Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že po výborném začátku "Drogy by měly být špatné, ale .... ve zkaženém, zlém světě jsou pravým opakem. Podle Chona jsou drogy jen racionální odpovědí na šílenství." Oliver Stone, pro mě teda dost nezvykle, zabředne po kolena ve stupiditách, nelogičnostech a nesourodosti, která vede až místy k pocitům trapnosti. Co se opravdu nedaří, je objasnit divákovi, jak má k filmu přistoupit. Snaha o reálnost se tak otřesně mlátí s fakty vyplývající ze scénáře, že soudný člověk musí uznat, že je to hovadina na entou. Nápady a hlavně některé dialogy jsou opravdu dobré, jenže tohle lze ale asi přičíst předloze, herci se snaží, ale celkově za tohle Olivera Stonea nepochválím ani náhodou. 65% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Butch, Sundance a jejich milovaný bicykl… U-Turn bez ospalosti, dva konce v tuhém souboji o větší romantičnost a křiklavé otazníky nad motivací chování většiny postav. Seru na to, Olie, jsi pořád levičácký divoch! A abych nezapomněl, Benicio bestiální v každém gestu! To byl jeden z těch výkonů, kdy absolutně zapomenete, že dotyčný jen hraje roli - konkrétně v jeho případě máte pocit, že ho zrovna vytáhli z buldozeru, když zavážel masový hrob někde v Tijuaně.. Takže "Make Love, War Too" a nezapomeňte, že pěstováním cukrové řepy se živí jen porobený zemědělný lid! ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Bohužel, film jsem dodíval až do konce (musel jsem si dát 4 pauzy ale). Přesto mě to nechytlo a jsem rád, že jsem to zvládl dodívat. Film je strašně dlouhý, strašně natahovaný. O akci tu nejde, to mi nevadí, že jí zde bylo minimum. Vadí mi divný nelogický a tupý příběh. Ten přece nedokáže absolutně zaujmout. Začátek vypadal slibně. Je zde strašně moc nudných scén. I konec filmu je slabý, nevýrazný. Jako thriller to vůbec nepůsobí dobře. Drama ? Taky ne. Vše je tak chaotické, že divák místy ani neví co se děje. Dále se mi nelíbí přílišná brutalita filmu. Bylo ji až moc. Hlavní ústřední herecká trojice na kladné straně Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch a Blake Lively dokázali celkem zaujmout. To samé platí o záporákovi Benico Del Toro. Ale třeba takový John Travolta mě vůbec nezaujal, ba dokonce měl blbou roli s trapnými dialogy a tak. Hudba průměr. Takže ve výsledku průser. Hodnocení je tu na CSFD velké, věc každého kdo hodnotí, ale mě to přišlo jako nevýrazná slátanina bez nějaké myšlenky. Potenciál to trochu mělo, ne moc velký ale. Nejsem moc daleko od odpadu, ale nedám ho. Film hodnotím s odř.ušima na 14% = * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Oliver Stone po osem ročnej odmlke natočil ďalší film. Úprimne som sa tomu potešil, pretože jeho doterajšia tvorba ma vždy dokázala zaujať. Považujem ho za skúseného, nápaditého a vysoko profesionálneho režiséra. Preto som očakával kvalitný filmový zážitok. Lenže naivný príbeh o dvoch díleroch marihuany, čo žijú v sodomistickom vzťahu s blonďavou blbkou, ma hlboko sklamal. Povrchnosť tejto témy by som dokázal hadám aj prekusnúť, ale ten plytký, vypočítavý, komerčný štýl akým to natočil ma doslova znechutil. Zdá sa, že už sú nenávratne preč tie časy, keď ma Stone ohuroval svojou progresívnou umeleckou filmárčinou. Toto čo mi teraz naservíroval bola len akási nepodarená parafráza na Tarantinov kultový snímok Pulp Fiction, ktorá vyústila do skoro až béčkového akčného snímku s umelo prekombinovaným vyvrcholením. Keby to bol debut nejakého mladého, dvadsaťpäť ročného režiséra, tak by som to bral, ale od Olivera Stonea som rozhodne čakal oveľa viacej. *** ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Paráda. Opravdu jsem si tuhle jízdu užil, dokonalá režie Olivera Stona, se všemi jeho barevnými filtry, zvraty, nekompromisností v tom měla velkou roli a nejsem si jistý, zda by příběh fungoval i bez ní ale to k tomu zkrátka patří a já byl spokojen. Obsazení perfektní, dokonalý B. Del Toro působil jako opravdový "divoch" a opravdu vzbouzel strach, především díky své nepředvídatelnosti. Trochu jsem se bál Salmy Hayek, především díky trailerům ale i ta to nakonec ustála a nebýt Blake Lively, byla by tu to nejhezčí, čím se dalo kochat. Kolem a kolem opravdu velká spokojenost, ještě bych rád vypíchnul super soundtrack no a už zbývá jen jedna věc - kde sakra v české republice sehnat trávu s 33% THC? Protože tenhle sh*t bych rád vyzkoušel. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Chon (Taylor Kitsch) ve filmu používá mobil Evolve, který je známý tím, že je téměř "nezničitelný". (vyfuk)
  • Do kina se film dostával pod jménem Paqu. (HellFire)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama