouštějí mladí lidé na jukeboxu. Jsou mezi nimi děvčata, a minimálně jedno z nich připomíná svou tělesnou konstitucí ráznou hrdinku této Haberovy (potažmo Rapošovy) srákory. Vždycky když tam sedím a tohle spustí, začnu jim ošklivě spílat. V té chvíli nastoupí dvojnice Mamy Kami, připravena ztrestat mou neomalenost. Je to divný svět. V mém světě si mladí lidé pouštějí Mamu KIN od Aerosmith, já je za to chválím a děvčata se na mne mile usmívají. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale Habera mi pripomína môjho otca, navyše má frňák veľký skoro ako ja, tento film bol aj o ceste do Ruska s blondínou, tak čo si môže človek ako ja viac priať? No neviem, snáď ešte horúce more niekde pri Soči. Toto však bolo z Petrohradu, dokonca aj niečo na štýl detí zo stanice Leningradská sa tam objavilo. Dosť ma mrzel ten amaterizmus z Ruska, divný zvuk a zlé uchopenie scenára. No hudba bola opäť priam kultová, mihol sa tu srandovný Maiga, ja proste tento film môžem, sú to staré časy, keď som síce bol ešte malé dieťa, ale je to atmosféra 90. rokov. Je to krásny film, ktorý sa nesie už v uvoľnenejšej atmosfére, než ten z 80. rokov, niekedy až prehnane, vadila mi aj tá odplata nakoniec, ale film to bol pekný. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tak jen reakce na Geminiho. Dospívání v době, kdy byl Pavol Habera na vrcholu opravdu bylo strašné. A kdyby to byl jenom on - taky Rapmasters a Lucie Bílá, a Olmerovy filmy..... .... jinak tenhle film má ode mne jednu hvězdu za Mamu Kami.¨ "Mama Kami, Kami, Kami, kam idieš, všetci ťa tu majú radi, a my tiež..... :-))) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Iný variant názvu filmu bol aj Mama Kami(Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)
  • Film si svojou návštevnosťou 343 206 divákov držal prvé miesto v návštevnosti Slovenských filmov v slovenských kinách dlhých 14 rokov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama