Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 233)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce: 1) Nudný a maximálně dementní scénář - checked 2) Celkem ucházející, ale nijak jinak nevynikající vizuální efekty- checked 3) Divadelní kostýmy a kulisy - checked 4) Velmi málo, a navíc rutinně natočené, akce (jinými slovy, po projekci si nevzpomenete na žádnou akční scénu, bo podobnou akci jste viděli v každé průměrné scifi) - checked 5) c-c-c-c-c-c-combo breaker ( SPOILER JAK SVIŇA Bean tu nechcípneSPOILER JAK SVIŇA KONČÍ) - checked. Takže kinu se obloukem vyhněte, film má sice dvě hodiny, ale pocitově tak tři a půl ... tolik lidí checkujících hodinky během projekce jsem ještě nezažil. Upřímně doufám, že z Jupitera se stane největší kasovní propadák roku 2015 a Wachowští už nikdy nic nenatočí (a to jsem ještě neviděl Atlas, ale už Speed Racer naznačoval, že někde něco hnije ..). ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Lesk a prestiž Wachowski Starship po tomhle filmu bohužel padá k šedi hollywoodského středoproudu. Nechtělo se mi věřit, že scénář filmu mají na svědomí autoři Matrixu - pod honosně drahou (a místy skutečně úchvatnou) digitální formou se totiž krčí obsah uplácaný ze snůšky narativních klišé, vlažně načrtnutých postav, bolestně předvídatelných zvratů a pár řádně zkyslých vtípků. Přidejte si k tomu velice neinspirativní casting ústřední dvojice Kunis-Tatum a zbyde vám věru pramálo důvodů, proč byste si zrovna tuhle akci měli vybrat k návštěvě kina. 50% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jupiter možná vychází, hvězda sourozenců Wachowskich ale dál kolísavě padá. Máme tu epickou Giacchinovu hudbu, hravou digitální akci, rádoby vtipné vysvětlení kruhů v obilí, no a ještě okamžitě potřebuju ty parádní Tatumovy adidasky. Jinak ovšem nic, vůbec nic. Milina kukadla už mě holt moc neberou, x-tá přepálená kopírka Hvězdnejch válek jakbysmet. Chci se probudit zpátky do té alternativní reality, v níž tato režisérská dvojka natočila akční sci-fi století... prosím! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem neuvěřitelně přepálená splácanina všeho možného, která ale nepřestává bavit a odzbrojuje nejen pohádkovou atmosférou a krásným designem, ale především pevným režijním uchopením, hravostí, nápaditou akcí, sociálním přesahem (byrokratická epizoda je parádní) a sympatickými postavami. Wachowští prostě umí, i když si zrovna točí jen tak pro radost. Tatum je výborný... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Doporučuji od JUPITER VYCHÁZÍ neočekávat další formálně pozoruhodné dílo sourozenců Wachowských, protože se žádné stírání hranic mezi narativními mody anebo časoprostorovými rovinami nekoná, ani montáž není nikterak invenční a překvapivá je absence (?) jejich tolik oblíbené kompoziční návaznosti. Kdo ale doufal v pulpovou jízdu, která na rozdíl od JOHNA CARTERA a STRÁŽCŮ GALAXIE není rozpadlá, protože se drží svých vnitřních norem, bude spokojen/a. Jde o dvouhodinovku, u které není podstatný příběh, ale jednak budování světa, jednak příklon k braku projevující se výstavbou vyprávění po vzoru dobrodružných (sci-fi) seriálů. Poslední zmíněné vede navzdory brazilovské odbočce k určité únavnosti, protože cca půlhodinové epizody se liší leda antagonisty a prostředím, jinak vše v mírných variacích (zejména konvence dámy v nesnázích a záchrany na poslední chvíli) zůstává. Ovšem akce je v prvním a posledním aktu tak nápaditě organizována v prostoru, že zejména v nich to nevadí. A nevadí ani výrazné ideologické pojítko kritiky kapitalismu, který komodifikuje vše, protože jistá odvozenost - i z vlastních děl v případě Wachowských - k braku patří. Jenom je nutné přistoupit na to, že na nás snímek zasvěcenecky nepomrkává, ani se nesnaží svým stylem napodobovat díla, z nichž vychází, čímž je oproti dvěma výše zmíněným a dalším jim podobným dosti výlučnou produkcí. Slepou uličkou, kterou si lze užít jako provinilé potěšení. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • To, že Jupiteřinu (Mila Kunis) královskou krev poznají včely, může být odkazem na svatou Ritu, která byla podle legendy odmalička chráněna včelami, které se kolem ní slétaly a měly dokonce léčivou moc. Zatímco u světice je tento jev spojován s požehnáním Božím, u Jupiter ukazuje na jakousi vyšší moc, která je však lidem ze Země neznámá. I v tom můžeme onu paralelu jasně zachytit. (Thanoris)
  • Po natáčení z vrtulníku na střeše chicagského mrakodrapu Willis Tower (dříve Sears Tower) se následně zjistilo, že obsluha kamery zapomněla zapnout tlačítko nahrávání. Omyl vyšel filmaře poměrně draho. (Hawaj)
  • V úplně prvním záběru na královskou planetu, kde se prochází Titus (Douglas Booth) se svou sestrou, můžeme v pozadí vidět pražský Tančící dům. (Falstad)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama