Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Špionážní nadprůměr, který neklade důraz jen konspiraci a akci (té je tu ovšem dost), ale snaží se podat sebevražedné atentátníky jako lidi, kteří mají své soukromé životy, které musí i přes pochybnosti obětovat v zájmu "vyššího dobra". Sean Bean jako nemilosrdný agent nezklamal a nělteré jeho výstupy mohou i šokovat. Stejně tak bylo trefou do černého i obsazení Charlotte Rampling do role Beanovy manipulující nadřízené. další věc, která naší kinodistribuci nezaslouženě minula. 80% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Konvenční málo vybalancovaný thríller s násilím, zbraněmi, konspiracemi. Silné obsazení a některé zapamatovatelné bojové scény. Potenciálních teroristický buněk je v Británii mnoho. Věřím, že veřejné mínění se obrátí proti islámu, až někdo z jeho bojovníků poprvé použije zbraně hromadného ničení jako je špinavá bomba nebo chemické a biologické zbraně. Postupné omezování práv vyhláškami v městech, kde je muslimská voličská menšina je pozvolné, tudíž nevadí. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné a konec byl ze všeho nejlepší. Politický thriller spojený s muslimským terorismem, do trochu špetka tajných služeb a příběh je na světě. Překvapil mě docela neznámý herec Abhin Galeya. Hrál výborně a je moc fotogenický. Také Charlotte Rampling tady má skvělou roli a Sean Bean jako vždy bez chyb. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak určitě stojí za to poznamenat, že spíš než thriller je tohle krásný psychologický drama a spíš než krimi je tohle syrovej akční cucák, kterej vycucává z diváka emoce spíš chladným přístupem (ne)hlavní postavy Seana Beana, která by klidně mohla bejt bezejmenná. Na nějaký rozpitvávání minulosti Ewana (SB) tu není moc času ani důrazu a není to špatně, jeho chladný nepřemejšlení, co s teroristama udělám, je o to zajímavější. Syrový je hlavně zabíjení a především mučení a "vyslýchání", v němž si Ewan nezadá s Jackem Bauerem. (Hned první vyslýchací scéna s [...] mi vzala dech. A co teprv ta druhá, kde hlavní roli hraje [...]!) Pravdou ale budiž to, že Sean nehraje zas tak hlavní postavu, páč to nejdůležitější se točí okolo mladýho anglo-arabáše, kterej má určitý pohnutky, nad nimiž začne pomalu přemejšlet. Tempo je solidní, ale nebránil bych se možná o patnáct minut kratší stopáži, protože finále přichází docela dost pozdě a hlavně po něm přichází ještě dalších deset minut epilogu, kterej mi taky vzal dech. A to - bohužel - spíš negativně. V celým tom finále totiž naprosto mizí vyznění předcházejících cca devadesáti minut a film se stočí do podivný politický frašky, v níž sestupuje zpoza opony deus ex machina, aby divákovi vpálil do ksichtu naprosto zbytečně klišoidní rozuzlení, který ale bohužel nefunguje. Co fungovalo, byly předcházející pasáže (i s rozviklanou chronologií) a hlavně psychologický podtexty chování obou hlavních postav. Nakonec snad jen dodám, že Sean Bean je řízek a pokud někoho bude zajímat, jestli i v tomhle filmu umře, můžu mu říct, že nakonec přeci jen [...]. Solidních 75% a je škoda, že česká distribuce znovu zklamala. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale ani nekompromisný Sean Bean likvidujúci teroristov v Takenovskom štýle to nad priemer nevytiahne. Línia s arabským teroristom je zaujímavejšia (lebo nie je tak priamočiara a Bean nie je moc dobrý herec), ale celkovo film neponúka žiadne zaujímavé momenty v akčných scénach ani v dialógoch. 6-/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama