Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne od Stona niečo nadprimerné, aj keď veľmi tesne. Už potreboval zabodovať ako za starých časov...Zhulený a jebací úvod ma trochu otravoval, ale akonáhle dôjde k únosu, film začína byť podstatne zaujímavejší . Najväčší podiel na tom má Stonovo eso a je ním Benicio Del Toro. Jeho "Lado" je riadne slizký hajzel a práve zvedavosť ako tento parchant skončí, drží diváka v napätí. Lúpež troch miliónov bola dobrá akčná scéna, ale mnoho ich tu nebude. Nasral ma naťahovaný, dvojitý záver, ktorý mi pripadal absolútne zbytočný. Stone chcel byť na staré kolená asi veľmi "cool", ale akurát dosiahol to, že ním zkazil všetko dobré, čo dovtedy divák videl. Benicio Del Toro je napriek tomu tak silný dôvod, aby som film doporučil, že mu preto niečo musím odpustiť. Slabé štyri. 70%. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Možno sa Divosi nezaradia medzi jeho najlepšie filmy, ale napriek všetkému je to stále Stone. Síce priemerný, ale Stone. Príbeh najviac pripomína kombináciu teenagerských cool filmov, drsného prostredia mexických drogových kartelov, mierne potrhlej telenovely a únosového thrilleru, čo je koniec koncov pekne zamotaná vec a to sa týka aj deja a vyššieho množstva postáv, lenže Stone nie je Ritchie, aby vedel dokonale ukočírovať takú motanicu. Divosi sú však stále drsný, brutálny, občas vtipný a pomerne dobre zahraný (Travolta prekvapivo najlepší za DLHÚ dobu) krimi thriller s dvoma vynikajúcimi akčnými scénami. Ola. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Super film, co opravdu strhne příběhem, který mi po traileru přišel trochu podivný. Aaron Johnson a Taylor Kitsch jsou skvělá dvojka a fakt jsem jim fandil. Jasně je to přitažený za vlasy, že dva mlaďoši mohou soupeřit se supermocným kartelem, ale je to podané zábavně a poutavě. Oliver je holt stále kanón. Škoda tedy rozplizlého konce, který mi malinko zkazil dojem z fakt bezvadnýho filmu. BTW Blake Lively byla fakt nevýrazná a dračice Salma ji i ve svém věku totálně válcuje. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příííííliš dlouhý film - dvojitý konec byl vrcholem zdržování. Poslední pořádně atmosférická scéna přišla na řadu někdy po hodině od začátku (napínavá jízda s policejním autem v patách), od té doby až do konce se Divoši (s výjimkou přepadení vozu s penězi) stali nudnou podívanou, která mě v závěru málem překvapila. Málem (viz poznámka o dvojitém konci). V hlavních mužských rolích jsem viděl dva obyčejné panáky bez výrazu, a proto mě mnohem více zajímaly postavy Salmy Hayek a Benicia Del Tora. Divíte se mi snad? Pokoukání to nebylo zlé, ale od Olivera Stonea jsem čekal něco lepšího. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pseudodrsná sračka, ve které je všechno strašně rádoby (sex, drogy, násilí, krutost... vše je zde béčkově laciné a strašně hrané) a která jen vzdáleně dává připomenout slavné Stonovy filmy z jeho mladších let. Absolutně nevěrohodný, zmatený, dementní a extrémně nudný děj, v kterém jsem se totálně ztrácel, zabitý příšerným obsazením (představitelé Chona a Bena jsou herecky absolutně nevýrazní a nezajímaví, v době natáčení 46 letá Salma Hayek zde už absolutně nemá nic společného s tou, co mě kdysi přiváděla do mdlob v Desperadu a Od soumraku do úsvitu, Travolta je zde ve svých 58 letech trapný ještě víc, a Blake Lively zde pro změnu vypadá jak nějaká špinavá hipísačka). Naprosto nesnesitelný film, který jsem dokoukal s největším sebezapřením, abych se na konci ještě navíc nasral, protože mi přijde neslýchané, aby film nějak skončil, a pak se řeklo, že takto to vlastně nedopadlo, a celý konec se odehraje ještě jednou, o 180 stupňů jinak. No kde to do prdele jsme, aby bylo možné takhle vyjebávat s divákem? Jedna hvězda za ucházející kameru a do smrti o té kravině už nechci slyšet. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Aby se štáb vyhnul obvinění, veškerá marihuana ve filmu je umělá. Producenti navštívili několik pěstitelů marihuany pro lékařské účely, aby ve filmu vše vypadalo věrohodně. (HellFire)
  • Postava Eleny (Salma Hayek) je voľne založená na Mireya Moreno Carreone, prvej známej mexickej šéfke kartelu. (Astonko)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno